Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin (URG) Desteklenmesi Hakkında Tebliğ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin (URG) Desteklenmesi Hakkında Tebliğ."— Sunum transkripti:

1 Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin (URG) Desteklenmesi Hakkında Tebliğ

2

3 İş yönetimini bilimsel şekilde ele alan, yani “sebep-sonuç” ilişkilerini somutlaştırmak için kafa yoran düşünürlerden biri de Harvard’lı Michael Porter’dır. Porter, stratejik yönetim tarzını benimseyen firmaların, stratejisi olmayanlardan daha başarılı olduğunu saptamıştır. Gideceği yönü bilmeyen gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez!

4 N İ Ç İ N ? -Proje bazlı çalışmanın avantajlarını yaşayacağız! -36 aylık bir süreçte “olgun” birer ihracatçı haline geleceğiz! -Tüm faaliyetlerimiz %75 teşvik kapsamında olacak! -“Balık tutmayı” öğreneceğiz!

5 N A S I L ? Önce içimizde birkaç küme belirleyeceğiz Bu kümelerin ihtiyaçları bir üniversite tarafından tespit edilecek Tespit edilen ihtiyaçlar kapsamında çalışmalara başlanacak ANKARA’dan heyet halinde yurt dışı pazarlamaya gidip, ANKARA’ya alım heyeti davet edebileceğiz Proje kapsamında en az iki uzman istihdam edebileceğiz Tüm bu faaliyetlerimiz %75 destek (hibe) kapsamında olacak!

6 1.Küme 4.Küme İhraç Pazarlarına Giriş Çalışmaları 2.Küme 3.Küme

7 PROGRAMIN İŞLEYİŞİ Eğitim ve/veya Danışmanlık İhtiyacının Tespiti Eğitim ve/veya Danışmanlık İhtiyacının Tespiti Yurtdışı Pazarlama ve/veya Alım Heyeti Programları Yurtdışı Pazarlama ve/veya Alım Heyeti Programları Eğitim ve/veya Danışmanlık Programı Eğitim ve/veya Danışmanlık Programı Bireysel Danışmanlık Programı Bireysel Danışmanlık Programı İşbirliği Kuruluşu Proje Sunumu İşbirliği Kuruluşu Proje Sunumu İstihdam Desteği 1.aşama 2.aşama 3.aşama 4.aşama

8 Daha önce başlamış bir proje örneği…

9

10

11

12

13

14

15

16

17 Bu Projenin Katılımcılara Katkıları Ne Olacak? 1-Yurt dışından nasıl müşteri (ithalatçı) bulunur, bu konuda proje bazlı olarak çalışma şansı bulacaklar.

18 Bu Projenin Katılımcılara Katkıları Ne Olacak? 2- İhracat işlemlerinin temel püf noktaları nelerdir, bu konular hakkında detay bilgi sayesinde güvenli ihracatın yollarını öğrenecekler.

19 Bu Projenin Katılımcılara Katkıları Ne Olacak? 3-Heyet olarak müşterilere gidip, alım heyetlerini ağırlayabilecekler.

20 Bu Projenin Katılımcılara Katkıları Ne Olacak? 4- Bütün bu çalışmalar, “proje bazlı” olacağı için, tüm masraflar %75 oranında destek kapsamında olacak.

21 Teşekkür Ederim!


"Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin (URG) Desteklenmesi Hakkında Tebliğ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları