SINIF YÖNETİMİ YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Advertisements

Ahmet AYPAY Engin KARADAĞ Mehmet Ali DOMBAYCI Mehmet ÜLGER
Gösterip Yaptırma Yöntemi
SINIF ORTAMININ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Fiziksel ortamın önemi nedir?
Günlük Plan Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Öğretim Etkinliklerini Planlama
İlköğretim Müfettişleri Başkan Yrd.
2.HAFTA ETKİLİ BİR ÖĞRETİM YÖNTEMİ Hazırlayan: Dr. Uğur Altay Memiş
ÖĞRETİM TEKNİKLERİ MİKRO ÖĞRETİM ASLIHAN AKBAĞ
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
YENİ BİR DÖNEME HAZIRLIK.
ERKEN ÇOCUKLUK VE OKUL ÖNCESİ DÖNEMLERİNDE ÖZEL EĞİTİM
Eğitmen için not; Modül konu itibarı ile yoğun bilgi aktarımı gerektiren bir modül olarak gözükmektedir. Uygulamaya ağırlık vermek için teorik bilgiye.
Öğretimde Planlama BENGÜ IŞIK VAHİDE YAKAR ÜMMÜHAN AKPINAR
Eğitim Öğretimde Planlama
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
A.K.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü
TAM ÖĞRENME MODELİ Hazırlayan Güzide BAŞDAĞ Ankara 2003.
FEVZİ PAŞA ORTAOKULU PROJENİN ADI: PROJENİN ADI: EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ EĞİTİMDE BAŞARI İÇİN BULUŞUYORUZ.
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Yapılandırmacı yaklaşımın dayandığı ilkeler
Öğretim Durumlarını Planlama
MERHABA.
YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME Meral KOCABAY
Fen ve Teknoloji Derslerinde Öğretimin Planlanması
Danışman: Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Hazırlayan: Melike ELMEZ
İSTASYON YÖNTEMİ.
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
Erken Eğitim Şeyda Altuntaş
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
TÜRKİYEDE UYGULANAN EĞİTİM PROGRAMLARI
BEP NEDİR?. Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı.
Öğretİmİn PlanlarI.
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler BÖLÜM 4 Öğretimin Değerlendirme ile Yapılandırılması.
ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.
ANTRENMAN BİLGİSİ “Antrenman Planlaması ve Dönemlemesi”
II Hafta Plan Nedir? Eğitim-öğretimde Plan Yapmanın faydaları
EĞİTİM , Öğretimde planlama
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
GİRİŞ Hayat Bilgisi Öğretim Programı’nın amaç ve kazanımlarına ulaşabilmesi için öğretme-öğrenme süreçlerinin düzenlenmesine büyük bir önem verilmeli,
ÜNİTENİN ÖRÜNTÜSÜ FİZİKSEL ORTAMIN DEĞİŞKENLERİ FİZİKSEL ORTAMIN ÖNEMİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ö.T.M.T Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
EĞİTİCİ DRAMANIN TANIMI Drama konusunda, farklı uzmanlar çeşitli tanımlar yapmışlardır. Lindvaag ve Moen'in (1980), genel tanımlarına göre, eğitim amaçlı.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
Program Geliştirmede Temel Kavramlar
3. ÜNİTE TÜRKİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÖRGÜTLENME VE MEVZUAT.
Eğitmen için not; Modül konu itibarı ile yoğun bilgi aktarımı gerektiren bir modül olarak gözükmektedir. Uygulamaya ağırlık vermek için teorik bilgiye.
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 1: Değerlendirme Basamakları Gönderme Öncesi Süreç Prof. Dr. Tevhide Kargın.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
EĞİTİM , Öğretimde planlama
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (MSc., MEd.).
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Öğretimin Planlanması
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
TORBALI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Eğitim programında ders kitabının yeri. Planlı, programlı olmayan hiçbir öğrenme etkinliği eğitim programının kapsam alanına giremez. Planlı, programlı.
ERKEN ÇOCUKLUK VE OKUL ÖNCESİ DÖNEMLERİNDE ÖZEL EĞİTİM
PROGRAM ve PROGRAM ÇEŞİTLERİ
Öğretim Etkinliklerini Planlama
Sunum transkripti:

SINIF YÖNETİMİ YENİ BİR DÖNEME BAŞLANGIÇ

Okul; Hammaddesi insan olan bir kurumdur. Değişik değerlerin bulunduğu ve çakıştığı bir ortamdır. Gerçek çevreye hazırlayan özel bir çevredir. Kontrollü bir ortamdır. Formal eğitim veren kurumlardır. İstendik davranış değişikliği oluştururlar.

AİLEDE DÖNEM BAŞI HAZIRLIKLAR Eğitimde aile kavramı çok önemlidir. Okul alışverişi ve hazırlıkları okul açılmadan önce tamamlanmış olmalıdır. Alışverişte kesinlikle çocukta bulundurulmalıdır. Hazırlıkların zamanında yapılması, çocuğu okula motive eder. Hazırlıklar sırasında çocuğu okuldan soğutacak davranışlardan kaçınmalıdır ve moral verilmelidir.

OKULDA DÖNEM BAŞI HAZIRLIKLAR İŞ GÖRENLERİN TEMİNİ YETİŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN HAZIRLIKLAR SINIF YÖNETİCİSİNİN HAZIRLIĞI EĞİTİM VE ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİNİN PLANLANMASINA İLİŞKİN HAZIRLIKLAR EĞİTİMDE PLAN YAPMANIN YARARLARI FİZİKSEL ORTAMLARLA İLGİLİ HAZIRLIKLAR

İŞ GÖRENLERİN TEMİNİ VE YETİŞTİRİLMESİ Öğretmenler, yöneticiler, eğitim uzmanları ve eğitime yardımcı personel olarak dörde ayrılır Atamalar MEB tarafından yapılır. Okul yöneticileri eksikleri zamanında tespit etmelidir. Atamaların yaz başında yapılması gerekir.

SINIF YÖNETİCİSİNİN HAZIRLIĞI Öğrenme-öğretme ortamının en önemli etkenlerinden biri de öğretmendir. Öğrencinin en iyi şekilde anlamasını sağlayan kişidir. Öğretme tarafından dönem öncesi yapılan hazırlıkların dönem içerisinde çok faydası görülmektedir. Yapılan hazırlıklarla deneme-yanılma yöntemlerine gerek kalmaz. Yeni Bir Öğretim Dönem Öncesi Hazırlık Çalışmaları

Yeni Bir Öğretim Dönem Öncesi Hazırlık Çalışmaları Etkili bir sınıf yönetiminde sınıf içi kurallar,aktiviteler, organizasyonlar önceden belirlenmiştir. Bunlar okul başlamadan önce yapılmalıdır. Öğretmen okul açılmadan 2 hafta önce okulda bulunmalıdır. Öğretmen yasa ve yönetmeliklerine göre hazırlık yapmalıdır. Okul aile birliğinden yardım alınabilir.

Yeni Bir Öğretim Dönem Öncesi Hazırlık Çalışmaları Öğretmenin dönem öncesi yapması gereken bazı hazırlık çalışmaları; Etkinlikleri Planlama Hazırlıkları Sınıfta Uygulanacak Kurallarla İlgili Hazırlıklar Öğretim Araç-Gereç Malzemeleri İle İlgili Hazırlıklar Sınıfın Düzenlenmesi İle ilgili Hazırlıklar Öğretim Planlarının Hazırlanması Öğretim Etkinlikleri İle İlgili Hazırlıklar Yeni Gelişmeleri Öğrenme Çalışmaları

EĞİTİM VE ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİNİN PLANLANMASINA İLİŞKİN HAZIRLIKLAR Eğitimde planlama, bir öğretmenin, belli bir öğrenci grubuna yönelik olarak, belli bir eğitim programını uygularken neleri, niçin, hangi sıra ile, nasıl ve ne zaman yapacağının, ne gibi yardımcı kaynak ve araçları seçeceğinin, hangi yöntem ve teknikleri kullanacağının, öğrencileri nasıl değerlendireceğinin önceden tasarlanıp kağıt üzerine dökülmesidir.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİNİN PLANLANMASINA İLİŞKİN HAZIRLIKLAR Eğitimde, öğretmen tarafından yapılan ve uygulanan planları en genel ve uzun süreliden, en ayrıntılı ve kısa süreliye doğru, yıllık plan, ünite planı, günlük ders planı olarak sıralamak mümkündür Yıllık Plan Ünite Planı Ders Planı

Yıllık Plan Öğretmenin, bir öğretim yılı süresince ders vermekle yükümlü bulunduğu sınıflarda, program uyarınca belirli üniteleri veya konulan hangi aylarda, yaklaşık olarak ne kadar zamanda işleyeceğini gösteren ve öğretmen tarafından hazırlanarak ders yılı başında okul yönetimine verilen plana yıllık plan denir.

Öğretmen, iyi bir plan yapmak için şu hususlara dikkat etmelidir; Plan, eğitimin amaçlarına uygun olmalıdır. Planda yer alacak içerik ve etkinlikler, öğretim ilkelerine uygun olarak belirlenmelidir. Plan hazırlanırken çevre dikkate alınmalıdır. Plan öğrenci merkezli, sade, ama zengin olmalıdır. Planda mantıksal bir sıra, süreklilik ve bütünlük olmalıdır. Plan esnek ve uygulanabilir olmalıdır. Plan hazırlanırken, aynı dersi, okutan ve aynı sınıfa derse giren diğer öğretmenlerle işbirliği yapılmalıdır. Öğretmen planın gereğine ve önemine inanmalı, planını severek ve isteyerek yapmalıdır.