TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

B İ L İ Ş İ M TEKNOLOJ İ LER İ DESTEKL İ MATEMAT İ K PROJELER İ MATHEMATICS PROJECTS SUPPORTED BY INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES PRESENTATION.
YAYA TEMASI.
GÖZÜN KISIMLARINI YERLEŞTİRME OYUNU
İlk Veli Toplantımıza Hoş Geldiniz!
EĞİTSEL DEĞERLENDİRME VE BEP
KARMAŞIK SAYILAR.
GRUP SİNERJİ FEN VE TEKNOLOJİ SINIF SEVİYESİ:8 ÖĞRETİM PROGRAMI TASARIM SORULARI Temel Soru: Dünya Bir Uzay Gemisi midir? Ünite Soruları:Dünya hangi.
PARADİGMA DEĞİŞİMİ Çetin TORAMAN.
SİZİN ÇOCUKLARINIZ! BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ! ÖĞRETMEN PDR PGB ÖDB.
ARİNKOM TTO SAN – TEZ Destekleri. ARİNKOM TTOSAN-TEZ Programı 27 Şubat 2014 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Sanayi Tezleri Projelerinin.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Newton’un Hareket Kanunları
"Eğitimdir ki bir milleti ya özgür,
BALIK KILÇIĞI.
AğAraştırması'nın Uygulanması. Hazırladığınız AğAraştırması'nı uygulamadan önce sınıftan başka bir grup tarafından AğAraştırması Değerlendirme Rubric'ini.
MADDENİN HAL DEĞİŞİMİ.
BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİMDE EĞİTİCİNİN ROLÜ BİLGİSAYAR NEDİR? Bilgisayar, verileri belirli bir program mantığı içinde okuyarak, onları kendi anlayabileceği.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
TAŞITLAR.
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
Öğretim Durumlarını Planlama
Ünite Portfolyö Sunumu
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL
YAPIM KUŞAĞINI TANIYALIM.
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
Atatürk ilke ve İnkılapları Ünite Tanıtım Sunusu
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 6. SINIFLAR
DÜZEN KUŞAĞI Bütünde Farklılık
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
Presented By Harry Mills / PRESENTATIONPRO Intel Öğretmen Programı Yeni içerik ve Eğitimlerin Standartlaştırılması Çalıştayı 15 Ocak Mersin Kıdemli.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
ÜNİTE PLANI MESLEKLER.
Okul Öncesi Eğitimden İlköğretime Geçiş.
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitimi
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi
Aile Atölyeleri Projesi
1. KUŞAK DÜZEN.
5/… BÖLGEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER Ad, Soyad, No
ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI
NEDEN TEKNOLOJİ VE TASARIM PROGRAMI ?
Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi
II Hafta Plan Nedir? Eğitim-öğretimde Plan Yapmanın faydaları
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
BASAMAKLI ÖĞRETİM PLANI
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
8. SINIF DERS İÇERİĞİ.
OKUL ÖNCESİ UYUM PROGRAMI
Mutluköy İlköğretim Okulu
Beyin Fırtınası Oturumu
Yaratıcılık Oturumu Sunucunun Adı.
İNOVASYON.
8. SINIF TEKNOLOJİ VE TASARIM DERS İÇERİĞİ. 8A-TEKNOLOJİ VE TASARIMIN TEMELLERİ 8B-TASARIM SÜRECİ VE TANITIM 8C-YAPILI ÇEVRE VE ÜRÜN 8Ç- İHTİYAÇLAR VE.
ÖĞRETİMİN PLANLANMASI
Yaratıcılık Oturumu Sunuyu Yapanın Adı.
Sunum transkripti:

TÖMÜK SİNAN SUVERİR İLKÖĞRETİM OKULU MERSİN - Erdemli Ferda ÇELİK İntel Uzman Öğretmen Programı Mersin, 2010

Ferda ÇELİK Mersin, 2010 İntel Uzman Öğretmen Programı

Yapım Kuşağı Üretelim Tanıtalım İnovasyon Ferda ÇELİK İntel Uzman Öğretmen Programı Mersin, 2010

Temel Soru Geleceğin Dünyasında Bizleri Neler Bekliyor? Ferda ÇELİK İntel Uzman Öğretmen Programı Mersin, 2010

Ünite Soruları Teknoloji neden gelişir? 2. Firmalar ürünlerini nasıl daha fazla satar? 3. Ürün çeşitliliği nasıl artar? Ferda ÇELİK İntel Uzman Öğretmen Programı Mersin, 2010

İçerik Soruları İnovasyon nedir? İnovasyon kavramları nelerdir? İnovasyon türleri nelerdir? Ferda ÇELİK İntel Uzman Öğretmen Programı Mersin, 2010

ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler Farklı ve yeni bir ürünün geliştirilmesi ya da var olan bir üründe değişiklik, farklılık ve yenilik yapılması ve bu ürünün pazara sunulması ürün inovasyonu yapacaklar. Bunu yapmak için günlük kullandıkları ürünleri listeleyecek, bu ürünlere ne gibi ek özellik ya da fonksiyonlar ekleyebileceklerini sıralayacaklar. Listeledikleri ürünlerden ya da istedikleri farklı bir ürünü taslak tasarım önerileri geliştirerek çizecekler. Çizimleri üzerinde özelliklerini kullanım amaçlarını anlatacaklar. öğrenciler ürünlerin çizimlerinden, özellik ve fonksiyonlarından, kullanım amaçlarından, hizmet tasarlamalarından oluşan bir power point sunusu hazırlayacaklar, ünite sonunda bu sunuları velilerine tanıtacaklar bu tanıtım için broşür ve davetiye hazırlayacaklar. Ferda ÇELİK İntel Uzman Öğretmen Programı Mersin, 2010

Değerlendirme Zaman Çizelgesi Proje Başlamadan Önce Öğrenciler Projelerini Gerçekleştirmek için Çalışırken Proje Tamamlandıktan Sonra Günlük Beyin fırtınası  Günlük, Öncelik sırasına konmuş listeler Düşün eşleş paylaş İlerleme formu Öz değerlendirme formu tasarım değerlendirme listesi Ferda ÇELİK İntel Uzman Öğretmen Programı Mersin, 2010

DEĞERLENDİRME ÖZETİ PROJE ÖNCESİNDE Öğrenciler konuyla ilgili terim ve fikirler üretmeleri ve eski bilgileriyle yeni olasılıklar arasında yaratıcı bağlantılar kurmaları amacıyla proje başlamadan önce beyin fırtınası ve bunun sonucunda elde edilen bilgileri bir günlük kullanarak listeleyecek güncellemeler haline getirecekler,   PROJE ESNASINDA listeledikleri verileri öncelik sırasına konmuş listeler halinde düzenleyecekler, bunları yaparken düşün eşleş paylaş yöntemiyle akranlarına geri bilidirimde bulunacaklar.  Öğrenciler tasarımlarının yarısında ilerleme rapor formuyla ilerleme kontrollerini sağlayacak, hazırlayacakları sunu çalışmasına başlamadan önce, onların doğru yolda olduklarından emin olmalarına olanak sağlamak için  Storyboard planını kullanacaklar. PROJE SONUNDA Amaç belirlemek ve anne-babaları beklentiler konusunda bilgilendirmek için projenin sonunda öz değerlendirme formu ve tasarım değerlendirme listesi ile  tasarımlarını değerlendirecekler. Ferda ÇELİK İntel Uzman Öğretmen Programı Mersin, 2010