Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi"— Sunum transkripti:

1 Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi 2015-2016

2 SAYFALARIN SIRALANIŞI
TEKSTİLDE TASARIM YÖNTEMLERİ I DERSİ DÖNEM SONU EKİP PROJESİ SAYFALARIN SIRALANIŞI A. “KAPAK” sayfası: Ekte örnek verilmiştir. B. “İÇİNDEKİLER” sayfası: Kapak sayfası ve bölüm kapakları haricindeki sayfalar numaralandırılacaktır. Proje dosyasında yer alan bölümlerin ve konu başlıklarının sıralı listesi ve sayfa numaraları yer alacaktır. C. “BÖLÜMLER” 1. BÖLÜM I Bölüm kapağı: PROBLEM (Resim veya çizim eklenebilir.) Bölüm içeriği: Aşağıdakiler yer alacaktır. Problem özeti Problem tanımı Zihin haritası Anahtar gereksinimler (önem sırasına göre listelenmiş ve açıklanmış.)

3 2. BÖLÜM II Bölüm kapağı: ARAŞTIRMA YÖNTEMİ (Resim veya çizim eklenebilir.) Bölüm içeriği: Bölüm I dikkate alınarak araştırma yöntemlerinin ve gereçlerinin (yazılım, donanım, zaman, örnekler veya başka şeyler) belirlenmesi. 3. BÖLÜM III Bölüm kapağı: YAYIN ARAŞTIRMASI (Resim veya çizim eklenebilir.) Bölüm içeriği: Ürünle ilgili olarak yapmış olduğunuz yayın taraması sonucunda edindiğiniz bilgilerin (ürün tanıtımı, tarihçesi, üretimi, …) sözel ve görsel derlemesi. 4. BÖLÜM IV Bölüm kapağı: PİYASA ARAŞTIRMASI (Resim veya çizim eklenebilir.) Bölüm içeriği: Yerli ve yabancı piyasada mevcut olan birbirinden farklı en az 5 ürünün detaylı (yapısal ve yüzeysel tüm özellikleri) incelenmesi; belirlediğiniz anahtar gereksinimlerin göz önünde bulundurularak her bir ürünün ele aldığınız probleme yaklaşımları açısından değerlendirilmesi (görsel ve sözel).

4 5. BÖLÜM V Bölüm kapağı: FİKİR (Resim veya çizim eklenebilir.) Bölüm içeriği: Aşağıdakiler yer alacaktır. Fikir bulma (Beyin fırtınası: serbest yazım veya başka bir yöntem) Fikir geliştirme (eskizler) Fikirleri anahtar gereksinimlere göre değerlendirme 6. BÖLÜM VI Bölüm kapağı: TASARIM (Resim veya çizim eklenebilir.) Bölüm içeriği: Bir fikri seçip tasarımı gerçekleştirme. Aşağıdakiler yer alacaktır. 1. sayfa: Artistik çizim 2. sayfa: Teknik çizim, kumaş kartelası (numunelerin yanına özellikleri yazılacaktır), renk ve desen varyantları, malzeme örnekleri (numunelerin yanına özellikleri yazılacaktır) 3. sayfa: Ürün tanıtımı 4. sayfa: Ürünü anahtar gereksinimlere göre değerlendirme 5. sayfa: Ürün örneği (küçük ebatta dikilmiş) Tasarımı gerçekleştiren kişi sayfaların altına ismini yazarak imzasını atacaktır. E. “KAYNAKLAR” sayfası

5 TASARIM SÜRECİ KAVRAM FORM İÇERİK Problemin Tanımlanması
Özetin Analiz Edilmesi Araştırma Yapılması Bilgi Toplanması Fikirler Üretilmesi Fikirlerin Geliştirilmesi Tasarımın Gerçekleştirilmesi Tasarımın Test Edilmesi Tamamlanmış Tasarımın Değerlendirilmesi Yeniden Tasarlanması TASARIM SÜRECİ KAVRAM FORM İÇERİK

6 ÖNEMLİ NOTLAR Çalışma içeriği ve düzeni, Tasarım Süreci dikkate alınarak hazırlanmıştır. Detaylı bilgi için: Bkz. Moda Tasarımı I ders notları. Yukarıda istenenlere ilaveler yapabilir. Çalışma, yukarıda belirtilen düzende dosya içine yerleştirilerek teslim edilecektir. Düzenli, temiz, anlaşılır ve hem içerik hem de görsel açıdan özgün olmalıdır. Faydalanılan kaynaklar (resimler dahil) çalışma içinde kaynak numarası verilerek belirtilecektir. Çizimler, detayları açıkça gösterecek büyüklükte yapılmalıdır. Bölüm VI’daki Sayfa 1 ve 2 fon kartonu üzerinde hazırlanmalıdır. Bölüm Başkanlığına teslim edilmek üzere 60x100 cm ölçülerinde bir poster, sınav içinse Power Point sunum hazırlanacaktır. Poster ve sınav hakkında detaylı bilgi için: Bkz. Tekstil Mühendisliği internet sayfası.


"Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları