ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERAM TİCARET MESLEK LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Advertisements

DALLAR IT - Information Technology BT - Bilişim Teknolojileri.
UZAKTAN EĞİTİM.
KONU: UZAKTAN EĞİTİM TÜRLERİ
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
ODTÜ KARİYER PLANLAMA MERKEZİ ve MEZUNLARLA İLETİŞİM
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilgi Paketi Çalışmaları
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
(Bilişim Sektörüne Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi Projesi)
Açıköğretim Fakültesi “Yapısı ve İşleyişi”
BTÖ 303 İşletim Sistemleri ve Uygulamaları Dersi
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Uzaktan Eğitimin Temelleri 2
Uzaktan Eğitim: Yüksek Öğretimde Paradigma Değişimi
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
Temel Bilişim Eğitiminde Enformatik Bölümlerinin Rolü

Sertifika Nedir? Bir alanda uzmanlığı gösteren belgedir.
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği
e-Sertifika Programları
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Eymen CEVENT NİSANİ Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü (YUZEM) tarafından koordine edilmektedir. Üniversitemiz birinci.
Bilişim Teknolojileri Alanı
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Bünyamin AĞGÜRBÜZ Mustafa AY Muhammed ALTINTAŞ Ahmet ZENCİRLİ
İNTERNET.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
CANSU ALTIN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 1. ÖĞRETİM
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
WEB PROGRAMCILIĞI.
Veri Tabanı Programcılığı
Uzaktan Eğitim Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. Uzaktan eğitim, öğrenme ve öğretme süreçlerinin farklı yerlerde gerçekleştiği, öğrenenle öğretenin çoğu zaman.
KOCAELİ ANADOLU LİSESİ YETİŞTİRME KURSLARI (12
Öğretmenin öğrenme üzerindeki etkisi Pek çok deneysel çalışma, öğretmenin öğrenci başarısı üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.(Bkz.
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROGRAMI Program Tanıtımı
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
Psikolojik Danışman: Hasan KARAKIŞ.  Bilgisayar kullanımı yirminci yüzyılın özellikle son on yılında büyük bir hızla artmıştır. Bu artış, hem tüm dünyaya.
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 1 BİLİŞİMDE GENÇ HAREKET.
III. CanSAT Uygulaması CanSAT Nedir? Amerika Birleşik Devletleri’nden dünyaya yayılan bir kavramdır. İngilizce “Can” ve “Satellite” sözcüklerinin birleşiminden.
Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler SİNAN BERTAŞ
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
İNTERNET ADRESLERİ.
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
Uzaktan ve Karma Eğitim
İNTERNET ADRESLERİ.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
I Ğ DIR ÜN İ VERS İ TES İ KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON DA İ RE BA Ş KANLI Ğ I Kütüphane kullan ı m ı ve elektron İ k kaynaklara er İŞİ m Kütüphanec İ : Ercan.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Öğretim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www. sem. metu ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Merkezi www.sem.metu.edu.tr Grup 7 Salih İNCE İsmail KILIÇ Adil ÇOBAN Özgür KALAFAT

ODTÜ SEM’ in Amacı Üniversitenin, kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek Türk sanayine ve ülke kalkınmasına hizmet etmek Bu hizmeti uluslararası bir boyuta ulaştırmaktır

SEM’ in Çalışma Alanı Hayat boyu öğrenme Hizmet içi eğitim Kişisel eğitim

SEM’ in Sunduğu Hizmetler Sertifika seminerleri Katalog seminerleri Sözleşmeli seminerler

SEM ‘in Sertifika Programları CISCO NETWORKING ACADEMY EĞİTİM PROGRAMI (CNAP) BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SERTİFİKA PROGRAMI (IDE_A-BTSP)

CISCO Amacı ODTÜ; Bilişim teknolojisi alanındaki Bilgisayar ağları kurulumu ve yönetimi alanlarındaki yetişmiş teknik eleman ihtiyacını karşılamak için bu eğitim programını hizmete sunmuştur.

CISCO Eğitim Programının Yapısı ve İşlenişi Eğitim Programı; Temel düzeyden başlar ve üst seviyede konulara kadar uzanır. Her biri 70’er saatlik dört dönemden oluşur. Dökümanları sadece online olarak verilmekte olup İngilizce’dir. Sınavları Cisco Networking Academy sayfasına bağlanılarak yapılacaktır. (http://cisco.netacad.net) Kursiyerlere yalnızca teorik bilgiyi vermekle kalmayıp aynı zamanda uygulama da yaptırır.

CISCO Kimler katılabilir? Bu programa katılabilmek için katılımcıların; Okuduğunu anlayabilecek düzeyde İngilizce’ye sahip olması ve bilgisayar okur yazarı olması. Üniversite mezunu veya üçüncü sınıf üniversite öğrencisi ile en az iki yıllık bir yüksek okul mezunu olması. Ayrıca kurslara kimlerin kabul edileceği ODTÜ – SEM tarafından ön kayıt yaptıranlar arasından seçilir.

CISCO CISCO Sertifikalarına sahip olmanın getirileri Cisco sertifikasına sahip bireyler; Network planlamasında Ağ yönetiminde Danışmanlıkta Network kurulum ve destek aşamalarında üst düzeydeki bilgileriyle mükemmel projelerin mimarı olurlar. Böylece çok daha kısa sürede, çok daha az maliyetle, daha sağlıklı ve verimli sonuçlar alınmasını sağlarlar.

İDE_A-BTSP İDE_A Nedir? Bireysel öğrenmeye dayanan bu öğretim modelinde, dersleri istediğiniz zaman, istediğiniz yerde, istediğiniz ortamda, öğrenme süresini istediğiniz gibi düzenleyip, istediğiniz kadar tekrar etme ve tartışma olanağı bulabiliriz. Bu şekilde yürütülen dersler ve programlar İDE_A adı altında anılmaktadır. Ayrıca İDE_A bu tür derslerin verildiği ODTÜ'deki web sitesinin adıdır. İDE_A'yı "ODTÜ Sanal Kampüsü" olarak da düşünebilirsiniz.

İDE_A-BTSP Amacı : Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı(BTSP)‘ nın amacı, ülkemizde bilgi teknolojileri alanında var olan büyük miktardaki uzman açığının kapatılmasına yardımcı olmaktır. 

İDE_A-BTSP Derslerin İşlenişi : Dersler ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri tarafından tamamı Türkçe olmak üzere hazırlanmıştır. Eğitim programı Bilgisayar Mühendisliğinin 8 temel dersini kapsar. Eğitim süreci 4 dönemden oluşan ve 9 ay süren bir süreci içermektedir.

İDE_A-BTSP Derslerin İşlenişi : Bu süreç içersinde kursiyerler derslerine internet üzerinde açılmış sanal kampüs ortamında devam ederler. Dönem sonunda katılımcılar yüz yüze dersler ve sınavlar için ODTÜ‘ ye davet edilirler. Dönem sonundaki sınavlardan başarılı olan katılımcılara Bilgi Teknolojileri Sertifikası verilir.

İDE_A-BTSP Dersler hakkında: I.Dönem : Bilgisayar Sistemleri ve Yapıları C ile Bilgisayar Programcılığına Giriş II.Dönem:  C ile Veri Yapıları ve Algoritmalar   Unix ile İşletim Sistemleri  III.Dönem:  Yazılım Mühendisliği   Veri Tabanı Yönetim Sistemleri IV. Dönem: Web Programlama   Yazılım Geliştirme Projesi 

İDE_A-BTSP Kimler Katılabilir? Okuduğunu anlayacak düzeyde İngilizce bilmek. En az üniversite öğrencisi olmak veya iki yıllık bir yüksek okuldan başarılı bir şekilde mezun olmak. 8 haftada bir dönem sonlarında yüz yüze dersler, dönem sonu sınavları ve telafi sınavları  için ODTÜ'ye (Ankara) gelebilmek

İDE_A-BTSP BTSP Sertifikasına Sahip Olmanın Getirileri: Türkiye'de bilgi teknolojileri alanında 75.000'nin üzerinde yetişmiş eleman gereksinimi göz önünde bulundurursak bu sertifikanın özel şirketlerin eleman ihtiyacını karşılaması sırasında adaylara referans olacağı açıktır. Halen bir işte çalışıyor veya kendi işinizin sahibi iseniz BTSP size sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmanızda ve rekabetçi piyasa ve iş koşullarında daha başarılı olmanızda yararlı olacaktır.

İDE_A-BTSP Etkileşim : Bu sertifika programındaki uzaktan eğitim sırasındaki etkileşim ders notlarının kursiyerlere ulaştırılması ile kalmamış işitsel ve görsel öğelerde işin içerisine girerek aktif olarak öğrenmeyi sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler belirli saatlerde öğretim görevlilerin de katıldığı chat sayfasına girerek dersler hakkında tartışırlar.

Kaynakça http://www.sem.metu.edu.tr http://cisco.netacad.net ODTÜ Süreki Eğitim Merkezi