GAZİ OSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşletim Sistemleri.
Advertisements

BİLGİSAYAR PROGRAMLARIYLA İLGİLİ SÖZLEŞMELER 02 MAYIS 2009– İSTANBUL Av.Erdem TÜRKEKUL.
LİNUX NEDİR Linux, Unix’e fikirsel ve teknik anlamda atıfta bulunarak geliştirilmiş; açık kaynak kodlu, özgür ve ücretsiz bir işletim sistemi çekirdeğidir.
Günümüz İşletim Sistemlerine Genel Bakış
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
ERP PROGRAM TANITIM Öncelikle ERP nedir?
İşletİM SİSTEMİ NEDİR? İşletim sistemi bilgisayar donanımlarının birbirleri ile uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlayan bir yazılımdır. İşletim sistemi;
Bölüm 1: Introductions (Tanıtım,Tanım)
Bilgisayara giris ders Notlari
WİNDOWS 7 KURULUM.
İŞLETİM SİSTEMLERİ WINDOWS 98 KURULUMU VE ÖZELLİKLERİ
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
Ankara T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı Bilişim Teknolojileri.
İşletim Sistemleri Tanım: Kullanıcı ile bilgisayar donanımı arasında bağlantıyı sağlayan özel bir yazılımdır.
Windows Server 2008’e Genel Bakış Microsoft Windows Server 2008, bilgi teknolojileri (BT) uzmanlarının altyapıları üzerindeki kontrollerini maksimum seviyeye.
Bilgisayar Nedir? Girilen veriyi, programlandığı biçimde işleyip kullanılabilir bilgi haline dönüştüren makinalardır. Bilgisayar sisteminin temel ögelerini.
Linux Kurulumu BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
HAKKINDA : Windows 98’ den sonra çıkmıştır. Daha güzel ve kullanışlı yeni şeyler eklenmiştir. 16-bit/32-bit melez işletim sistemidir. Microsoft Windows.
Microsoft'un birincil hedefi işletim sistemlerinin kullanımını daha kolay hale getirmektir: Windows 2000 aşağıdaki özellikleri sayesinde bu geleneği devam.
WİNDOWSPARDUS Virüs Programları, Firewall programları ve daha bir çok savunma programları kullanarak bilgisayarınızı zararlı yazılımlardan korumanız gerekir.
HAZIRLAYANLAR: FATİH TAŞKIRAN EMRE BENDER
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemi değildir?
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
Yağmur Kocakır & Merve Taşcı & Elif Akyol ©
Microsoft Windows Server 2008
Bilgisayar, Yazılım ve Algoritma
G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Nurullah.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
RAM Memory-Rasgele Erişimli (Random Access Bellek )
YAZILIM.
Microsoft Windows Server 2003
Temel Bilgi Teknolojileri
İŞLETİM SİSTEMİ.
Yazılım Geliştirme Projesi
Bilgisayara bilgilerimizi saklayabiliriz.
DONANIM BİLGİSAYAR PARÇALARI.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ATÖLYE ÇALIŞMASI Katılımcı Öğretmenlerce Tasarlanmış Ders İşleniş Senaryoları #izmirBTogretmenleriAtolyede | İzmir İl.
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Cihan AYGÜL
BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN TEMELLERİ
Genç Pardus. Pardus, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Linux, Genel Kamu Lisansı'na sahip bir işletim sistemi çekirdeğidir.
YAZILIM TEKNOLOJİLERİ
DİLOVASİ TEKNİK LİSE VE Ç.P.L
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
RIVERBED’İN HATALI REKABET ANALİZİNE SILVER-PEAK ‘İN CEVAPLARI.
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
Sanallaştırma Nedir?.
İşletim Sistemleri Arasındaki Temel Farklılıklar
Sunucu İşletim Sistemleri-4
Sunucu (Server) Nedir.
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
YAZILIM.
Server Yönetim Programları
İŞLETİM SİSTEMİ.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
KERİM KAYA 10/C macOS, her Mac’e hayat veren işletim sistemi. Başka bilgisayarlarda mümkün olmayan şeyleri yapmanızı sağlıyor. Çünkü üzerinde çalıştığı.
Sanallaştırma Nedir?.
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
FIRAT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Sunum transkripti:

GAZİ OSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI SmartOS SEDAT BABÜR GAZİ OSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI ÖN LİSANS ÖĞRENCİSİ 143471043 info@sedatbabur.com wwww.sedatbabur.com

SmartOS Alt yapısı nedir ? SmartOS Linux Tabanlı bir işletim sistemidir.

SmartOS Sistem gereksinimleri SmartOS işletim sistemini kurmak için kuracağımız gerek fiziksel gerekse sanal Bilgisayarda Minimum 1 GB Ram, 64- bit yada x86 bit CPU (işlemci) olması gerekiyor. Aksi halde işletim sisteminde sürekli çökmeler gerçekleşecektir. SmartOS Yetkilileri İşletim sisteminin daha stabil bir şekilde çalışması için daha fazla RAM ayırmayı tavsiye ediyorlar.

SmartOS Ne zaman çıktı ? Fiyatı ne kadar ? SmartOS 2012 yılında piyasaya sunuldu. Peki SmartOS’ un ücreti ne kadar ? SmartOS kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmakta. Windows 7 veya Windows 8 ve benzeri işletim sistemleri gibi Görsel bir kurulumun aksine Text mode (konsola komutlar girilerek) olarak kurulumu gerçekleştirilir. Dil seçeneği olarak sadece İngilizce desteği bulunmaktadır.

SmartOS Oyun oynayabiliyor muyuz ? Counter Strike yüklenebilir mi? İşletim sistemine nasıl program kurabiliyorsak SmartOS ta bir takım programları desteklemekte. Tabi bunlar paketler halinde kullanıcıya sunulmakta. Örnek vermek gerekirse Desteklediği bazı paketler; Php Desteği Mysql Desteği Python yazılım dili desteği Ati driver desteği NVIDIA driver desteği.

SmartOS Ne amaçla kullanılır ? Nerede kullanılır ? SmartOS Genel olarak sanallaştırma işletim sistemlerinde kullanılıyor. Bir nevi Esxi işletim sistemi gibi Data Centerlerde ki makinelere kurulup Sanal Makine yani VDS olarak satışı yapılıyor tabi bunlar kullanıcıların isteğine göre ayarlanıyor.

SmartOS SmartOS ve Bulut Smart OS Kullanım alanına bakıldığı zaman genel olarak bulut teknolojilerde kullanıldığı fark edilmektedir. Ayrıca belirtmek isterim ki Smart OS Bulut teknolojisi için tasarlanmış olan bir işletim sistemidir. Peki bir işletim sisteminin Bulut (Cloud) için tasarlanmış olması demek ne anlama geliyor ? Kullanıcılar kullanırken sadece kendileri kullanıyormuş gibi sorun çıkarmayacak sistemde donmalar kasmalar yaşatmayacak şekilde tasarlanmış demektir.

SmartOS Neden SmartOS ? Hızlı: Minimize gecikme ( bir işlemin tamamlanması için geçen süre ) Esnek: Otomatik olarak sistem özelliklerini değiştirebilme. Güvenli: Kullanırken her hangi bir tehlike altında mıyım düşünmenize gerek yok !

KAYNAKÇA https://smartos.org http://distrowatch.com