Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ATÖLYE ÇALIŞMASI Katılımcı Öğretmenlerce Tasarlanmış Ders İşleniş Senaryoları #izmirBTogretmenleriAtolyede | İzmir İl.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ATÖLYE ÇALIŞMASI Katılımcı Öğretmenlerce Tasarlanmış Ders İşleniş Senaryoları #izmirBTogretmenleriAtolyede | İzmir İl."— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ATÖLYE ÇALIŞMASI Katılımcı Öğretmenlerce Tasarlanmış Ders İşleniş Senaryoları #izmirBTogretmenleriAtolyede | İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014

2 Virus Sorunlarını Linux İşletim Sistemi Kullanarak Çözme

3 Windows İşletim Sistemi sürümleri dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemleri olduğu için ve dosya yapısının zayıf olması sebebiyle virus problemleri çokça yaşanmaktadır. Anti virus yazılımları üreticileri çoğunlukla bu sorunu çözecek dosyalar geliştirmektedir. Fakat bazı durumlarda anti virus yazılımıyla virusten kurtulmak mümkün olamamaktadır. Bu gibi durumlarda bir Linux işletim sistemi dağıtımı kullanarak kolayca çözüme ulaşılabilir.

4 Burada harici bellekteki dosyalar görünmüyor. Aynı zamanda anti virus yazılımı bir zararlı yazılım tespit ediyor

5 Bu durumda klasör seçeneklerinden “Gizli Dosyaları Göster” seçeneği aktif edilerek harici belleğin içeriği görüntülenebilir.

6

7 Bilgisayarda yüklü anti-virus yazılımı virusu tespit ediyor. Ancak temizleyemiyor. Bu sorunun kolay çözümü için herhangi bir linux dağıtımı kullanılabilir.

8 Windows ortamında klasör olarak görünen virus dosyası linux ortamında kolaylıkla tespit edilebiliyor.

9 Virüslü dosyayı “sil” komutuyla kaldırıyoruz.

10 Virus Dosyası Silindi

11 Dosyalarımızı kurtarıp, Belleği Windows ortamında kullanılabilir hale getirdik.

12 Murat YONCACI myoncaci@meb.gov.tr Cenk OBA cenkoba@gmail.com


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM ATÖLYE ÇALIŞMASI Katılımcı Öğretmenlerce Tasarlanmış Ders İşleniş Senaryoları #izmirBTogretmenleriAtolyede | İzmir İl." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları