Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KERİM KAYA 10/C macOS, her Mac’e hayat veren işletim sistemi. Başka bilgisayarlarda mümkün olmayan şeyleri yapmanızı sağlıyor. Çünkü üzerinde çalıştığı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KERİM KAYA 10/C macOS, her Mac’e hayat veren işletim sistemi. Başka bilgisayarlarda mümkün olmayan şeyleri yapmanızı sağlıyor. Çünkü üzerinde çalıştığı."— Sunum transkripti:

1 KERİM KAYA 10/C 1017

2 macOS, her Mac’e hayat veren işletim sistemi. Başka bilgisayarlarda mümkün olmayan şeyleri yapmanızı sağlıyor. Çünkü üzerinde çalıştığı donanım için özel olarak geliştirildi. Aynı şekilde, donanım da onun için. macOS, her biri göz alıcı şekilde tasarlanmış uygulamalardan oluşan eksiksiz bir paketle geliyor. Ve iCloud ile birlikte çalışarak fotoğraflarınızı, belgelerinizi ve diğer tüm dosyalarınızı aygıtlarınızın tamamında güncel tutuyor. Bu sayede, Mac’iniz ve iPhone’unuz sihirli bir uyum yakalıyor. Üstelik, baştan sona gizlilik ve güvenlik ön planda.

3 pc kısaltmasının açılımı “Personal Computer” yani kişisel bilgisayardır. İlk IBM Pc 1981 de tanıtıldı ve o günden beri ismi pc olarak geçer. Diğer şirketler benzer bilgisayarlar çıkardılar ve ismine IBM Pc Uyumlu dediler. Sonraları PC olarak kısaltıldı. Bugünlerde en popüler kişiler bilgisayar türü pcdir ve Microsoft Windows işletim sistemiyle birlikte kullanılır.macOS isletim sistemi kulanılmaz.

4

5 Mac, Macintosh bilgisayarların kısaltılmış ismidir. Apple şirketi tarafından 1984 de tanıtılmıştır ve büyük çaplı satılan ilk bilgisayar olma özelliğine sahiptir. Ayrıca Mac bilgisayarlar görsel kullanıcı arayüzü ile üretilen ilk bilgisayarlardır. Neredeyse tamamı Mac OS X işletim sistemiyle birlikte kullanılır.

6

7 Mac üzerindeki her şey tam da olmasını istediğiniz gibi tasarlandı. Basit ve kullanıcı dostu kullanımı sayesinde Siri’ye yalnızca bir soru sorarak, aradığınız dosyayı bulmasını isteyebilir veya uygulamalarınızın, kendilerini otomatik olarak güncellemesini sağlayabilirsiniz. Mac’te yapmak istediğiniz şey ne olursa olsun, çok az çabayla çok daha fazlasını başarabilirsiniz.

8


"KERİM KAYA 10/C macOS, her Mac’e hayat veren işletim sistemi. Başka bilgisayarlarda mümkün olmayan şeyleri yapmanızı sağlıyor. Çünkü üzerinde çalıştığı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları