Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GRAFİK VE HARİTA YARATMA
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
Cemile Sandallı EXCEL 2010 TEMEL İŞLEMLER
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
MİCROSOFT OFFİCE EXCEL
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
BİLGİ ve İletİŞİM TeknolojİSİ
EXCEL-2.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
Bilgisayar (2) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Bilgisayar Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
EXCEL ÖZET EXCEL’i başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Excel Veya Başlat+Programlar + Microsoft Office+Excel.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
EXCEL 2003 Ders 1.
EXCEL FORMÜLLERİ Hazırlayan Kağan GÜL.
Excel.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Formül Hazırlama ve Kullanma
Microsoft Excel bir tablolama programıdır. Çalıştırmak için
1. Formül Kullanma Kuralları
Excel.
Microsoft Power Point Dersi
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
SAYFALARI BÖLMEK Uzun veri listeleriyle çalışıldığında verilerin satırlarca aşağıya inmesi durumunda hangi verinin hangi kategoriye ait olduğunu hatırlamak.
Microsoft Office Access
Bilgisayarda Ofis Programları
SINAV NOTLARI HAZIRLIYORUM
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
EXCEL 2003 Ders 3,4,5,6. HESAPLAMALAR Fonksiyon Düğmesi Bu düğmeye tıkladığımızda karşımıza 5 tane seçenek çıkmaktadır. Bunlar; 1. Sum(Topla)= Belirtilen.
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Bilgisayar II
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Temel Bilgi Teknolojileri
Microsoft EXCEL (1).
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
4. LİSTE OLUŞTURMA VE BİÇİMLENDİRME
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
Microsoft Office Access
Fonksiyonlar ile Çalışmak
Word Programı.
Microsoft EXCEL (1).
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 3. Sayıları Biçimlendirmek Hücrelere girdiğimizde sayıları biçimlendirmek için; Hizalma yapmak istediğimiz.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
TABLO İLE ÖĞNENCİ LİSTESİ OLUŞTURMA ÖĞRENCİ BAŞARI GRAFİĞİ OLUŞTURMA
Word Programı.
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
Excel (Hesap Çizelgesi) Programı
3. OFİS PROGRAMLARI (EXCEL)
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme Formül Hazırlama ve Kullanma

Kopyalama—Yapıştırma 1. Menü Çubuğundan 2. Farenin sağ tuşuna basıp kopyala-yapıştır’ı seçerek Birden Bire Birden Çoğa Çoktan Bire Çoktan Çoğa

Hücreye Açıklama Ekleme Ekle menüsünden açıklamayı seçin.

Sütun ve Satırları Boyutlandırma Sütun genişliklerinin ve Satır yüksekliklerinin ayarlanması için: Genişletilmek ya da daraltılmak istenilen sütunlar dan/satırlardan en az bir hücre seçilir Biçim menüsünden sütun/satır ve yükseklik/ genişlik komutu seçilir. Çıkan iletişim penceresinde istenilen ölçü girilir. Aynı işlem farenin sağ düğme kısayol menüsünden de yapılabilir.

Sütunların Genişliğini Ayarlama

Bitişik Hücrelere Dayanarak Hücreleri Otomatik Doldurma Sayıları Otomatik Doldurma Tarih, Ay ve Gün Otomatik Doldurma

Otomatik Biçimlendirme Biçimlemek istenilen hücre tıklanarak aktif hale getirilir. Biçim menüsünden otomatik biçimlendirme seçilir. Gelen iletişim penceresinde istenilen pencere biçimi seçilerek “Tamam” tıklanır.

Veri Listesi (Veri Tabanı) Hazırlama ve Kullanma Günlük hayatımızda veriler “tablolar” Excel dilinde ise listeler halinde düzenlenir. Listede aynı tipteki ve düzenli bilgiler aynı sütuna, birbiri ile ilişkili olan bilgiler aynı satıra yazılır.

Bir Listeyi Sıralama Veri menüsünden sırala komutu tıklanır. Sırala penceresinde ilgili sütun seçilir ve ayrıca sıralamanın şekli (artan mı azalan mı vb. gibi) belirtilir.

Listeye Veri Formu Kullanarak Kayıt Ekleme Veri menüsünden form komutu seçilir. Buradan kayıt ekleme, değiştirme, tarama, silme gibi işlemler kolayca yapılabilir.

FİLTRELEME-Otomatik Filtreleme Filtreleme ya da sorgulama bir veri kümesi üzerinde bir bilginin aranması demektir. Excel’de basit sorgulama işlemleri otomatik filtreleme ile yapılır

Otomatik Süzme Tümü: Tüm listeyi yeniden görmek istiyorsanız İlk On: Sayısal bilgi sütununda en yüksek değere sahip 10 veri listelenir Özel: Karma kriterler belirtmek için kullanılır. Boşluk: Sütunda veri bulunmayan kayıtlar Boşluksuz: Sadece dolu kayıtları gösterir

Otomatik Filtreleme-Özel Karma kriterler belirtebilmek için kullanılır.

Formül Hazırlama ve Kullanma 1. YOL: Formül Çubuğundan: Önce formül çubuğuna = işareti girilir. Daha sonra formül yazılır. 2. YOL: Araç çubuğundan işlev fonksiyon simgesi seçilir.

Formülleri Kopyalama Kopyalama işlemi sırasında kopyalanan hücre için hazırlanan formül, yapıştırılan hücre için yeniden otomatik olarak düzenlenir. Not: Bu nedenle formül kopyalama işleminde dikkatli olmak gerekir.

Toplama (1) Formül çubuğuna = TOPLA(B2:B3) yazarak aktif hücrede toplama işleminin sonucunu görebilirsiniz.

Toplama (2) Toplanacak hücreler tek tek yazılmak yerine aralıkları “:” ile belirtilir. Ör: (A1:A5) Ayrıca, formülü yazarken toplanacak aralığı “= topla(“ yazdıktan sonra fare ile belirlemek de mümkündür.

Hazır Fonksiyonları Kullanma TOPLAMA Eğer fonksiyonu kullanmak isteyen kişi, hazır fonksiyonun özelliklerini bilinmiyorsa Ekle menüsündeki işlev yapıştır fonksiyon komutundan yararlanabilir. Komutu vermeden önce ilgili hücreyi aktif duruma getirmek gerekir.

Otomatik Toplama Önce sonucun yazılacağı hücre aktif duruma getirilir Otomatik toplama simgesine basılır Toplanacak aralık belirlenir, “enter” tuşuna basılır.

IF (EĞER) FONKSİYONU (1) Değer ve formüller üzerinde koşula bağlı testler yapmak için kullanılır. Koşulun sonucu doğru ise bir, değeri yanlış ise başka bir değeri verir.

IF (EĞER) FONKSİYONU (2)

IF (EĞER) FONKSİYONU (3)

ORTALAMA FONKSİYONU Bu fonksiyon, değerlerin toplamını değer sayısına bölerek ortalamayı hesaplar. Soru: Avantajı nedir?

Yuvarlama (Round) Fonksiyonu Kesirli ve virgülden sonra kullanıcı için anlamı olmayan sayılar belirtilen basamaklara yuvarlanır. Or: =ROUND(AVERAGE(B2:D2);0)

En büyük ve en küçük fonksiyonları