AKILLI TAHTA’NIN PEDAGOJİK OLARAK KULLANIMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gösterip Yaptırma Yöntemi
Advertisements

MATERYAL VE ETKİNLİK HAZIRLAMA
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ÖĞRETİM TEKNİKLERİ MİKRO ÖĞRETİM ASLIHAN AKBAĞ
Duran Uygur
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
3D DEFTER VE SES.
Görsel Okur-Yazarlık *
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
109/06/08 VIVA Eğitim İlişkileri Yönetimi. 209/06/08 Ajanda Hedefler & Gerçekleşenler Proje Yönetimi AR - GE Sistem Testler Sonuç Demo Sorular & Yorumlar.
Görsel / Uzaysal Zeka.
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
AKILLI TAHTA.
ÜNİTE 8 SUNUM PROGRAMLARI
Matematik Öğrenme ve Öğretme Süreci
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
KONU: İSİM: SINIF: NO: MATEMATİK TARİHİ Konu analİzİ Konu anlatIMI
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
Öğretim Durumlarını Planlama
Ünite 8 sunum programları
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
Araçları Sınıflandırma İşlemi
3.
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Mimio İle İnteraktif Eğitim
PEDAGOJİK ALAN BİLGİSİ
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
ÖĞRETİM MATERYALLERİNİN TASARLANMASI, HAZIRLANMASI VE SEÇİMİ
POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
Temel Bilgi Teknolojileri
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
PowerPoint’te Görselleri Kullanarak Etkili Sunum Hazırlama
Halil İbrahim Karakuş Özellikleri:  Türkçe üzerine geniş kapsamlı bir site,  Dosya deposu linkinden ulaşılabilecek(Ders.
- 1 - Microsoft PowerPoint (1) DERSİN AMACI PowerPoint ile etkili sunular hazırlamak Powerpoint ile hazırlanan sayfaları HTML olarak saklamak DERSİN.
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
RUTH CLARK’IN E-ÖĞRENME İLKELERİNİ ÖĞRENMEYE NE DERSİN ?
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
Eğitimde FATİH Projesi,
Web Tasarım Nedir? Web tasarımı, bir ürünü ya da hizmeti veya bir bireyin reklam ve tanıtımını yapmak üzere veyahutsa toplumu eğitici ve öğretici çalışmalarla.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersi
Çalışma Yaprağı.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
“Ders Kitabı İnceleme” … Yayınları Numara İsim Soyisim.
PROJELER-1 Öğrencilerin istedikleri bir konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, yeni bilgilere ulaşma ve sonuç çıkarma amacıyla öğretmen rehberliğinde.
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
BÖLÜM 6 ÖĞRETİM ARAÇ- GEREÇLERİNİN SEÇİMİ. BÖLÜM 6 ÖĞRETİM ARAÇ- GEREÇLERİNİN SEÇİMİ.
SMART BOARD(Akıllı Tahta)
Öğretim Yazılımları Hiper metin Hiper ortam Zeki Öğretim Sistemleri Yapay ZekaBenzetişim Sanal Gerçeklik.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
ACCESS GRUBU 5.SINIF MATEMATİK ÜÇ BOYUTLU GEOMETRİK CİSİMLER
ÖZET Ders planı hazırlamak için konu belirlemek
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ GÜNLÜK PLAN
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
GÖSTERİ (DEMONSTRASYON) YÖNTEMİ
AKILLI TAHTA.
YANSITILAN GÖRSEL MATERYALLER
YÖNTEM SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER.
Yazı Tahtası Hem öğrencinin hem de öğretmenin aynı anda aynı konu üzerinde çalışabilmesine olanak sağlayan en etkili sınıf içi iletişim aracıdır. Her öğretmen,
FLİPPED CLASSROOM. Öğrencilerin en iyi şekilde öğrenmelerini amaçlayarak, derslere gelmeden önce, öğretim görevlileri tarafından kendilerine sağlanmış.
GÖRSEL-İŞİTSEL ARAÇLAR.
Sunum transkripti:

AKILLI TAHTA’NIN PEDAGOJİK OLARAK KULLANIMI Grup 8 – Akıllı Tahta (D1) Adem Özgür Hakan Özmen Şuayip Kılıç Yücel Bedir Nurettin Geleş M. Said Güven

Akıllı tahta Öğrencilerin ve öğretmenlerin bilgiyi beceriyle kullanmalarına, tekrar etmelerine, bilgiyle etkileşmelerine ve de onların öğretime karşılık vermelerine izin veren eğitici bir araç olarak da tanımlanmaktadır. (Dill, 2008)

Avantajları Ses klipleri, video ve animasyon gösterimleri, renkler, görüntüler, perdeleme ve büyütme küçültme gibi vurgulama imkanları ile dersleri daha görsel ve daha canlı hale getirmeyi mümkün kılar.

Avantajları Yapılan bir hatanın ya da ortak kavramsal yanılgıların anında görülmesi ve tahtanın bunların düzeltilmesi için geriye dönme fırsatı vermesi belki de akıllı tahtanın en önemli getirisi olarak düşünülebilir.

Veri depolama özelliği Öğrencilerin yazmaması (kaydedilenleri çıktı alıp öğrenciye verebilme) Yapılan dersi kaydetme Evde internet ortamından ders takibi yapabilme

Kaynaklara erişim özelliği Geri dönme imkanı Derste internetteki kaynaklara anında ulaşabilme Derste, hazırlanan linkleri rahatlıkla kullanabilme İki bilgiyi yan yana getirebilme

Vurgulama özelliği Perdeleme özelliği (Sahne perdesi) Şekilleri ve görüntüleri büyütüp küçülterek ayrıntılarıyla inceleme Renkli kalemleri kullanabilme Spotlama (sahne ışığı)

Kullanılan programın özelliği Kısa sürede farklı dersler için hazır olan materyallere ulaşma ve bunları kullanma (Birim kareler, noktalı kağıt, periyodik cetvel, geometrik şekiller gibi) Aynı soruyu birkaç yolla çözmede kolaylık (Farklı çözümlere olanak sağlama, şekilleri tekrar çizmeme) Boş sayfa açma (Soru ve çözümü için ayrı sayfa, tahta silmeme)

Diğer özellikler Animasyon, video, Powerpoint sunuları, günlük yaşamdan örnekler ve resimler gösterebilme Tahtaya müdahale edebilme (Eksik kısımlar üzerine not alma ,eklemeler işaretlemeler yapma) Sanal deney yapabilme Konferans yapabilme (Tahtayı iki sınıf için aynı anda kullanma)

Dersin işleyiş aşamasında Motivasyon Animasyon, video gösterimi Çizimler, günlük yaşamdan örnekler, resimler, çizimler gösterme Konu anlatımı Çizimler, günlük yaşamdan örnekler, resimler, gösterme Kavram öğretimi Animasyon, video gösterimi Sanal ortamda deney İspat yapma Grafik çizme ve yorumlama

Dersin işleyiş aşamasında Uygulama Soru çözümü Öğrenciye yaptırma Konu tekrarı

TEŞEKKÜRLER