Sağol “Warhol”.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
REKLAM DİLİ ÇÖZÜMLEMESİ REKLAM-SANAT-GÖSTERGELER
Advertisements

Sununun Başlığı Öğrenci İsimleri Öğretmenin İsmi Ders periyodu Sununuzu güçlendiren her hangi bir grafik Bu slaydı gruptaki bütün öğrenciler hazırlayacak.
HAZIRLAYAN: Derya Demİryürek 9/f 262
SANATA EVET YES WE ART. FOTOGRAF SANATI ART OF PHOTOGRAPHY İSA ÇELİK.
tarafından yayınlanmaktadır.
I.M. PEI Ieoh Ming Pei.
ETKİNLİĞİ HAZIRLAYANLAR
BU RESSAMI TANIMAK GEREK
PATENT TESCİLİ VE SÜREÇLERİ
Drama Lİderİnİn Yetİştİrİlmesİnde Çağdaş Sanat Akımlarının Yerİ
İlksen Uysal BOZYEL/Türkçe Öğretmeni
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
KEREM GUVENTURK CAN DIVITOGLU 11/C
Hazırlayan: Duygu Özkan
İMGELERİN DEĞERİ İmgelere toplumsal açıdan değer kazandıran nedir? Van Gogh, Irises, 1889 (1991’de Getty Müzesi’ne 53,8 milyon dolara satıldı)
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Çağdaş Dünya Sanatı.
ÖZELİKLERİ VE TEMSİLCİLERİ
Hazırlayan: Ilgaz TEZİŞ
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Kültür ve Dil Hüdayi Can Çankırı, 2014.
Zaman içinde bilim.
Magritte GÖSTERGE / SIGN Bu bir pipo değildir Bu bir elma değildir
İnsan'ın Değeri ve Saygı Kavramı DEĞERLER EĞİTİMİ.
BAŞARILI OLMAK HOŞUNUZA GİDER Mİ? BAŞARI İÇİN NELER YAPIYORSUNUZ? BAŞARILI OLMUŞ VE HERKESCE TANINAN KİMİ TANIYORSUNUZ?
TELİF HAKKI.
BATI EDEBİYATINDA EDEBİ AKIMLAR
Endüstrİ ÜRÜNLERİ TASARIMI
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
EDEBİYATIN BİLİMLERLE İLİŞKİSİ-9.sınıf
Almanlar’ın Jugendstil, Fransızlar’ın Art Nouveau, İngilizler’in Modern Style dedikleri gençlik üslubu 20.yüzyılın başlangıcında NewYork’tan Türkiye’ye.
ONUR ÜNLÜ.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Resim Performans Ödevi
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
ALİ CANİP YÖNTEM ( ).
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
Doç. Dr. Melike KAPLAN Sağlık ve Kültür.
ABD'de pop sanatı Türkiye'de pop sanatı Başlıca Pop-Art sanatçıları
MAYIS 2017 AYINA AİT FİLM GÖSTERİSİ PROĞRAM AKIŞI
Neoklasizm 18. yüzyılda Barok ve Rokoko'ya tepki olarak çıkmış olan sanat akımıdır. Jacques-Louis_David.
SALVADOR DALİ.
Hisarcılar (HİSAR GRUBU)
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
GENÇLERDE UYUM.
Empresyonizm Hazırlayan: Deha1234.
ART! ART! ART! ART!.
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
Pop Art Pop Art was inspired by popular culture of the 1950s and 60s Arts were inspired by magazines, pop music, television, films, and advertisements.
TC. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ANABİLİM DALI RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BİLİM DALI 6.SINIFLAR İÇİN KOLAJ TEKNİĞİ.
AFİŞ.
 Pop Art
Resimle İlgili Meslekler
AFİŞAFİŞ. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi.
Biyografi Nedir? Ünlü bir yazarın, oyuncunun, bilim insanının, profesörün, tarihçinin kısaca önemli insanların hayatını başka.
6.1.5.A1 Telif Hakkı ve Açık Erişim
DIŞAVURUMCULUK VE RENK
Soyut sanattaki geleneksel akımları yadsıyan bazı ressamlar, çalışmalarını katıldıkları pek çok sergi aracılığı ile geniş kitlelere sunma olanağı buldular.
Dadaizm nedir Dil ve estetik kurallarını tanımayan, anlatımda başıboş bir yöntem benimseyen, kapalılığı amaçlayan sanat akımıdır. 20. yüzyılın ilk çeyreğinde.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Başlık Düzeni Alt Başlık.
KÜLTÜR Kitle Kültürü ve Dijital Çağda Kültür
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Sağol “Warhol”

KİMDİR ANDY WARHOL? Amerikalı ressam, tasarımcı, film yapımcısı, yönetmen, prodüktör ve yazar Pop Art akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Warhol, popüler kültürün en önemli ikonlarından biridir Seri üretimin, seri üretim nesnelerinin sıkça kullanılması temeline dayanan sanatında Warhol, resimlerini afiş tekniği ile çoğaltmıştır Baskılama tekniğiyle çoğaltma Warhol’un önderliğinde Pop Art’ın en önemli tekniği olarak öne çıkmaktadır Bu tekniği kullanarak yaptığı Marilyn Monroe tablosu sanatçının en çok bilinen işlerindendir. Ayrıca Campbell marka çorba kutusu ve tasarımlarında kullandığı Coca Cola şişeleri de Warhol klasikleri arasındadır. "Gelecekte herkes 15 dakikalığına ünlü olacak", “Her şey poptur, pop her şeydir." söylemleriyle de tanınan Warhol'un 1966'da çektiği "Chelsea Girl" adlı filmi, ticari salonlarda gösterilen ilk underground film olarak tarihe geçmiştir

Özdeyişler… “En zengin ve en fakir tüketici, bu markaları ortaklaşa kullanabiliyor. Amerika başkanı da Coca-Cola içiyor, siz de içiyorsunuz. Bu, bir nevi eşitlik anlamına geliyor.” “Birisinin yazdığı kitabı okumaktansa, kendine iç çamaşır alışını seyretmeyi tercih ederim”.

PoP aRt Pop art, 1950'lerde, özellikle ABD ve İngiltere'de soyut dışavurumculuğa tepki gösteren genç sanatçıların 1960'larda bir akım haline getirdikleri sanat türüdür. İngiltere ve ABD'de değişik koşullarda ve birbirinden bağımsız olarak ortaya çıkmıştır. Marcel Duchamp’ın 20. yüzyıl başında hazıryapım (ready made) nesneleri bağlamları nedeniyle sanat eseri olarak sunmuş olması, pop sanatçılarının popüler kültür imgelerini benzer bir motivasyonla sunmalarında etkili olmuştur.

Richard Hamilton'ın "Günümüz Evleri Richard Hamilton'ın "Günümüz Evleri..." başlıklı kolajı (1956) Pop Art’ın ilk örneği