İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
Advertisements

Dogu Anadolu Kaplanları
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı 1995 yılında 228 gönüllü üye ile kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.
SİİRT İLİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
Engelliler Eğitim Enstitüsü Derneği
NE YAPMAK İSTERDİNİZ PROJESİ
Kütüphanelerarası İşbirliğinin ABC’si
Kadın ve Genç Girişimciler İçin En İyi Fırsatlar Better Opportunities For Young and Women Entrepreneurs.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
ENGELLİLERİN EĞİTİMİ VE İSTİHDAMINDA YENİ PERSPEKTİFLER
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BAYSİAD Bayburt Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği
ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
TÜRKİYE DAMIZLIK KOYUN-KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİKLERİ 2013 İSTİŞARE TOPLANTISI.
ÖZEL EĞİTİMDE SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
V A K A Y Ö N E T İ M İ Doç. Dr. Ertan Kahramanoğlu
Yrd. Doç. Dr. İdil Işıl GÜL 9 Kasım 2012, Ayfonkarahisar.
1 AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tr Eylem 1.2- Gençlik Girişimleri 5 EYLEM 1- AVRUPA İÇİN GENÇLİK (Eylem.
Özel eğitim hizmetleri yönetmeliği
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Badminton Federasyonu Sponsorluk Teklifi 30 Engelliler Okulunda Badminton Eğitimi ve Engelliler Türkiye Şampiyonası yapılması. İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
AİLE KATIMI YAKLAŞIMLARI
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Etkinlikleri   Darendeliler.
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
ENGELLİ BİREYLERİN BAKIMI
T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI
ACAROBA KENAN ÖZTÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
Patnos Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı KAYNAŞTIRMA BEP.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ ADIM ADIM SAĞLIK ” EĞİTİMLERİ.
ÖZEL EĞİTİM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI
ÖZEL EĞİTİM DÜZENLEMELERİ
Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü. Merkezimiz, ilk defa 1987 yılında Şebinkarahisar Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü bünyesinde iki yıl büro şeklinde kalfa.
Badminton Federasyonu Sponsorluk Teklifi Mahalleler arası Badminton Turnuvası İsim Hakkı Teklifi Sponsorluğun Geri Dönüşü-Sponsor hakları: Projenin İsim.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI TİCARET VE SANAYİ ODASI EĞİTİM VAKFI İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI
İçerik Proje Genel Bilgileri Proje Genel Amaçları Proje Hedef Grubu
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
Zihin Engellilerin Eğitimi-2
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
Okulumuz Nallıhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 Kasım 1989 tarihinde 2 şube olarak Hemşirelik Bölümü ile eğitim öğretime başlamıştır.
OSMANGAZİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
T.C. MURATLI KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ YAYGIN EĞİTİMİ GELİŞTİRME PROJESİ
ÖZEL EĞİTİM OKUL VE SINIFLARI MALTEPE RAM
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
Toplum İçin Çalışanlar
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
OKULUMUZU NE KADAR TANıYORSUNUZ ? Hangi öğrencilerimi yönlendirebilirim? Yönlendireceğim öğrencilerin özellikleri nasıl olmalı? Yönlendireceğim öğrencilerimin/velilerimin.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Nazilli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE SINAV UYGULAMA KLAVUZU 1.
Engellilere Yönelik Sunulan Hizmetler
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Özel eğitime ilişkin devlet ve akademisyenler tarafından yapılan çeşitli tanımlar mevcuttur. Özel eğitime ilişkin M.E.B. tarafından.
ÖZEL EĞİTİMDE KAYNAŞTIRMA UYGULAMARI
BENİMLE OYNAR MISIN? Yrd. Doç. Dr. Raif ZİLELİ
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
3. ÜNİTE TÜRKİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÖRGÜTLENME VE MEVZUAT.
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN ÇOCUKLAR
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ GEÇİŞ HİZMETLERİ PLANI Geçiş, bir eğitim programından bir diğer programa geçme sürecidir. Geçiş süreci öğrencinin var olan eğitim yaşantısından.
Nokta Üniversite Otomasyon Sistemi
Sunum transkripti:

İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı

Biz Kimiz ? 1989 yılında dernek olarak kurulan ve 1997 de vakıf tüzel kişiliğinde yapılanan İZEV çocukları zihinsel engelli mütevelli üyeler tarafından oluşturulmuştur. İZEV,0-25 yas zihin engelli çocuğa rehabilitasyon ,terapi,ilköğretim ve mesleki eğitim hizmetleri veren Saadet İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim merkezinin kurucusu ve destekçisidir

İZEV bir Devlet okulu olan Saadet İlköğretim Okulu ve İş Okulunun personel,hizmet içi eğitim ve yemek ihtiyaçlarını karşılamaktadır. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan Protokol gereği Vakıf İktisadi İşletmesi bütün gelirini Saadet İlköğretim Okulu ve İş Okuluna verilen hizmet doğrultusunda harcamaktadır.

Misyonumuz Engelli çocuklar için yaşıtlarından farklı olarak eğitim Çocukların bir üst öğrenime veya mesleğe hazırlanması Toplumla uyumlarının sağlaması Kendi kendilerine yeterli bir duruma gelmeleri için gerekli temel yaşam becerilerinin geliştirilmesi

Vizyonumuz Zihinsel Engellilerin eğitimi ,tedavi bakım ve sosyal  hayata uyum,yasal hakları,ekonomik geleceklerinin güvence altına alınması ile ilgili  hizmetleri gerçekleştirilmesi İstanbul İli hudutları içinde zihin engelli erişkinlere korumalı iş alanları  ve onların bağımsız yaşam becerilerini sürdürebilecekleri ve bir arada yaşayacakları yaşam evleri oluşturmak

SARİYER YERLEŞKESİ Eğitilebilir düzeyde yetersizliği bulunan ortaöğretimlerini tamamlamış olan engellilerin mesleki eğitim aldıkları bir birimdir. Engelli bireylere, öncelikle kendi başına bir evde gündelik aktiviteleri yerine getirme ve hayatini sürdürebilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmıştır.

Büyük dere Yerleşkesi şehir merkezine yakinliği, ayni zamanda sahip olduğu arazisi ve manzarası ile huzurlu ve sakin bir ortamda gençlerin eğitimlerine devam etmelerine olanak sağlamaktadır. Tarım, spor, aşçılık ve hayvancılık dallarında faaliyetlerde de bulanabilecekleri bir yasam alanı sunmaktadır.

Merkezden Yararlananlar Zihinsel ya da ruhsal engelleri yönünden olağan fonksiyonlarını yerine getirmek ve toplum yaşamında etkin bireyler olarak yer almalarında güçlükleri bulunan, başkalarının sürekli bakim ve gözetimine gereksinim duyan orta öğretimlerini tamamlamış gençler, Meslek eğitimi almamış ancak eğitimi almak isteyen engelli bireyler,

Olağan çalışma koşullarında istihdam surecine giremeyen ve bu nedenle geçimlerini sağlayamayan yeterli ücret geliri elde etme olanağından yoksun bulunan engelliler, Mesleki eğitimini tamamlamış gelir getirici bir işte çalışabilecek bir yaş ve güçte bulunan ancak istihdam edilmemiş engelli bireyler merkezden yararlanacaktır.

KISA VADE PLANLAR Saadet İlköğretim Okulu ve İş Okulu projeyi daha fazla geliştirmesi, yeni alan ve binalar kiralanması planlanmaktadır. Yerleşke ‘yasam köyü’ projesine entegre olmadan önce gençlerin deneyim kazanacakları bir yaşam üniversitesi olarak faaliyet göstermesi.

İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı Tel:0212 347 02 27-28 Fax:0212 347 02 26 Web:www.izev.org.tr Mail :www.izev@izev.org.tr