Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BENİMLE OYNAR MISIN? Yrd. Doç. Dr. Raif ZİLELİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BENİMLE OYNAR MISIN? Yrd. Doç. Dr. Raif ZİLELİ"— Sunum transkripti:

1 BENİMLE OYNAR MISIN? Yrd. Doç. Dr. Raif ZİLELİ
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Sağlık Yüksekokulu

2 PROJENİN AMACI: Yürütücülüğünü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin, koordinatörlüğünü B.Ş.E.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Raif ZİLELİ'nin yaptığı "Benimle Oynar Mısın" adlı gönüllülük esasına dayalı sosyal projenin amacı; Bilecik İlinde yaşayan özel gereksinimli öğrencilerin eğitsel oyunlar aracılığıyla bilişsel ve duyuşsal yetilerinin yanında esneklik, kuvvet, sürat, denge, koordinasyon gibi biyomotor yetilerinin de geliştirilerek üniversite öğrencileri ile birlikte sosyalleşmelerinin ve farkındalık kazanmalarının sağlanmasıdır.

3

4 PROJENİN HEDEF KİTLESİ:
Kurumlar arası işbirliğini de teşvik eden projede bu amaç için farklı bölümlerde öğrenim gören 35 gönüllü üniversite öğrencimiz ile 29 Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (okulu) öğrencimizin üniversitemiz spor salonunda Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli iki antrenör ile birlikte eğitsel oyunlar ve Hemsball Oyunu oynanmıştır. Proje süresince özel gereksinimli öğrencilerin okul çıkış saatinde okuldan alınıp üniversiteye getirilmeleri ve evlerine götürülmeleri servis ile sağlanmıştır.

5 PROJENİN SÜRESİ: tarihinde saat 15:00'da başlayan proje üç ay, haftada bir gün, günde iki saat olup tarihinde son bulmuştur. PROJENİN MALİYETİ: Projenin maliyeti gönüllülük esasına dayanmaktadır. Fakat kurumlar aşağıdaki sorumlulukları yerine getireceklerini protokolle taahhüt etmişlerdir;

6 PROJEYE DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR:
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje ortakları arasında yer almışlardır.

7 BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN:
Projenin koordinasyonunun sağlanması, Proje süresince özel gereksinimli öğrencilere refakat etmek üzere gönüllü üniversite öğrencilerinin projeye katılımının sağlanması, Gerekli durumlarda otuz kişilik araç tahsis edilmesi, Çalışmalar süresince ve kutlamalarda spor salonunun tahsisinin sağlanması. TÜRKİYE HERKES İÇİN SPOR FEDERASYONU TARAFINDAN: Özel gereksinimli öğrencilere eşofman takımı ve tişört, üniversite öğrencilerine tişört ve yeteri kadar Hemsball Oyun malzemesi temini.

8 BİLECİK GENÇLİK HİZMETLERİ VE İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN:
Proje süresince öğrencilere tesiste eğitsel oyun çalışmalarını yaptırmak üzere belgeli iki adet antrenör görevlendirilmesi, Öğrencilerin okul çıkış saatinde okuldan alınması, tesise getirilmeleri ve belirlenen noktalara servis ile götürülmeleri için otuz kişilik araç tahsis edilmesi. BİLECİK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN: Okuldan; En fazla otuz adet (hafif zihinsel engelli) öğrencinin belirlenmesi, Öğrencilerin ailelerinden izin belgelerinin toplanması, Çalışmalara beden eğitimi öğretmeninin de katılımının sağlanması, Proje süresince gerekli durumlarda öğrenci velileri ile koordinasyon ve iletişimin sağlanması.

9 PROJENİN SONUÇ VE KATKILARI:
Proje sonucunda eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel ve fiziksel engelli gençlerin sosyal gelişim, birlikte çalışma, problem çözme, kendini ifade etme, iletişim kurma, dil gelişimi, empati kurma becerilerinin geliştirilmesi, hayal gücünü artırarak kendini tanımalarının sağlanması, olayları dinleme ve değerlendirme yeteneğinin kazandırılması, diğer insanlar hakkında gözlem yeteneğinin geliştirilmesinin yanında biyomotor yetilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluklarının ve farkındalıklarının geliştirilmesi, kurumların ise birbirleri ile ortak zeminde işbirliği yapabilmelerine katkı sağlanmıştır.


"BENİMLE OYNAR MISIN? Yrd. Doç. Dr. Raif ZİLELİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları