1 TELEKOMÜNİKASYONDA BUGÜN ve YARIN TELKODER SERBEST TELEKOMÜNİKASYON İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ www.telkoder.org.tr G.M.K. Bulvarı, Şehit Danış Tunalıgil Sok.,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof. Dr. H. Nezih Dağdeviren - Tr TAHYK YK Başkanı
Advertisements

DIŞ TİCARET BİRİMİ DEİK TEMSİLCİLİĞİ
SLAYTLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…
Avrupa Birliği.
BRS, Türkiye’de bir ilki başlatarak birçok firmadan alınacak hizmetleri tek bir kuruluştan alınmasını sağlayacak profesyonel bir kadroyla iyi bir hizmeti.
Middle East Technical University
İç Hatlarda Havayolu Yolcu Taşımacılığı
TÜRKİYE GEMİ İNŞA SANAYİCİLERİ BİRLİĞİ
Serbestleşmeye doğru Türkiye’de Telekomünikasyon
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
Yıldız Teknik Üniversitesi
1 Strateji Komisyonu #2010’da Alınacak Aksiyonlar / Hedefler 1 Türkiye'nin stratejik hedefi ve önceliklerine uygun bir Bilişim stratejisine yüksek katkı.
Ayhan TOZER Telekomünikasyon Uzmanı Telekomünikasyon Sektöründe Hizmet Seviyesi Taahhütleri; AB ve Türkiye Uygulamaları Habtekus 2008, Yıldız Teknik Üniversitesi,
Telekomünikasyon sektöründe düzenleme, rekabet ve yatırım ortamı
Avrupa Birliği Ortak Tarım Planı -AB OTP-
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
AKREDİTASYON SİSTEMİNDE BALIKESİR SANAYİ ODASININ KALİTE UYGULAMALARI Konya.
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
OSB’LERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
Yrd. Doç. Dr. Fevzi ENGİN A.İ.B.Ü.İ.İ.B.F
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
İSTATİSTİKLERLE TÜRK DERİ SEKTÖRÜ İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ AR & GE VE MEVZUAT ŞUBESİ.
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Stratejik Yönetim ve İstatistik Sistemi (ESİS) Daire Başkanı LEVENT ÖZCAN CANER.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Birtel İletişim Teknolojileri
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
Yrd. Doç. Dr. Arzdar KİRACI Başkent Üniversitesi
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
IAB Türkiye Basın toplantısı Büyük dönüşüm Dijital akıl.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Hizmet Sunumu Serbestisi
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Üye Paylaşım Toplantısı 11 Kasım Misyon Bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon sektörlerini ülkemizin büyümesinin temel bileşeni olarak konumlandırırken,
Rekabet Politikasının Artan Önemi Güven Sak TEPAV Ekonomi Politikaları Araştırma Enstitüsü Ankara, 4 Mart 2005.
KDEP Kapsamında Tamamlanan ve Planlanan Çalışmalarımız Dr. Faruk CÖMERT Kurul II. Başkanı.
2009/142/EC GAZ YAKAN CİHAZLAR YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA ÜRÜN BELGELENDİRME SÜREÇ VE SORUNLARI Gürak Gültekin
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Dünyada Devekuşu Üretimi ve Ticareti Akademi Teknoloji Üretim Danışmanlığı Ekim 2004 ÜRGÜP Hakan YILDIZ Hakan YILDIZ.
TEST – 1.
SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ GRUBU ÇALIŞTAY RAPORU Prof. Dr
İŞLETMELERİN BÜYÜMESİ
Telekomünikasyon Sektöründe Serbestleşme (Düzenleme ve Yetkilendirmeler) Dr. Tayfun ACARER Kurul Başkanı Telekomünikasyon Kurumu.
ZAMANLA YARIŞIR… Gülbahar Mah. Şehit Ertuğrul Kabataş Cad. Bozkır İş. Merkz. No:12/3 M.KÖY/İST. Tel:+90 (212)
Yeditepe Hukuk Günleri
İLETİŞİM ALTYAPISI GRUBU
Ayhan TÖZER Bilişim Baş Uzmanı, BTK
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
1 SERBESTLEŞMEDE BEKLEME SALONUNDAYIZ Dr. Mehmet Çelebiler Telekomünikasyon Teknolojileri Konferansı 6-7 Mayıs, 2004.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
HABTEKUS 2008 İstanbul 1 rekabet yaratan altyapı Prof. Dr. E. Murat ESİN Maltepe Üniversitesi
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
2014 YILI SEKTÖR DÜZENLEMELERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER TELKODER
1 20 EKİM 2004, ANKARA T. Uzm. Deniz YANIK Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanlığı TELEKOMÜNİKASYON KURUMU TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKASI ALANINDA.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
TÜSİAD VE FİKRİ HAKLAR Murat Peksavaş TÜSİAD Fikri Haklar Çalışma Grubu Başkanı.
Slide 1 AVRUPA’YA GİDEN YOL – MUHASEBE RAPORLAMA VE KURUMSAL GÜÇLENDİRME PROGRAMI Avrupa Muhasipler Federasyonu (FEE) nasıl yardımcı olabilir? Henri Olivier.
Soru; Türkiye’nin üyeliğinin muhtemel etkileri neler olabilir?
TÜBİTAK. TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU(TÜBİTAK) Üniversite, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarınca yürütülen ar-ge faaliyetlerine destek.
powered by Biotekno Çözümlerimizle İşinizde Değer Yaratalım JetSMS TC Numarasına SMS.
Asıl alt başlık stilini düzenlemek için tıklatın U K A T 20 YAŞINDA İZMİRLİ TAŞIMACILARIN ÜRÜNÜ UKAT 20 YAŞINDA.
Muhammed Emin ALTINTAŞ
Strateji ve Öncelikler
TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 9
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
Projeye ilişkin Regülasyon değerlendirmesi: İlk Bulgular
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
Sunum transkripti:

1 TELEKOMÜNİKASYONDA BUGÜN ve YARIN TELKODER SERBEST TELEKOMÜNİKASYON İŞLETMECİLERİ DERNEĞİ G.M.K. Bulvarı, Şehit Danış Tunalıgil Sok., No: 2/ , Maltepe / ANKARA Tel:

2 TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE SON BİRKAÇ YILDA NELER OLDU? KATMA DEĞERLİ HİZMETLER ( uydu, kablo tv,data vb.) İÇİN GEREKLİ YASA DÜZENLENDİ, TELEKOMÜNİKASYON KURUMU KURULDU, TÜRK TELEKOM’UN ÖZELLEŞTİRİLMESİ ve 2004 YILINDA TAM SERBESTLEŞMEYE GEÇİŞ YASALARI DÜZENLENDİ,

3 SON BİRKAÇ YILDA NELER OLDU? (devam) 15 MART 2002’DE KATMA DEĞERLİ HİZMETLERE LİSANS VERİLMEYE BAŞLANDI. BUGÜN İTİBARİYLE RUHSAT ve GENEL İZİN ALAN KURULUŞ SAYISI 51’ i BULDU, TELEKOM İŞLETMECİLİĞİ SEKTÖRÜ ÖRGÜTLENEREK TELKODER KURULDU.

4 BUGÜNE KADAR, YASAL ZEMİN OLUŞMUŞ, GEREKLİ KURULLAR (TK ve RK) KURULMUŞTUR, BUNDAN SONRA İSE, UYGULAMADA HIZ KAZANMALI, KURUM(LAR)/SEKTÖR İŞBİRLİĞİ ARTTIRILMALIDIR

5 SERBESTLEŞMEYE 16 AY KALDI NELER YAPMALIYIZ? PAZARIN BÜYÜMESİ İÇİN RUHSAT / GENEL İZİN VERİLMESİ HIZLANDIRILMALIDIR, LİSANSLARINI ALAN ŞİRKETLERİN TÜRK TELEKOM A.Ş. İLE İMZALADIKLARI ANLAŞMALARINI TASFİYE İŞLEMLERİ TAMAMLANMALIDIR, HAKİM DURUMDAKİ iŞLETMECİLERİN FAALİYETLERİ İYİ DENETLENMELİDİR, HAKİM DURUMDAKİ İŞLETMECİLERİN AŞIRI DÜŞÜK veya YÜKSEK (TTnet, AyCell, uydu tarifeleri) FİYAT UYGULAMALARI ÖNLENMELİDİR, ARABAĞLANTI KONUSU ÇÖZÜLMELİDİR,

6 NELER YAPMALIYIZ? (devam) KABLOLU TELEVİZYON GİBİ ALTERNATİF ALTYAPI HİZMETLERİNE HIZLA RUHSAT VERİLMELİDİR, GERÇEK REKABET VE UCUZLUK BU YOLLA SAĞLANABİLİR. INTERNET ÜZERİNDEN SES (VoIP) KONUSUNU ÇÖZÜME ULAŞTIRMALIYIZ, HIRSIZ POLİS OYUNLARINI BİTİRMELİ, ULUSLARARASI GÖRÜŞMELERİ 90 ¢ YERİNE 10 ¢ ‘e SAĞLAYABİLMELİYİZ.

7 NELER YAPMALIYIZ? (devam) KURUMLARARASI (TELEKOM / REKABET) YETKİ, SORUMLULUK KONULARI ÇÖZÜMLENMELİDİR, SERBESTLEŞME İÇİN ÖNGÖRÜLEN 2003 YILI SONU ÖNE ÇEKİLMELİDİR. SERBESTLEŞMEYİ ERTELETME ÇABALARI KESİNLİKLE ÖNLENMELİDİR. İŞLETMECİ KURULUŞLARI KARARSIZLIĞA SÜRÜKLEMEKTEN VAZGEÇİLMELİDİR. TELEKOMÜNİKASYON KURUMUNUN GÖREVİ SADECE LİSANS VERMEK DEĞİL, VERDİĞİ LİSANSIN UYGULANABİLİRLİĞİNİ DE SAĞLAMAKTIR.

8 BU AMAÇLARA HİZMET ETMEK İÇİN KURMUŞ OLDUĞUMUZ TELKODER’İ BİRAZ DAHA YAKINDAN TANIYALIM

9 26 HAZİRAN 2002 TÜRKİYE’DE TELEKOMÜNİKASYON HİZMETLERİ SEKTÖRÜNDE SERBESTLEŞME ve REKABET KOŞULLARININ SAĞLANMASI, İŞLETMECİLER ARASINDA DAYANIŞMA, İŞBİRLİĞİNİ OLUŞTURMAK, HİZMET KALİTESİ ve VERİMLİLİĞİ YÜKSELTMEK, SEKTÖRDEKİ ŞİRKETLERİN DIŞ PAZARDA REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRMAK AMACI İLE TELKODER KURULDU.

10 KURUCU ÜYELERİMİZ Çetin Hakan KURAL / Globalstar Avrasya Murad ARDAÇ / Koç.Net Erdem Kayhan GÜRBÜZ / Koç.Net Mustafa Zafer YAKIN / MİLTEL Figen TOKAY / AT&T - Türkiye Mümtaz Murat ÖZBİLEN / OYTELNET Hikmet KASAROĞLU / Infonet Türkiye Osman Yılmaz GÖZÜM / ESER Hüseyin GÜLER / COMSAT Türkiye Rauf Ahmet PINAR / COMSAT Türkiye H. Çağatay ÖZDOĞRU / Sabancı Holding Servet ARDA / Infonet Türkiye Mehmet ÇELEBİLER / SATKO Yusuf Ata ARIAK / ESER

11 TELKODER’e ÖNCÜLÜK EDEN KURULUŞLAR AT&T - TürkiyeCOMSAT Türkiye ESER TELEKOM GLOBALSTAR AVRASYAINFONET TÜRKİYE KOÇ.NET MİLTELOYTELNETH.Ö. SABANCI HOLDING SATKO

12 YÖNETİM KURULUMUZ Yusuf Ata Arıak Başkan ESER TELEKOM Hüseyin GülerII. BaşkanCOMSAT Türkiye Çetin Hakan KuralÜyeGLOBALSTAR Avrasya Hikmet KasaroğluÜyeINFONET Türkiye Mehmet İzzi ÇelebilerÜyeSATKO

13 FAALİYET ALANLARIMIZ TELEKOMÜNİKASYON İŞLETMECİLİĞİ ALANINDA BÖLGESEL ve KÜRESEL ÖNCÜLÜĞÜ SAĞLAMAK, BU ALANDA GELİŞMELERİ ve YENİLİKLERİ TAKİP EDEREK İLGİLİ KURULUŞLARA AKTARMAK, SEKTÖRÜN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK PROJELERİ DESTEKLEMEK, İLGİLİ TARAFLARI BİRARAYA GETİREREK SEKTÖRÜN LİBERALLEŞMESİ, REKABETE AÇILMASI KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPMAK, MEVZUAT İÇİN ÖNERİLERDE BULUNMAK, TELEKOMÜNİKASYON POLİTİKALARININ ÜRETİLMESİNİ TEŞVİK ETMEK. BU AMAÇLA KOMİTELER ve UZMANLIK GRUPLARI OLUŞTURMAK.

14 KİMLER ÜYE OLABİLİR? TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE TELEKOMÜNİKASYON RUHSATI ve/veya GENEL İZİN BELGESİ ALARAK FAALİYET GÖSTEREN ŞİRKETLERİ TEMSİLE YETKİSİ OLAN GERÇEK KİŞİLER TELKODER’E ÜYE OLABİLİR

15 SERBESTLEŞMEYE 16 AY KALA, TEKEL ŞARTLARININ TÜMDEN KALDIRILMASI, PAZARIN BÜYÜMESİ, TTAŞ’IN GERÇEKTEN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ SAĞLAMAK YOLUYLA SEKTÖRE HIZ KAZANDIRMALIYIZ. BU YOLLA YURTTAŞLARIMIZA EN İLERİ ve EN UCUZ HABERLEŞME OLANAKLARINI SAĞLAYABİRİZ. TÜRKİYE’Yİ TELEKOMÜNİKASYONDA ULUSLARARASI BİR MERKEZ HALİNE GETİRMEYİ MUTLAKA BAŞARMALIYIZ.