AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI GENEL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
PROGRAM GENEL TANITIMI
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI’na GENEL BAKIŞ
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
TAIEX BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci HAREKETLİLİK
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
Eğitim alanında Topluluk eylem programı
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
TESK AB VE DIŞİLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Av. Elif Güliz BAYRAM Müdür Vekili 24 Şubat 2012 Antalya.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
1 AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tr Eylem 1.2- Gençlik Girişimleri 5 EYLEM 1- AVRUPA İÇİN GENÇLİK (Eylem.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Yeni ve Yaratıcı Dil Öğretimi ve Öğrenimi Uygulamaları için AVRUPA DİL ÖDÜLÜ (ADÖ) ) (European Language.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI COMENİUS PROGRAMI. Comenius Programı Nedir?  Öğrencilere ve eğitim personeline, Avrupa’daki farklı kültürleri, dilleri.
AB GENÇLİK PROGRAMI. T.C. Başbakanlık DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK Hayat Boyu Öğrenme.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
1. SOSYAL GÜVENLİK SÖZLEŞMESİ İMZALANAN ÜLKELER VE SAĞLIK YARDIM BELGESİ.
Gençler için Avrupa Fırsatları. nedir? Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
PCcolog ÜLKE BAYRAKLARI PCcolog.
ULUSLAR ARASI ANLAŞMALAR
PROGRAM İÇERİĞİ ERASMUS+ 1 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 2 ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ 3 4 ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.
ERASMUS+ PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BEÜ Öğrenci ve Öğretim Elemanları Değişim Programları Koordinatörlüğü.
Euroguidance (Avrupa Rehberlik Merkezi)
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Life of minorities with us or alongside us?. KATILIMCI ÜLKELER ÇEK CUMHURİYETİ ( KOORDİNATÖR) TÜRKİYE (KATILIMCI ÜYE) POLONYA (KATILIMCI ÜYE) SLOVAKYA.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
Avrupa Birliği Ülkeleri
Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Nedir? Eğitim Gençlik Spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliği programıdır. Erasmus+ Nedir? Erasmus +; yılları.
Hatay, 28 Nisan 2016 ERASMUS+ PROGRAMI ‘Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci’ Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
AB&TÜRKİYE PROJE ORTAKLIĞI. AB Proje Havuzu ve Türkiye’nin Payı Türkiye, 245 milyon Euro katki payi ödeyerek ortak oldugu AB fonlarinin sadece yüzde 15`ini.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS + Avrupa Birliği Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor Programı Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2014 Yılı İlk Toplantısı.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
AETR KONVANSİYONU
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI GENEL TANITIMI

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r EYLEM 1.1 AVRUPA İÇİN GENÇLİK E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ İki ya da daha çok ülkeden gelen gençlerin bir araya gelerek belirli konularda fikir alışverişi yapmalarıdır. EYLEM 1.1 GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Kimler katılabilir?  Program ülkelerinden birinde yasal olarak ikamet eden ve prensipte yaşları 13 ile 25 arasında olan genç grupları (liderler için yaş sınırı yok), Gençlik Değişimine katılabilirler.  En az bir adet AB üyesi olmak üzere, iki, üç veya daha fazla “Program Ülkesi”nden* grupların katılımı ile olabilir. EYLEM 1.1 AVRUPA İÇİN GENÇLİK E ğ i t i m v e K ü l t ü r *Program Ülkeleri: 27 adet Avrupa Birliği (AB) Üyesi Ülke Avrupa Serbest Ticaret Alanı (EFTA) Ülkeleri:Norveç, İzlanda, Lihtenştayn Adaylık sürecindeki ülke: Türkiye

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Katılımcı Sayısı  Grup liderleri hariç, en az 16 en çok 60’dır. Program Süresi  Seyahat süresi hariç en az 6 en çok 21 gün arasında olmalıdır. Ancak, konaklanılan sürenin en az 6 gece olması gerektiği unutulmamalıdır. EYLEM 1.1 AVRUPA İÇİN GENÇLİK E ğ i t i m v e K ü l t ü r

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Sağlanan İmkanlar Harcama ÇeşidiGençlik Programının Katkısı  Yolculuk masrafları  %70’i  Ön Hazırlık ziyareti  Yolculuk masraflarının % 100’ü + 35 € harcırah / gün / kişi /  Etkinliklerin ve katılımcıların hazırlanması  Ülke başına 350 €  Etkinlik Masrafları  700 € (2 taraflı ve 3 taraflı projeler için) ya da 1500 € ( 4 ya da daha fazla ortaklı projeler için ) € sabit oran/ katılımcı/ gün  İstisnai masraflar (aşı ve vize masrafları vb.)  % 100’e kadar EYLEM 1.1 AVRUPA İÇİN GENÇLİK E ğ i t i m v e K ü l t ü r

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r Proje İsmi35 mm’de ‘BENDE VARIM’ Süre12 Gün GerçekleştirenGenç Çizgi Konusu İzmir Barbaros Çocuk Köyünde yaşayan ç ocukların senaryosunu yazıp oynadıkları filmin çekimi projeye katılan t ü m ortakların katılımı ile ger ç ekleştirilmiştir. İçerikFilm çekimi ile ilgili atölye çalışmaları, film çekimleri,çevre gezileri, kültürel geceler FinansmanıYolculuk Masrafları (%70) : 5272,06 € Katılımcıların ve Faaliyetlerin Hazırlığı : 2876,07 € İstisnai Masraflar: 100 € Ön Hazırlık Ziyareti: 2.245,35 € Faaliyet Masrafı: € Toplam: ,48 € KatılımcılarTürkiye, Fransa, Belçika, Yunanistan, İtalya ve Hollanda’dan toplam 30 kişi Örnek Uygulamalar (1) EYLEM 1.1 AVRUPA İÇİN GENÇLİK E ğ i t i m v e K ü l t ü r

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r Proje İsmi Avrupa'nın Evrensel Dili;Sınırlar Ötesinde Sanat “Universal Language of Europe; Art Beyond Borders” Süre 7 Gün Gerçekleştiren İlluminati Sanat Grubu Konusu Slovenya, Litvanya, Estonya ve Türkiye’den projeye ortak olan gençler ırkçılık / yabancı düşmanlığı ile mücadele konusunda sanat ve kültürün etkilerini tartışmışlar, tuvallerde ve notalarda barışın ifadesi konulu atölye çalışmaları düzenlemişlerdir. İçerik Müzik ve resim konulu atölye çalışmaları, birlikte yapılan resimlerin ve birlikte hazırlanılan müzik parçalarının sergilenmesi, resimlerin satılarak gelirinin UNICEF’e aktarılması, çevre gezileri, kültürler arası öğrenme etkinlikleri. Finansmanı Yolculuk Masrafı %70: 4350,56 € Ön Hazırlık Ziyareti: 1.301,63 € Hazırlık: € ( yılları dönemindeki götürü miktar) Faaliyet Masrafı: € İstisnai Masraflar: 140 € Toplam: ,19 € Katılımcılar Slovenya, Litvanya, Estonya ve Türkiye’den 25 kişi Örnek Uygulamalar (2) EYLEM 1 AVRUPA İÇİN GENÇLİK E ğ i t i m v e K ü l t ü r

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r Eğer gerçekleştireceğiniz projeye aşağıdaki ülkelerden de ortak almak isterseniz Eylem 3.1 başvurusu yapmalısınız. Güneydoğu AvrupaDoğu Avrupa ve Kafkaslar Akdeniz Ortak Ülkeleri Arnavutluk Bosna Hersek Hırvatistan Makedonya Sırbistan Karadağ Ermenistan Azerbeycan Gürcistan Moldova Rusya Federasyonu Ukrayna Cezayir Mısır İsrail Ürdün Lübnan Fas Filistin Suriye Tunus

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r GENÇLİK PROGRAMI İLE İLGİLİ SİTELER  Gençlik Programı (Türk Ulusal Ajansı):  Gençlik Programı (Avrupa Komisyonu): GENÇLİK PROGRAMI E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI (ULUSAL AJANS) Hüseyin Rahmi Sok. No: Çankaya/ANKARA  Adres: Hüseyin Rahmi Sok. No: Çankaya/ANKARA  Telefon :  Faks :  Eposta :