ELİF PINAR AYBAY1 KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM İTALYA ELİF PINAR AYBAY.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenipazar Kanyonu Kanyonun ilçe merkezimize uzaklığı yaklaşık 6 km’ dir. Kanyonun uzunluğu m yüksekliği ise m arasında değişmektedir.
Advertisements

İTALYA.
Ukrayna Ukrayna.
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
KOSOVA CUMHURİYETİ.
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
Avusturya.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
PAZAR RAPORLARI_2013.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
RABİA GİZEM KURU - ELVİN YILMAZ-DOĞUKAN AYTEKİN - BURAK YILMAZ-EFE ŞAHİN 4 A SINIFI.
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
Safranbolu
Kuveyt.
Okullarda Arkeoloji Kulüpleri Kurma ve Avrupa Kültürünü Tanıtma K1 PROJESİ Kaman Endüstri Meslek Lisesi.
Cansu TASCI Yoksulluk, ülkeden ülkeye, veya coğrafyadan coğrafyaya değişik nedenlerle ortaya çıkabilir. Başlıca nedenler arasında çevresel nedenler,
ZAMANI ÖĞRENELİM.
Avrupa Birliği Bayrağı Geleneksel olarak 12. mükemmeliyetin, bütünlüğün ve birliğin sembolü olduğundan dolayı bayrakta 12 yıldız vardır.
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
Konu : türkiye’de iklim bölgeleri
Bayrağı-Armasi Coğrafi durumu  Ülkenin toplam yüzölçümü yaklaşık 2586 kilometrekaredir.  Başkenti ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburgtur.  Nüfusu.
AVUSTRALYA.
Belçika.
ÇEK CUMHURİYETİ BİLGİ YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ
LONDRA.
2013 SBS SİSTEMİ SEMİNERİMİZE HOŞ GELDİNİZ. SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TARİHİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTE YAYIM TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV.
ARNAVUTLUK Yeri:Balkan Yarım Adasında, Kuzey’de ve Doğu’da Yugoslavya ile .Güneyi’nde Yunanistan ile sınırlıdır. Yüzölçümü:28 738km 2 Nüfus: (1991)
OKAN POLAT AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÜLKELER COĞRAFYASI DERSİ SUNUMU KONU:İTALYA
İsviçre.
İtalya (İtalyanca: Italia)İtalyanca Resmî adı: İtalya Cumhuriyeti (Repubblica Italiana) Avrupanın güneyinde büyük bölümü İtalya Yarımadası üzerindedir.İtalya.
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
İNGİLİZCE NİÇİN ÖĞRENİLMELİ ?  İngilizce 75 ’i aşkın ülkede 2 milyar dan fazla insan tarafından kullanılan özel,resmi dil, bilim dili statüsündedir.
TÜRKÇENİN KONUŞULDUĞU ÜLKELER
FAS.
ANADOLU UYGARLIKLARI.
Life of minorities with us or alongside us?. KATILIMCI ÜLKELER ÇEK CUMHURİYETİ ( KOORDİNATÖR) TÜRKİYE (KATILIMCI ÜYE) POLONYA (KATILIMCI ÜYE) SLOVAKYA.
İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI
ÖĞRETMEN ÇALIŞMA(EĞİTİM) SAATLERİ DEVAM TAKİP DOSYASI
HARF İNKILABINDAN MİLLET MEKTEPLERİNE MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZ AYDINLANIYOR
İtalya.
Macaristan.
HİNTÇE ŞİRA ÇAVLUER 4-B.
NEHİR YAYLA 4-B88.  Frankofon Belçika Burundi Fildişi Sahili Fransa Fransız Guyanası Gabon Kanada Senegal İsviçre İTALYANCA KONUŞAN ÜLKELER.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Güney Avrupa. Avrupa'nın güneydeki topraklan Akdeniz Bölgesi'nin bir parçasıdır. Denize yakın bö­lümleri dağlıktır; yukanda tanımlanan Akde­niz iklimi.
İTALYA.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
5 ülke.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
Türkçe veya Türkiye Türkçesi, batıda Balkanlar’dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre.
Atatürk’ün Tartı ve Ölçülerde Yaptığı Yenilikler
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM 2
FINDIKLI-RİZE-TÜRKİYE.  Fındıklı, Rize İlinin 60 Km doğusunda yer alan bir sahil ilçesidir. Yüzölçümü 409 Km2 olan ilçenin doğusunda Arhavi, batısında.
V. Bayrakv v Arma v Ulusal Marş "Inno e Marcia”Inno e Marcia.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
İtalya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Roma Önemli şehirleri :Napoli, Milano, Torino, Venedik, Cenova Dili:İtalyanca.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
DANİMARKA DANİMARKA KRALLIĞI.
HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın.
RUSYAYI TANIYALIM Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır.
2018 Takvimi PtSa Nisan Ça Pe Cu Ct Pz PtSa Oca Ça Pe k CuCtPz
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
güney kore slaytı
Sunum transkripti:

ELİF PINAR AYBAY1 KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM İTALYA ELİF PINAR AYBAY

2 Yüzölçümü: km Milli Bayrak: Para Birimi: 1999Yılında 12 ülke tarafından imzalanan masstricht antlaş Masına göre 1 Ocak 2002 tarihinden itibaren İtalya’da yeni Para birimi olan Euro’nun kullanımına başlanmıştır.Eski Para birimi olan italyan liretinin dolaşımı 1 Mart 2002 Tarihinde yürürlükten kaldırılmıştır. Başkenti: Roma

ELİF PINAR AYBAY3 ÇALIŞMANIN AMACI İtalyan kültürü hakkında araştırma yaparak elde edilen bilgileri iletişim çerçevesi içinde tartışmak. Elde dilen bilgilerle diğer ülkelerin kültürlerini karşılaştırarak benzerlik ve farklılıkları tartışmak

ELİF PINAR AYBAY4 İTALYA’NIN YERİ İtalya,doğu batı ve güney tarafından Ligure Denizi Tiren Denizi İyonya Denizi ve Adriyatik Denizi ile yaklaşık 7400 km’lik sahil şeridi ile çevrilmiştir.Kuzeydeki Alp dağları Dağları ile kendisine karadankomşu olan ülkeler:Fransa, İsviçre ve Avustturyadır. İtalya iklim ve yeryüzü şekilleri bakımından belirgin bir biçimde iki bölgeye ayrılır. Birinci bölge:Fransa,İsviçre,Avusturya ve Slovenya sınırlarını içine Alan ve karasal iklime sahip olan Alp dağlarının bulunduğu bölge.

ELİF PINAR AYBAY5 İTALYA’NIN NÜFUSU Toplam nüfus: ’dır.Kırsal bölgelerde yaşayan nüfus toplam nüfusun %45’idir Roma: Milano: Napoli: Torino: Genova: Florensa: Venedik: Bologno: Polermo:

ELİF PINAR AYBAY6 YAŞAYANLARIN KÖKENLERİ  Etruskler  Roma imparatorluğu  Cumhuriyet  Roma ve Kartacalılar

ELİF PINAR AYBAY7 İTALYA’DA DİN İtalya’nın resmi dini katolliktir. İtalya’nın tarihi ile hemen hemen aynı trihe sahip olan ve dünya Katolik dininin merkezi olarak kabul edilen ve Rom’nın içerisindeki m’lik bir alana sahip partficio devleti katolik dinin liderliği ni günümüde de dvam ettirmektedir. İtalya’da sanat ve din birbirine okadar bağlanmış ki birbirlerinden Farklı olarak telafuz edilmesi asla düşünülemez. Ülke, manastırlar, kutsal yerler bakımından zengindir. İtalya’da katolik dininden sonra en önemli ikinci din ’den Fazla kişi ile müslümanlıktır.Bunun nedeni, özellikle Kuzey Afrika’ dan ve son zamanlarda Balkanlar ile Ortadoğu’dan gelen göçler.

ELİF PINAR AYBAY8 İTALYA’NIN DİLİ İtalya’nın resmi dili olan italyanca ülkenin tamamına yakın Bölümünde konuşulmaktadır. Azınlığı oluşturan yaşlı kesim bölgesel dialekt konuşur. Bugün İtalya’da konuşulan dil Toskona bölgesinde özgün bir dil olup Ortaçağ döneminde yaşamış siyasetçiler tarafından yayılmış cumhuriyet ile birlikte ülkenin resmi dili olarak kabul edilmiş dil kurumu ile değişiklikler yapılmış. Bölgeden bölgeye göre değişiklik gösteren aksanların bulunduğu tüm yarımadada konuşulan İtalyanca’nın en yalın hali Toskana bölgesinde konuşulmaktadır İngilizce genellikle otellerde, turistik mağzalarda, anlaşılmaktadır.Fakat İtalyanlar yabancıların kendi dillerini konuşmaları hoşuna gider.

ELİF PINAR AYBAY9 İTALYAN MUTFAĞI İtalya’nın her yöresinde kendine özgü özel yemeklerinden bazıları Napoli tarafında pizza, Florensa’nın az pişmiş bifteği, Siananın sadece su ve undan ibaret makarnası. İtalyan peynirleride en az italyan şarapları kadar meşhurdur.

ELİF PINAR AYBAY10 İTALYA’DA MÜZİK Vivoldi,Puccini bellini rassini ve mascognin ülkesinde bir çok çeşit iyi müzik vardır. Napoli’nin San Cario tiyatrosu Roma’nın Teatro dell Operası,Palermo’nun TeatroMassimo’sunda sergilenen operalar Özellikle kış aylarında en iyi dönemlerini yaşamaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında Roma’daki olimpik stadyumda ve Ve tarihicaracalla hamamlarında açık hava konsaeleri ve operaları düzenlenmektedir.

ELİF PINAR AYBAY11 KENDİLERİNİ ALGILAYIŞLARI İtalyanlar bir bütün olarak çok çalıikan, barışsever,cömert,alçakgönüllü aile düşkünü insanlardır. Bir ulus olarak İtalya’nın performansı üzerinde yaşayan insanların birey sel başarılarının toplamı kadar iyi olmaz. Ülkesi yüzyıllarboyu fakirleşme ye yöneldiği ve kalıcı hatalar yaptığında, İtalyan birey olarak sorumluluğu Nun farkına vararak tedbirini almıştır. İtalyanlar kendi ulusal meziyetleri ve kusurları hakkında sürekli olarak ko nuşurlar. İtalyanların bazı alışkanlıklar, adetler ve fedakarlıklarda bulunmanın tipik özellikleri oldukları konusunda hemfikirlerdir.

ELİF PINAR AYBAY12 GELENEKSEL AKTİVİTELER Geleneksel festivaller İtalya’nın hemen her kasbası ve köyünde Kutlanmaktadır.Festivaller tarihi ve dini olayların canlandırılması. Arezzo Ascolı Pıceno Caglıarı Florensa Folıgno

ELİF PINAR AYBAY13 RESMİ TATİLLER 1 Ocak : Yeniyıl 11Nisan: Pasqua Paskalya (İsa’nın ölümü) 12 Nisan: Pasquetta (Resurrezione= İsa’nın yeniden görülmesi) 25 Nisan: Fasta di Liberazione (Cumhuriyet Bayramı) 1 Mayıs: İşçi Günü/ Mayıs Günü 15 Ağustos: Ferragosta(Meryemana’nın göğe yükselmesi) 8 Aralık: Meryemana’nın İsa’ya hamile kalması 25 Aralık: İsa’nın doğumu. 26 Aralık: San Stefano Günü

ELİF PINAR AYBAY14 GEZİLECEK YERLER

ELİF PINAR AYBAY15

ELİF PINAR AYBAY16

ELİF PINAR AYBAY17

ELİF PINAR AYBAY18

ELİF PINAR AYBAY19

ELİF PINAR AYBAY20

ELİF PINAR AYBAY21 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER