Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RUSYAYI TANIYALIM Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RUSYAYI TANIYALIM Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır."— Sunum transkripti:

1

2 RUSYAYI TANIYALIM

3 Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır. Çok milletli bir ülke olan Rusya, 143 milyonluk nüfusun %80 etnik kökeni Rustur. Fakat 150′den fazla etnik köken ile birlikte yaşar. Ülkenin resmi dili Rusçadır. Yaygın konuşulan yabancı diller İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İtalyancadır. Rusya’nın resmi para birimi Rubledir. En büyük şehiri ve başkenti 11 milyonluk nüfusuyla Moskovadır. Rusya’da 1000′den fazla şehir bulunmaktadır. En büyük şehirleri Moskova, St. Petersburg, Nijni Novgorod, Kazan, Krasnodar, Novosibirsk, Rostov, Astrahan, Veliky Novgorod ve Saratovdur.

4 YÜZ ÖLÇÜMÜ 17.098.242 km²

5 RUSYA’NIN PARASI RUBLE

6 YÖNET İ M Ş EKL İ FEDERASYON ( Yarı ba ş kanlık tipi ) ALFABE Kiril Alfabesi

7 Ortalama ki ş i ba ş ı yıllık gelir: 15,837 RUBLE YILLIK GEL İ R

8 Ayrıca patates, lahana, havuç ve pancar gibi so ğ uk iklime dayanıklı sebzeler Rus yemeklerinin ana malzemelerini olu ş turuyor. Rusya'da çorbaların ayrı bir yeri var, Shchi ( щи) ismini verdikleri lahana çorbası Rusların milli yeme ğ i. ÜNLÜ YEMEKLER İ

9 BEEF STROGANOFF

10 HALK GELENEKSEL OYUNLARI

11 RUSYA M İ LL İ MAR Ş I SON


"RUSYAYI TANIYALIM Rusya 17 milyon kilometre karelik alanıyla Dünyanın en büyük ülkesidir. Dünyanın sekizde birini kaplar Asya ve Avrupa kıtalarına yayılmıştır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları