Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 28 Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE LOJİSTİK: MEVCUT DURUM VE STRATEJİLER Prof. Dr. Okan TUNA
Advertisements

Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU 2011 Salone Internazionale del Mobile.
BAŞLIK METNİ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN 25. DÜNYA ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI ERZURUM 2011 VE BRANŞLARI HAKKINDAKİ.
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
Middle East Technical University
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
T.C.BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI HEDEF ÜLKELER 2010 YILI EYLEM PLANLARI Pazara Giriş Komitesi II. Toplantısı 1 Şubat 2011.
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
Mustafa Kemal Üniversitesi
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Ekim Haziran 2005 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
EGEV EGE EKONOMİYİ GELİŞTİRME VAKFI. EGEV’e Üye  Afyon  Aydın  Balıkesir  Çanakkale  Denizli  İzmir  Kütahya  Manisa  Muğla  Uşak  Valilikler.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
TÜRKİYE’NİN ÖZEL KONUMU VE SONUÇLARI
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011.
Bölgesel Koordinatörler Hazırlık Toplantısı 5 Kasım :30-18:00.
Güzel DİŞCİGİL, Ayfer GEMALMAZ, Serpil DEMİRAĞ, Okay BAŞAK
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları AVRUPA I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
Yönetim Kurulu Problem Çözme ve Yönlendirme Yeterliliği.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Afrika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
Tülay SÖZERİ AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi Tel: / İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI
Finansal Eğitim Merkezi’nde Düzenlenen Seminerlerin Eylül 2011 – Haziran 2012 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı.
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları 15 Haziran 2011 Galatasaray Üniversitesi.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI Bodrum, 30 Nisan 2012.
Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül 2008 – Haziran 2009 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Ağustos 2009.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Danışmanlık Sisteminin Güçlendirilmesi Tıp Eğitimi Çalıştayı Grup Çalışması
Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül 2009 – Haziran 2010 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2010.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Mart Ayı İhracat Verileri Basın Bülteni Sunumu 1 Nisan 2015.
İÜ’de Eğitimde Yeniden Yapılanma Toplantısı , İÜ , İÜ.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
2015 Nisan Ayı İhracat Rakamları Basın Toplantısı 1 Mayıs 2015 Bayburt.
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Demokratik Katılımın Güçlendirilmesi için Türkiye ve Avrupa’dan Savunuculuk ve Lobicilik İyi Örneklerinin Yaygınlaştırılması Projesi 3. Eğitim İzleme ve.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
KONYA 8 Eylül 2016 SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 HEDEF PAZARLAR Seminer dizisinin üçüncüsü 8 Eylül 2016 tarihinde Konya’da gerçekleşmiştir. Seminerin.
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
EYLÜL DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
10. Yılında Bologna Süreci Uygulamaları
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011.
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 28 Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi

 Nisan 2011 tarihlerinde Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından birincisi düzenlenen Ticaret Müşavirleri Konferansı çerçevesinde, 28 Nisan 2011 tarihinde TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde «Bölgesel Ticaret Toplantıları» gerçekleştirilmiştir.  Bölgesel Ticaret Toplantıları, Afrika, Amerika, Avrasya, Avrupa, Ortadoğu- Körfez ve Uzakdoğu-Pasifik olmak üzere 6 ayrı ve eşanlı oturum olarak düzenlenmiş, anılan toplantılara Ticaret Müşavirleri/Ataşeleri ile diğer DTM temsilcileri, İGEME, TİM, DEİK ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılım sağlamıştır.  Bölgesel Ticaret Toplantılarının amacı, her bir bölgedeki ve bölge ülkesindeki ihracatçılarımızın karşılaştıkları sorunlar ve ticari fırsatların değerlendirilerek, pazar konumumuzun güçlendirilmesi için yapılabileceklerin ortaya konması olarak tanımlanmıştır. GİRİŞ 2011 Nisan Dış Ticaret Müsteşarlığı 2

 Bölgesel Ticaret Toplantılarının amacına yönelik olarak, katılımcılara doldurmaları için 14 soruluk anket formları dağıtılmış ve anket sonuçları toplantı koordinatörleri tarafından açıklanmıştır.  Anket sonuçları, tüm katılımcılar ile birlikte değerlendirilmiş; toplantılar sonucunda anket sonuçları ile diğer görüş ve değerlendirmeleri içeren bölgesel ticarete ilişkin sunumlar hazırlanmıştır.  Mevcut sunum, Bölgesel Ticaret Toplantılarında hazırlanan bu altı ayrı sunumun bir araya getirilerek derlenmesi sonucu oluşturulmuştur. GİRİŞ 2011 Nisan Dış Ticaret Müsteşarlığı 3

ÖRNEK ANKET FORMU 2011 Nisan Dış Ticaret Müsteşarlığı 4