Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ
Advertisements

ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ
Psk.Mevlüt ÜLGEN İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi
ÇALIŞAN HAKLARI ve GÜVENLİĞİ
ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ BİRİM İŞLEYİŞİ
HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER.
HASTA HAKLARI.
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
ERZURUM BÖLGE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ
HASTA HAKLARI BİRİM FAALİYETLERİ
TRABZON FATİH DEVLET HASTANESİ
HASTA KABUL VE TABURCULUK SÜRECİ
Hastane İçi Şiddetin Önlenmesine Yönelik Tedbirler
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
ERGANİ DEVLET HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
E-sendİka üyelİĞİ.
HASTA HAKLARI.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
SAĞLIK PERSONELİNİN ÇALIŞMAKTAN KAÇINMA HAKKI
ŞAHİNBEY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ
RENKLİ KODLAR.
ÇALIŞAN HAKLARI ve GÜVENLİĞİ
ADVERS ETKİ BİLDİRİM FORMU
GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ
Nazmi Zengin, Yasemin Durduran, Hamdi Arbağ, Sevda Yavuz, Ayfer Erdoğan NEÜ Meram Tıp Fakültesi ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ BİRİMİNDE ÇALIŞAN HAKLARI İLE İLGİLİ.
SALDIRI VE TACİZ DURUMUNDA GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
Hasta ve Çalışan Güvenliği
BAKANLIK HASTA HAKLARI UYGULAMALARI VE
ÖNERİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
E.Ü.T.F Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve Hakları Birimi
HASTA HAKLARI VE SORUMLULUKLARI
Kurulun İnceleme ve Araştırması
DÖNEM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI ORDU İLİ
ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ
Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
İL KOORDİNASYON UYGULAMASI
PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Mahmut AĞIRAĞAÇ Kalite Yönetim Birimi
Muhtar Bilgi Sistemi.
Çalışan Hakları ve Güvenliği
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008.
İŞ KAZALARININ ANALİZ ÇALIŞMALARIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ Ülkemizde inşaat sektöründe meydana gelen iş kazaları sonucunda; daimi iş görmezlik ve ölümle maddi.
SAĞLIKTA ŞİDDET AV. EBRU ÖZBAY.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Hazırlayan Göknil KONGURTAY
ÇOKLU VAKALARDA HASTANE YÖNETİMİ
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
ÖĞRENCİ BUTİĞİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
ŞAHİNBEY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ Uyum Eğitimi Hazırlayan Eğitim Komitesi Kontrol Funda BATMAZOĞLU Kalite Koordinatörü Onaylayanlar Doç.Dr. Murat.
Hasta ve Çalışan Güvenliği. HASTA GÜVENLİĞİ Hasta güvenliği; sağlık hizmeti sunumu sırasında bu hizmetlerden dolayı oluşabilecek zararları önleme eylemleridir.
Kullanıcıların Bilgilendirilmesi
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
KAZAYA RAMAK KALA OLAYI
Sunum transkripti:

Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Çalışan Güvenliğinin Sağlanmasını konu alan 2012/23 sayılı genelgesine istinaden hastanemizde "Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi" kurulmuştur.

Çalışan Hakları ve Güvenliği biriminde Başhekim Yardımcısı, Psikiyatri Uzmanı, Psikolog ve Hemşire görevlendirilmiş olup hastanemizin -2. katında hizmet vermektedir. 

Bu birimin amacı, sağlık çalışanlarının sağlık hizmetlerini sunum sürecinde muhtemel risklerin en aza indirilmesi, çalışan güvenliğinin ve motivasyonun en üst düzeyde tutulması ve çalışan farkındalığının arttırılması, kişinin fiziksel ve psikolojik açıdan zarar görmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel olan sözlü veya fiili hareketler olarak tanımlanan şiddet olaylarının önlenmesidir.

Birim, Çalışanların Hakları ve Güvenliğine yönelik olarak Talep ve şikâyetleri kabul eder. Başvuruları değerlendirerek raporlar. Gerekli düzenleyici /önleyici faaliyetlerin başlatılmasını sağlayarak talep sahiplerine geri bildirimde bulunur. Şiddet olaylarını Bakanlık Beyaz Kod Birimine bildirir, eş zamanlı olarak olayı İl Sağlık Müdürlüğü’nün hukuk birimine ve adli mercilere intikal ettirir. Çalışan hakları ve güvenliğine yönelik uygulamaları yakından takip eder. Aylık olarak başhekime rapor sunar.

BEYAZ KOD BİRİMİ NEDİR? Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan, gerçekleşen şiddet olayları sonrasında ‘113’ no’lu telefon numarasından 7/24 ulaşılabilen, bildirim üzerine, olayın adli makamlara intikal ettirilip ettirilmediğini araştıran ve şayet ettirilmemiş ise olayı derhal adli makamlara bildirilmesini sağlayan, ayrıca şiddet olayının gerçekleştiği sağlık kurumunun hukuk birimlerine de olayın bildirildiğini teyit eden birimdir.

ŞİDDETE MARUZ KALINDIĞINDA BİLDİRİM NASIL YAPILMALI? 1. Hastanemiz bünyesindeki Beyaz Kod Ekibine, dahili telefondan 1111’i arayarak, ardından bulunduğu birimin dahili numarasını tuşlayarak bilgi verilir. Böylece Beyaz Kod ile ilgili süreç başlatılır. 2. Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ve 24 saat kesintisiz hizmet veren ‘113’ no lu danışma hattı aranarak (cep telefonundan arayacaklar için 0312 113 113 1 tuşlanarak aranmalı) veya internet üzerinden http://www.beyazkod.saglik.gov.tr adresinden ‘Bildirim Formu 1’ doldurularak bakanlığa olay hakkında bilgi verilir. Bildirim Formu 1’in bir nüshası Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi’ne iletilir.

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI ŞANLIURFA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇALIŞAN HAKLARI ve GÜVENLİĞİ BİRİMİ BİLDİRİM FORMU 1 Doküman No: F BT 971 Yayın Tarih Haziran 2012 Revizyon No 00 Revizyon Tarih Sayfa No 1 Kayıt Tarihi: Adı Soyadı İş Telefonu Cep Telefonu Ünvanı Bildirimde Bulunan Kişi Şiddete Maruz Kalan Kişi ya da Kişiler İle İlgili Bilgiler 1.Kişi 2.Kişi TC Kimlik No Adı Soyadı  3.Kişi 4.Kişi Şiddet Uygulayan Kişi ya da Kişiler İle İlgili Bilgiler Olayın Gerçekleştiği İl Olayın Gerçekleştiği Kurum/Kuruluş  Olayın Gerçekleştiği Birim Olayın Gerçekleşme Zamanı(Tarih ve saat) Maruz Kalınan Şiddetin Türü Bildirimi Yapılan Olayın İçeriği En az 50 en çok 5000 karakter ile sınırlıdır.

3. Olay anında veya daha sonraki bir süreçte şiddete maruz kalan kişi tarafından Bildirim Formu 2’nin doldurularak bakanlığa bildirilmesi gerekmektedir. 4. Sağlık Çalışanına yönelik herhengi bir şiddet olayı durumunda Mesai saatleri içerisinde, hastanemiz Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimine ve/veya Beyaz Kod uygulamasından sorumlu başhekim yardımcısına, mesai saatleri dışında ise Nöbetçi Klinik Şefine bilgi verilir.(Bilgi verilen yöneticiler tarafından, durum http://www.beyazkod.saglik.gov.tr adresi üzerinden  ‘Bildirim Formu 1’ doldurularak bakanlığa iletilir.) Yöneticiler eş zamanlı olarak, ilgili sağlık çalışanının şikayetinin olup olmadığına bakmadan, olayı adli mercilere mutlaka intikal ettirir.

HİZMETTEN ÇEKİLME Şiddete uğrayan sağlık çalışanları, sağlık hizmeti sunumu esnasında şiddete uğraması halinde, acil verilmesi gereken hizmetler hariç olmak üzere hizmetten çekilme talebinde bulunabilir.

HİZMETTEN ÇEKİLME Hizmetten çekilme talebi kurum tarafından belirlenen yöneticiye sözlü veya yazılı olarak bildirilir. Bildirim üzerine; yetkili yönetici olayı derhal değerlendirerek hizmetten çekilme talebinin uygun olup olmadığına karar verir.

DİLEK VE ÖNERİ KUTUSU Hastanemiz -3.katta personel görüşlerinin ve önerilerinin bildirilmesi amacıyla personel dilek ve öneri kutusu bulunmaktadır. Çalışanlar dilek ve önerilerini burada bulunan formu doldurarak,sonrasında kutuya atarak bildirebilmektedirler.

BAŞVURUNUN İÇERİĞİ VE KONUSU T.C SAĞLIK BAKANLIĞI ŞANLIURFA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ÇALIŞAN HAKLARI ve GÜVENLİĞİ BİRİMİ DİLEK ve ÖNERİ FORMU BAŞVURUDA BULUNAN TARİH: T.C KİMLİK NO EĞİTİM DURUMU ADI ÜNVANI SOYAD BİRİMİ DOĞUM TARİHİ CİNSİYETİ E K ADRESİ TELEFON BAŞVURMA NEDENİ DİLEK ( ) ÖNERİ ( ) BAŞVURUNUN İÇERİĞİ VE KONUSU Not: Eğer yer kalmazsa arka sayfaya devam edilebilir F BT 972 Yayın Tarihi: Kasım 2010 Revizyon Tarihi: 00 Revizyon No:00

Bu kutu haftada bir iki kişi tarafından tutanakla açılır, formlar değerlendirmeye alınır ve dolduran kişiye geribildirimde bulunulur.

Teşekkürler...