Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RENKLİ KODLAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RENKLİ KODLAR."— Sunum transkripti:

1 RENKLİ KODLAR

2

3 PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 MAVİ KOD 2222
PEMBE KOD 3333 BEYAZ KOD 1111 MAVİ KOD 2222

4 NEDEN RENK ÇALIŞANI HABERDAR ETMEK,
RİSK DURUMLARINDA İLETİŞİMİ SAĞLAMAK, İLETİLEN MESAJI KISA VE NET İLETEBİLMEK, ZAMAN KAZANDIRMAK, PANİK HALİNİ ENGELLEMEK, ACİL DURUMA HAZIR OLMAK, HASTA GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK, ÇALIŞAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK,

5 NEREDE VE NE ZAMAN Tüm kod olaylarının nerede olacağı belli
değildir, kurum içerisinde herhangi bir noktada yaşanabilir. KORİDOR, LAVABO, HEMŞİRE DESKİ, HASTA ODASI, AMELİYATHANE, DOĞUMHANE, RADYOLOJİ, LABORATUARLAR VE HATTA ACİL SERVİS GİRİŞİ DE DAHİL UYARI SİSTEMİ BULUNMALIDIR.

6 RENKLİ KODLARIN ORTAK UYGULAMALARI
KOD UYGULAMALARI İÇİN UYARI SİSTEMİ OLMALI, SORUMLULAR BELİRLENMELİ, UYGULAMAYA YÖNELİK PROSEDÜRLER GELİŞTİRİLMELİ, KAYITLAR TUTULMALI, KAYITLARIN ANALİZLERİ YAPILMALI, DÖF LER BAŞLATILIP, FAALİYETLER SONLANDIRILMALI, EĞİTİMLER YAPILMALI, HER DÖNEM EN AZ 1 KEZ TATBİKAT YAPILMALI. MUTLAKA ÜÇ DAKİKADA OLAY YERİNE VARMIŞ VE MÜDAHALEYE BAŞLAMIŞ OLMALIDIR.

7

8 BEYAZ KOD 1111

9 HASTANE ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET İHBARI VE MÜDAHALE UYGULAMASI…
BEYAZ KOD HASTANE ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET İHBARI VE MÜDAHALE UYGULAMASI…

10 AMAÇ Hastanede hasta ve çalışanların fiziksel saldırı, cinsel taciz ve şiddete maruz kalmalarına karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için, bir tehlike anında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilerek oluşan tehdidin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca, tüm Beyaz Kod olaylarının bilgilerinin kayıt altına alınması amaçlanmaktadır.

11 SORUMLULAR TIBBİ, İDARİ VE HEMŞİRELİK HİZMETLERİNDEN BİR TEMSİLCİ,
PSİKOLOG VEYA SOSYAL HİZMET UZMANI, SERVİS SORUMLULARI, GÜVENLİK AMİRİ

12 BEYAZ KOD İÇİN ÇALIŞANLAR UYARILMALI KİŞİSEL TEPKİLER BELİRLENMELİ, “HASTALARLA İLETİŞİM” EĞİTİMLERİ SIKILAŞTIRILMALI, SONRASINDA ÇALIŞAN İÇİN PİSİKOLOJİK DESTEK VERİLMELİ. GEREKİRSE DÜZELTİCİ ÖNLEYİCİ FAALİYETLER YAPILMALIDIR.

13 BEYAZ KOD İÇİN Mesai saatleri içinde ve dışında hastane içerisinde ve bahçesinde oluşabilecek olası bir saldırı ya da taciz olaylarında, 134 nolu telefonla güvenlik personeli aranır. Eğer tek kişi olayı çözümleyemeyecek ise; olayın meydana geldiği yerdeki dahili hattan 1111 numarası tuşlanır. Beyaz kod ekibinin pagerlarına aynı anda uyarı gider. Ekip olay yerine gider. Beyaz kodu sonlandırma işlemi 1111/7 tuşlanarak yapılır. Kadın doğum ve çocuk ek binası için yine olay meydana geldiğinde 1111 tuşlanarak sonrasında dahili numara tuşlanır ve beyaz kod başlatılır. Ekip olay yerine gelir. Sonlandırmak için 1111/dahili numara/7 tuşlanır.

14 BEYAZ KOD SONRASI UYGULAMA FORMU DOLDURULUR,
GEREKLİ TUTANAKLAR TUTULUR, KİŞİLER İFADE VERİR, BEYAZ KOD (113) WEB SİTESİ GİRİŞİ YAPILIR. HUKUKSAL SÜREÇ TAKİP EDİLİR.

15 MAVİ KOD 2222

16 AMAÇ HASTA, HASTA YAKININA (HASTANE ÇALIŞANINA) EN KISA SÜREDE ACİL
TEDAVİ SUNMAKTIR. Acil tedavi; Solunumsal veya kardiyak arrest durumunda, eldeki çok kısıtlı zamanı hastaya en hızlı ve verimli resüsitasyonu sağlamayı amaçlar.

17 NEDEN HIZ HASTAYA MÜDAHALEDE SÜRATLE AZALTILABİLEN HER BİR DAKİKA ÖLÜM ORANINI % DÜŞÜRÜR.

18 NEREDE VE NE ZAMAN TÜM KOD OLAYLARININ NEREDE OLACAĞI BELLİ DEĞİLDİR, KURUM İÇERİSİNDE HERHANGİ BİR NOKTADA YAŞANABİLİR.

19 TÜM ÇALIŞANLARA MAVİ KOD HAKKINDA EĞİTİMLER DÜZENLENMELİ
EKİP ELEMANLARI MUTLAKA KARDİYO PULMONER RESUSİTASYON EĞİTİMİ ALMALI.BU EĞİTİM YILDA İKİ DEFA TEKRAR EDİLMELİDİR. TATBİKATLAR HER DÖNEM EN AZ 1 KEZ OLMAK ÜZERE MUTLAKA YAPILMALIDIR.

20 MAVİ KOD İÇİN Mavi kod iletişim noktası: Acil durumlarda mavi kod müdahale ekibine en kısa zamanda ulaşılmasını sağlayan ve mavi kod sistemi içerisinde tanımlanmış el pagerlarıdır. Mavi kod ihbar numarası: 2222 tuşlanarak mavi kod başlatılır. Ekip olay yerine gelir. mavi kod işlemi 2222/7 tuşlanarak sonlandırılır. Kadın doğum ve çocuk ek binası için ihbar numarası: 2222 tuşlanarak sonrasında dahili numara tuşlanır ve mavi kod başlatılır. Ekip olay yerine gelir. Sonlandırmak için 2222/dahili numara/7 tuşlanır.

21 MAVİ KOD UYARISI VERİLİNCE
BİR DOKTOR BİR SAĞLIK ÇALIŞANI MUTLAKA ÜÇ DAKİKADA OLAY YERİNE VARMIŞ VE MÜDAHALEYE BAŞLAMIŞ OLMALIDIR.

22 MAVİ KOD SONRASI MÜDAHALE EDİLEN KİŞİYE AİT BİLGİ (AD SOYAD TC NO)
YAPILAN UYGULAMA ( RESÜSİTASYON VE UYGULANAN İLAÇLAR) ÇAĞRI YAPILAN YER, MÜDAHALE YERİ ÇAĞRININ YAPILDIĞI ZAMAN (09:05:38) MAVİ KOD EKİBİNİN ULAŞTIĞI ZAMAN (09:07:20) SONUÇ İKİ NÜSHA OLARAK HAZIRLANIP BİRİ MAVİ KOD EKİBİNDE KALMALI, DİĞERİ KALİTE BİRİMİNE GÜVENLİK RAPORLMA İLE VERİLMELİDİR.

23 PEMBE KOD 3333

24 BEBEK VEYA ÇOCUK KAÇIRMAYA KARŞI ÖNLEM VE MÜDAHALE…ÖZELLİKLE…
ÇOCUK HASTANELERİNDE DOĞUM HASTANELERİNDE KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANELERİNDE

25 SORUMLULAR İDARİ VE HEMŞİRELİK HİZMETLERİ, YÖNETİCİLERİNDEN BİRER TEMSİLCİ, TEKNİK SERVİS ELEMANLARI, GÜVENLİK AMİRİ, KADIN DOĞUM VEYA ÇOCUK SERVİSİ HEMŞİRELERİ.

26 GÜVENLİK AİLEDE HUZURSUZLUK ŞİDDET AYRILIK HİKAYESİ, ŞÜPHESİ… VAR İSE GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALIDIR. EĞİTİMLER YAPILMALI, RİSKLİ ORTAMLAR BELİRLENİR, RİSK DURUMLARI BELİRLENİR, MÜDAHALEDE ADIMLAR BELİRLENİR, ÖNLEM UNSURLARI BELİRLENİR, HER DÖNEM 1 KEZ OLMAK ÜZERE TATBİKATLAR YAPILIR.

27 ALINACAK TEMEL ÖNLEMLER
-Özellikle anne ve bebek hemşire deskine en yakın odaya alınabilir, -Odaya giriş çıkışları kontrol altına almak için ziyaret yasaklanabilir, -Hastanın transferi yapılması gerekiyorsa personel mutlaka tanıtılmalı, -Çocuk/bebek kesinlikle yalnız bırakılmamalıdır. -Nöbet devir teslimlerinde pembe kod olasılığı nöbetçilere teslim edilmelidir.

28 BEBEK ÇALAN KİŞİLERİN GENEL ÖZELİKLERİ:
Genellikle bebek çalan kişiler bayan olup yaşları arasındadır. Şişman görünüşlü ve genellikle normalden kalın giyinmiş, hızlı ve telaşlı hareket eden kişilerdir. Ellerinde genellikle bir çanta veya torba vardır. Daha önce mutlaka hastane işleyişini öğrenmek için çaba göstermişlerdir. Eski bir hastane personeli olabilirler. Sık sık hastane ziyaretleri yapmış olabilir. Hastane personeli ile arkadaşlık kurma gayreti göstermişlerdir. Genellikle sabıkaları yoktur.

29 PEMBE KOD 3333/dahili numarayı tuşlayarak pembe kod sisteminden çağrıyı başlatır. Ekip olay yerine gider. Pembe kodu sonlandırma işlemi 3333/dahili numarayı /7 tuşlanarak yapılır.

30 PEMBE KOD SONRASI MÜDAHALE EDİLEN OLAYDA KİŞİLERE AİT BİLGİ
(AD SOYAD TC NO) OLAYA MARUZ KALAN YENİDOĞAN, BEBEK VEYA ÇOCUĞA AİT BİLGİ OLAY YERİ, MÜDAHALE YERİ OLAYIN BAŞLADIĞI ZAMAN OLAYIN BİTTİĞİ ZAMAN SONUÇ İKİ NÜSHA OLARAK HAZIRLANIP BİRİ PEMBE KOD EKİBİNDE KALIR, DİĞERİ GÜVENLİK RAPORLAMA İLE KALİTE BİRİMİNE VERİLMELİDİR.


"RENKLİ KODLAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları