SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Allianoi/Gördüklerimden utanıyorum :Tanıklığımdan utanıyorum!
Advertisements

MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
TÜRKİYE’DEKİ TURİZM SORUNLARI
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
Kazanım 4. Çocuk olarak haklarını fark eder.
KAZANIMLAR 14.Atatürkçü düşünce sisteminden yola çıkarak Atatürk ilke ve inkılaplarını oluşturan temel esasları belirler. 15.Atatürk ilkelerinin modern.
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
BAYSİAD Bayburt Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
DOÇ. Dr. M. F. ERGÜNGÖR  2010 YILINDA ANKARA’DA BİR GRUP GÖNÜLLÜ SAĞLIKÇI TARAFINDAN KURULMUŞTUR!
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
15 OCAK YILI FAALİYET PLANI SUNUMU * KUMRU İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ.
Sivil toplum kuruluşları
Kültür.
ATATÜRK İLKELERİ.
DOĞA KORUMA ANLAYIŞI
Geçmişi & Geleceği Birleştirmek Konferans ve Workshoplar 26 Eylül 2012 tarihinde Olympos‘da.
AVRUPA KENTSEL ŞARTI.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
NİÇİN İZCİLİK.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
DERS-2: Milli Güvenlik Stratejimiz
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
Bilişim teknoloji ve yazılım SUDE SALAR 436
6.SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRENİYORUM
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
Bilgi ve Yenilik İktisadı
Hayatımızı kolaylaştıranlar
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
Sunum Akışı EBA Tanıtımı Modüller ve Yenilikler Mobil Uygulamalar
KALKINMACI DEMOKRASİ Bu demokrasi modelinde, tüm halkın ve toplumun ortak bir şekilde kalkınması ve eşit haklara sahip olması benimsenmiştir. Basitçe,
Doğal Mirası Koruma Mekansal Gelişme Kültürel Mirası Koruma KIRSAL KALKINMA DÜŞÜN GERÇEKLEŞME SÜRECİ VE KELKİT A.Faruk GÖKSU Çekül Vakfı Kelkit 2005.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Atatürk ilkeleri.
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
TÜRİYE’DEKİ ÇEVRE ÖRGÜTLERİ
Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi
Toplum İçin Çalışanlar
Hep Birlikte Ünitesi.
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu
· Farklı, zengin ve eğitici içerikler sunmak, · Bilişim kültürünü yaygınlaştırarak eğitimde kullanılmasını sağlamak, · İçerikle ilgili ihtiyaçlarınıza.
TÜRK MİLLÎ EĞİTİM SİSTEMİNİN GENEL AMAÇ VE İLKELERİ
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
TÜRK Eğitim Sistemi.
6.1. Sendikalar ve toplu sözleşme
1.Uluslar Arası Kooperatifler birliği 2- Uluslar Arası Çalışma Örgütü
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
YAYGIN EĞİTİM.
Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı ( ):
Yeni Medya Teknolojileri ve Modernleşme
KOOPERATİFÇİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR EĞİTİM KOPERATİFÇİLİĞİ
Madde Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunması için gerekli olan tüm güvencelerin tanındığı açık bir yargılama sonunda, yasaya göre suçlu olduğu.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
İNSAN HAKLARI (TEMEL HAKLAR)
KONU:SOSYAL ÖRGÜT, RESMİ KURUM ÖZEL ANTAKYA ATA KOLEJİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI – ATATÜRK ve İLETİŞİM 1.
Sunum transkripti:

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI Hazırlayan:Tarık ÇETİN

TURMEPA(Deniz Temiz Derneği) Amacı: Denizleri temiz tutmak. Sloganı: “GELECEĞİMİZ ERİMESİN!”

DHKD (Doğal Hayatı Koruma Derneği) Amacı: Türkiye'nin olağanüstü zengin bitki ve hayvan türleri ile bunların doğal yaşam alanlarının değerinin farkına varılması, koruma altına alınması.

TOG(Toplum Gönüllüleri Vakfı) Amacı: Gençlerin yaratabileceği sinerjiye inanan ve onlara sosyal bir amaca yönelik maddi-manevi yatırım yapabilecek yetişkin gönüllülerin katılımını, rehberliğini ve desteğini sağlamak. Sloganı: Eleştirmek için değil, değiştirmek için gönüllüyüz.

TÜRÇEV(Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) Amacı: Akdeniz çanağında turizmde gelişmiş olan ülkelerde yaygınlaşamaya başlayan, sağlıklı yüzme suyu, donanımlı plaj ve iyi bir çevre yönetimi ile çevre bilinçlendirmek. Slogan: “Daha temiz, yeşil ve mavi bir Türkiye.”

ÇGD(Çağdaş Gazeteciler Derneği) Amacı: "Demokrasinin en temel kurumu olan, bütün öteki özgürlüklere kaynaklık eden düşünceyi ifade ve basın özgürlüğünün Türkiye'de tam olarak gerçekleşmesi, haber alma hakkının hiçbir baskı ve sınırlama olmaksızın kullanılabilmesi, gazetecilerin mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilme si ve bu yönde sendikal örgütlenmenin güçlendirilmesi için çalışmak; üyelerinin kültürel gelişmesine, ekonomik ve sosyal refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak.“ Slogan: “Daha çağdaş bir gazetecilik için.”

OAV(Osmanlı Araştırmaları Vakfı) Amacı: Osmanlı’yı tanıtmak.

EÇEV(Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) Amacı: Toplumun siyasal, sosyal, ekonomik çağı yakalayabilmesi, herkese nitelikli ve çağdaş eğitim sunmak. Slogan: “Çocuklar için güneş topluyoruz.”

ASD(Ankara Sinema Derneği) Amacı: Topluma sinemayı tanıtmak.

ÇEKÜL(Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı) Amacı: "Doğal kaynakları", "kültürel mirası" ve "insan"ı bir bütün olarak ele alan ÇEKÜL, doğal ve kültürel çevreyi korumak için "kent-havza-bölge-ülke" ölçeğinde projeler geliştirmektedir. Slogan: “Biz kültür elçisiyiz. Her yeri gezeriz, gezdikçe öğreniriz, öğrendikçe seviniriz.”

TBV(Türkiye Bilişim Vakfı) Amacı: Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için altyapının oluşturulabilmesine katkıda bulunmak ve bilişim sektörünün ekonomideki payının arttırılması için, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinliklerinde bulunarak ekonomik ve sosyal çalışmalar yapmak, projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamak için uğraş vermek. Slogan: "Türkiye'yi bilgi toplumu olarak görme."

UNİCEF(Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) Amacı: Çocuklara yardım ve çocuk haklarını savunmak. Slogan: “Her Çocuk için; Sağlık, Eğitim, Eşitlik, Koruma.”

UNESCO(Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) Amacı: Eğitim, bilim ve kültür alanlarındaki amaçlarını, kendisine üye olan her devlette kurulan Milli Komisyonlar aracılığıyla gerçekleştirmeye çalışmaktadır.

GREENPEACE(Yeşil Barış) Amacı: Dünyanın dört bir yanında çevre katliamlarına karşı mücadele vermek. Slogan: “Yeşil için barış!”

WWF (Doğal Hayatı Koruma Derneği) Amacı: İnsanlığın doğayla uyum içinde olduğu ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz daha iyi bir  “dünya”. Slogan: “Yaşayan bir dünya için.”

Friends of the Earth(Dünya Dostları) Amacı: Çevreyi savunur, adil ve sağlıklı bir dünya için çalışır. Slogan: “Hayat insanlar için, çevre sorunlarına ilham bulmalıyız!”