Erkan Evrensel, Seval Ergün, Tuğba Günay, Çisem Aytin

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

Mutluköy İlköğretim Okulu
MAİ VE SİYAH.
YER KABUĞU NELERDEN OLUŞUR
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
MUSTAFA UYSAL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
Topografya ve Kayaçlar
GÖRSEL SANATLAR DERSİ ÜNİTE PLANININ ÖNCESİ VE SONRASININ İNCELENMESİ
ÜNİTE PLANI ÖZETİ Öğrencilerin, Denizli ve çevresindeki tarihi yerleri, coğrafi özelliklerini ve bugünkü durumlarını öğrenerek; tarihi ve doğal çevrelere.
YAYA TEMASI.
Ünite Portfolyo Sunumu Zeynep Üzümcü
TOPOĞRAFYA VE KAYAÇLAR
Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK
KAYAÇLARI SINIFLANDIRALIM
KAYAÇLARI SINIFLANDIRALIM
DÜNYAYI ŞEKİLLENDİREN GÜÇ
YERKABUĞUNUN MALZEMESİ TAŞLAR
Newton’un Hareket Kanunları
OKUL DENEYİMİ -I- Dr. Muhammed TURHAN.
EN İYİ MESLEKLER YARIŞI
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay.
YERKABUĞUNUN GİZEMİ Seher TOKATÇI Fen Bilgisi Öğretmenliği
COĞRAFİ KEŞİFLER Gülçin ERENOĞLU.
Yandaki resimde gördükleriniz bazı kayaç örnekleridir.
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Tömük Yeşilyurt İlköğretim Okulu 6.Sınıf Leyla YILMAZ
Ünite Planı Özeti: Bu ünitede temel soru ile çevremizdeki cisimlerin disiplinler arası bağlantı kurularak öğrencilerin aklına gelebilecek her şekilde.
Bitki Örtüsü.
İSLAMDA YORUM FARKLILIKLARI
Ünite Portfolyo Sunumu
1.DÜNYA SAVAŞI. Ünite Özeti  Bir çok dünya devletinin biraraya gelerek yaptığı 1.dünya savaşının nedenleri,savaşın ortaya çıkardığı sonuçlar incelenecek.
Ünite Portfolyö Sunumu
Master in Advanced European and International Studies.
Topografya.
HAZIRLAYAN: DİLEK BEZGAL
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
SIFATLARIN ÜSTÜNLÜK DERECELERİ
Atatürk ilke ve İnkılapları Ünite Tanıtım Sunusu
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
EKO OKULLAR PROJESİ.
YER KABUĞUNUN GİZEMİ CEREN PARLAK FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
HAVA DURUMU VE MEVSİMLER
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
5.Sınıf 7.Ünite:Yerkabuğunun Gizemi
DÜN BUGÜN YARIN Ünite Portfolyo Sunumu Fatma KIYMAZ Asuman İŞLER.
ÜNİTE PORTFOLYO SUNUMU HAYRİYE UTKU
Topografya ve Kayaçlar
TAŞLAR * PÜSKÜRÜK (VOLKANİK-KATILAŞIM) * TORTUL (SEDİMENT-BİRİKİM)
KİMYASAL KAYAÇLAR.
SINIF DIŞI ÖĞRETİM TEKNİKLERİ
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
Yerkürenin Katmanları
EKONOMİK MUCİZENİN ÜLKESİ JAPONYA
KAYAÇ DÖNGÜSÜ NEDİR?.
KAYAÇLAR-MİNERALLER-MADENLER
KAYAÇLAR.
GEZEGENİMİZ DÜNYA ÜNİTESİNİ GÖZDEN GEÇİRELİM.
KIZ KARDEŞİM MOMMO.
KAYAÇLARIN ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ
Büyük Fasulye Yarı şı Ünite Ürün Dosyası Sunumu. Ünite Özeti Büyük Fasülye Yarışı devam etmektedir! En uzun fasülyeyi yetiştirme yarışı farklı okullardaki.
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
Mutluköy İlköğretim Okulu
KAYAÇLARI SINIFLANDIRALIM
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
Programdan Sorular.
Sunum transkripti:

Erkan Evrensel, Seval Ergün, Tuğba Günay, Çisem Aytin KAYAÇLAR HAZIRLAYANLAR DOĞA GRUBU Erkan Evrensel, Seval Ergün, Tuğba Günay, Çisem Aytin

Ünite Özeti Yerküre farklı bileşimdeki kayaçlardan oluşmuştur.Kayaçlar mineral topluluklarıdır.3 ana gruba ayrılırlar. Püskürük kayaçlar: Mağmanın soğuyarak katılaşmasıyla oluşurlar. Tortul kayaçlar: Mevcut kayaçların dış kuvvetler tarafından çukur alanlarda biriktirilmesiyle oluşur. Başkalaşım kayaçlar: Püskürük ve tortul kayaçların sıcaklık ve basınç altında değişimiyle oluşurlar..

ÖTPS’ler Temel Soru: Ünite Sorusu: İçerik Soruları: Yeryüzü neden bir kabukla kaplıdır? Ünite Sorusu: Kayaçların oluşumunu etkileyen faktörler nelerdir? Kayaçların sınıflandırılmasında etkili olan kriterler nelerdir? İçerik Soruları: Kayaç nedir? Püskürük kayaçlar nasıl oluşur? Tortul kayaçlar nasıl oluşur? Başkalaşım kayaçları nasıl oluşur?

Ünite Vizyonu Bu üniteyi geliştirerek Biz de bu ünitemizde gözlem becerisi, arazi çalışma becerisi, değişim ve sürekliliği algılama becerisi ve sorgulama becerisi edinmelerini sağlayacağız. Bu ünite boyunca, öğrencilerimizin Araştırma yaparlarken bilimsel çalışmalardan yararlanmaları, uzman kişilerin çalışmalarını incelemeleri, internet kaynaklarını kullanmaları ve ülkemizden örnek resimlerler bulmaları istenecek.

Proje Yaklaşımı Öğrencilerim bu projede çalışırken, Doğal çevre hakkında bilgi sahibi olurlar. Akranları ve toplumun üyeleriyle işbirliği yaparlar Öğrendiklerini yansıtan bir ürün geliştirirler Öğrendiklerini gerçek bir izleyici grubuyla paylaşırlar

21. Yüzyıl Becerileri Öğrenciler aşağıdakileri gerçekleştirerek üst düzey 21. Yüzyıl becerilerini geliştireceklerdir: Konuyu analiz ederken Temel Soruları ve Ünite Sorularını kullanma Araştırmalarını toplumda bir izleyici kitleyle paylaşma Kendi bireysel okuma, yazma, araştırma ve düşünme stratejilerini değerlendirme ve gerektiğinde bunları uyarlayarak değiştirme Kendi çalışmalarını değerlendirmek için proje değerlendirmelerini kullanma ve akranlarına geribildirim verme

Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme ÖTPS’leri kullanarak Öğrencilerin kayaçlar hakkında neler bildiklerini Çeşitleri ve özellikleri hakkında neler bildiklerini öğrenin. 21. Yüzyıl becerilerini ölçün Kayaç çeşitlerinin ortak ve farklı noktalarını belirleyebilme becerisi

Öğrenci Gereksinimlerini Ölçme Ölçme sonucu ulaştığım bilgileri şu amaçlarla kullanabilirim: Konunun öğrencilerin yanlış ön bilgilere sahip olduğu bölümlerine odaklanma Sorularının yanıtlarını bulabilecekleri etkinlikler düzenleme Öğrenciler bu bilgileri şu amaçlarla kullanabilir: Sorularını, geçmiş ünitelerdeki sorularla karşılaştırma Böylece öğrencilerin bilgi paylaşımları sağlanacak, işbirliği ve üst düzey düşünme gibi 21. yüzyıl becerileri geliştirilmeye çalışılacaktır.

Geribildirim İhtiyacı Öğrencilerin açımlama ve özete ihtiyaç duymadan konuyu anlamalarına yardımcı olabilecek yöntemlere gereksinim Öğrencileri üst düzey düşünme becerilerini ölçebilmek için yardıma gereksinim