COĞRAFİ KEŞİFLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AÇLI SEFERLERİ Sedat ALTAŞ.
Advertisements

IV.ÜNİTE ZAMAN İÇİNDE B İ L İ M
Malazgirt savaşından sonra Türklerin Anadolu’ya
AVRUPA’DA YENİLİKLER HAZIRLAYAN: ÖZHAN AKSAÇ.
Coğrafi Keşifler Rönesans Hareketleri Reform Hareketleri Aydınlanma
AVRUPA TARİHİ YENİÇAĞDA.
Portekiz.
TÜRKİYE’NİN ÖZEL KONUMU VE SONUÇLARI
EKONOMİK COĞRAFYA TARİHİ
 BAŞKENTİ-KONSTANTİNOPOLİS  RESMİ DİLİ-LATİNCE  DİNİ-391 yılına kadar Antik Roma Dini, Sonra Ortodoks Hristiyanlığı ve Hristiyanlık  YÖNETİM-OTOKRASİ.
2013 AVRUPA’DA YENİLİKLER Coğrafi Keşifler Rönasans Hareketleri
OSMAN ÜLKÜMEN ANADO LU LİSESİ
HAZIRLAYAN GÜLÇİN ERENOĞLU
ORTAÇAĞDA AVRUPA TARİHİ
COĞRAFİ KEŞİFLER.
HAÇLI SEFERLERİ Sebepleri Başlıca Seferler
Tarafından yayınlanmaktadır.
COĞRAFİ KEŞİFLER Gülçin ERENOĞLU.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TARİH DERSİ DÖNEM ÖDEVİ
ANADOLU SELÇUKLULARI VE HAÇLILAR
ZAMAN İÇİNDE BİLİM.
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
REFORM.
HAZIRLAYAN: Hüsamettin KAYMAKÇI
COĞRAFİ KEŞİFLER HAZIRLAYANLAR MERAL KARSU NEVZAT ALTIN MEHMET ÖNAL
HAÇLI SEFERLERİ.
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
AVRUPADA YENİLİKLER.
Zaman içinde bilim.
COĞRAFİ KEŞİFLER HAZIRLAYANLAR MERAL KARSU NEVZAT ALTIN MEHMET ÖNAL.
COĞRAFİ KEŞİFLER VE SONUÇLARI
KAZANIMLAR 2. Kaynakların, ürünlerin ve ticaret yollarının devletlerin gelişmesindeki önemine tarihten ve günümüzden örnekler verir.
Salih Zeki Anadolu Lisesi
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
BAHARAT YOLU İPEK YOLU KRAL YOLU
10.SINIF KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN DÖNEMİ
ORTAÇAĞ’DAN RÖNESANSA
Salih Zeki Anadolu Lisesi
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
Erdoğan GÜL SOSYALBİLGİEVİ 2011 AVRUPA’DA YENİLİKLER Coğrafi Keşifler
Rönasans Hareketleri’nin İTALYA ‘da Başlamasının Nedenleri
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
Bir devletin kalkınmasında ticaret yapılan yollara ve denizlere yakın olmasının rolü nedir?
YENİ ve YAKINÇAĞ’da AVRUPA
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
Nuran BOYRAZ Tarih Öğretmeni HAÇLI SEFERLER İ (1096–1270) XI. yy.'ın sonlarından XIII. yy.'ın sonlarına kadar Hıristiyanların güçlenen Müslüman dünyasına.
ANADOLU (TÜRKİYE) SELÇUKLU DEVLETİ.
COĞRAFİ KEŞİFLER Coğrafi keşifler 15.yüzyıl ve 16.yüzyıllarda Avrupalılar tarafından yeni ticaret yollarının bulunması amacıyla başlatılan ve yeni okyanusların.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
SBEP TARİHİ İPEK YOLU
GÜZ-V: ÇAĞDAŞ DÜNYANIN TEMEL KAVRAMLARI Fransız İhtilalını Hazırlayan Sebepler Ortaçağ’da Avrupa (Karanlık çağ) Siyasi yapısı: Derebeylik Sosyal yapısı:
GÜZ-IV: OSMANLI DEVLETİ’NİN YIKILIŞININ DIŞ SEBEPLERİ Coğrafi Keşiflerin Osmanlı Devleti’ne Etkisi Ticaret yollarının değişmesi Amerika’dan getirilen altın.
COĞRAFİ KEŞİFLER VE SONUÇLARI
Ortaçağın Genel Özellikleri: _Devletlerin merkezi otoritesi zayıf. _Feodalite rejimi toplumları baskı altına almıştır. _Papalar hem dinsel, hem siyasal,
İPEKYOLUNDA TÜRKLER.
Avrupa’da, hangi savaşın sonucunda, Haçlı Düşüncesi ortaya çıkmıştır?
HAÇLI SEFERLERİ.
Bİlİmsel bİrİkİm nasıl oluştu
RÖNESANS’TA COĞRAFİ KEŞİFLER.
Portekiz.
Coğrafi keşifler. KONULAR Coğrafi keşifler nedir ? Hangi ülkeler coğrafi keşifler yaptı ? Coğrafi keşiflerde neler keşfedilmiştir? Coğrafi keşiflerde.
YENİ VE YAKINÇAĞ’DA AVRUPA
Dünyayı dolaşan ilk denizcidir Macellan 1480 yılında Sabrosa da doğdu. Küçük yaşta saray hizmetlerinde bulunan Macellan, sonraları Portekiz donanmasında.
Yetişmesi için büyük kaynak gerektiren vasıflı insan gücünün, ilgisizlik ve imkânsızlıklar nedeniyle daha gelişmiş bir ülkeye göç etmesine beyin göçü.
1. Feodalite (derebeylik) yıkıldı. 2. Mutlak krallıklar ( monar ş i) kuruldu. 3. Kilise’nin gücü azaldı. 4. Papazların devlet i ş lerine karı ş maları.
 Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte, Roma.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
COĞRAFİ KEŞİFLER.
Sunum transkripti:

COĞRAFİ KEŞİFLER

COĞRAFİ KEŞİFLERİN NEDENLERİ Haçlı Seferleri Sonucunda Pusulanın Kullanılması ve Geliştirilmesi. İstanbul’un Fethedilmesi Coğrafya bilgilerinde ilerleme Efsane ve hurafelere inanmayan cesur gemicilerin yetişmesi Gemicilik Sanatının İlerlemesi Başka Deniz Yollarının Aranması Avrupalıların Doğunun zenginliklerine ulaşmak istemeleri ve bazı kralların gemicileri desteklemesi Avrupalıların, Hıristiyanlık dinini yaymak istemeleri.

YAPILAN ÖNEMLİ KEŞİFLER

BARTELEMİ DİAZ ÜMİT BURNUNU KEŞFETTİ 1486

KRİSTOF KOLOMB AMERİKAYI KEŞFETTİ 1492 KRİSTOF KOLOMB AMERİKAYI KEŞFETTİ

VASKO DO GAMA HİNDİSTANA ULAŞTI 1498

AMERİCO VESPUÇİ AMERİKANIN YENİ BİR KITA OLDUĞUNUN FARKINA VARDI 1507 AMERİCO VESPUÇİ AMERİKANIN YENİ BİR KITA OLDUĞUNUN FARKINA VARDI

1519 MACELLAN BOĞAZINA ADINI VERDİ DEL KANO YOLA DEVAM EDİP DÜNYA TURUNU TAMAMLADI

COĞRAFİ KEŞİFLERİN SONUÇLARI EKONOMİK SONUÇLARI Yeni ticaret yolları bulundu, Baharat ve İpek Yolları önemini kaybetti. Akdeniz kıyısındaki limanlar önemini kaybetti. Buna karşılık Atlas Okyanusu kıyısındaki limanlar önem kazandı. İslam ülkeleri yoksullaştı. Avrupa’da ticaret canlandı ve zenginlik arttı. Deniz ticareti kara ticaretinden daha karlı hale geldi. Avrupa’da temel geçim kaynağı tarımken bunu yerini ticaret aldı. Avrupa’da üretim ve alım gücü arttı. Avrupa ticari açıdan kendine yeter hale geldi.

SOSYAL SONUÇLAR Yeni keşfedilen yerlere Avrupa’dan büyük bir göç dalgası gitti. Yeni kültürlerle etkilenildi. Burjuva sınıfı ticaret sayesinde zenginleşti. Buda Avrupa’da sosyal ve ekonomik olarak değişimlere sebep oldu. İnsanlarda tartışma ve yeni şeyleri keşfetme duygusu gelişti. Yeni ırklar, bitkiler ve hayvanlar tanındı.

SİYASİ SONUÇLARI Yeni ülkelerin keşfedilmesi ile Sömürgecilik gelişti.( Portekiz ve İspanyollarla başlayan sömürgeciliğe daha sonra İngiltere, Fransa ve Hollanda da katıldı.) Afrika, Amerika, Avustralya ve okyanuslar keşfedildi. Doğudan yeni keşfedilen yerlerden Avrupa ya bol miktarda altın, gümüş gibi değerli eşyalar geldi. Avrupa zenginleşti. Soylular nüfuzlarını kaybetti. Baharat ve İpek Yolları önemini kaybetti.

DİNİ SONUÇLARI Kiliseye olan güven sarsıldı. Dünyanın düz olmadığı kanıtlandı.  Avrupa’da dine dayalı dünya görüşü değişti. Hıristiyanlık yeni keşfedilen yerlere yayıldı.  Kilise yeni keşfedilen yerlerde Avrupa kültürünü yaydı.

BARIŞ ÇAKI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20120906036 HAZIRLAYAN BARIŞ ÇAKI SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ 20120906036

BİLİMSEL SONUÇLAR Düşünce dünyasında, kalkınma hareketlerini destekleyen düşünceler gelişti. Dünya’nın yuvarlak olduğu ispatlandı. Yeni kıtalar keşfedildi.(Amerika,Avustralya) Yeni ırklar keşfedildi Yeni bitkiler keşfedildi. (tütün ,patates, domates, şeker kamışı, vanilya, kakao vb.)  Yeni uygarlıklar keşfedildi.(KIZILDERİLİLER,AZTEK,MAYA ve İNKA’lar,Avusturalya’da ABOROJİNLER)