ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LİSANSÜSTÜ EĞİTİMDE STAJ EĞİTİMİNİN YERİ VE ÖNEMİ
Advertisements

Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
JAPONYADA EĞİTİM SİSTEMİ
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Stratejik Planı,
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ÖRNEKLERLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
1984 YILINDA “ GIDA KALİTE VE SAĞLIK KONTROLU” PROGRAMI ADI ALTINDA EĞİTİM-ÖĞRETİME BAŞLADI YILINDA DÜNYA BANKASI II. ENDÜSTRİYEL EĞİTİM PROJESİ.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME ÖĞRETMEN YETİŞTİRME
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
Gıda Teknolojisi Alanı
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
KURULUŞ Karabük Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasıyla, Fen Bilimleri Enstitüsü 3 Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır. Kurulduğu günden.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Tekstil Mühendisliği Bölümü EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ HAKKINDA……
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
elazığ organize sanayi bölgesi maden meslek yüksekokulu
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Makine Mühendisliği nedir?
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü

GIDA MÜHENDİSLİĞİ GIDALARIN NİTELİK VE NİCELİKLERİNİ EN AZ YİTİRECEKLERİ BİÇİMDE İŞLENMESİ, KORUNMASI VE DAĞITIMINDA ÇAĞDAŞ BİLİMSEL YÖNTEMLERİ UYGULAYAN BİR MÜHENDİSLİK DALIDIR. GIDA ENDÜSTRİSİNDEKİ BESİN HAM MADDELERİNDEN BAŞLAYAN VE TÜKETİCİYE KADAR UZANAN ZİNCİRİN TÜM TEORİK VE PRATİK UYGULAMALARI GIDA MÜHENDİSLERİNİN İLGİ ALANI İÇERİSİNDEDİR. Gıda Mühendisliği Bölümü

MİSYONUMUZ GIDA KONUSUNDA İNSANLIĞIN YARARINA OLACAK ÜRETİM VE DAĞITIM SİSTEMLERİNİ TASARLAMA, GELİŞTİRME VE İMAL ETME BİLGİ VE BECERİSİNE SAHİP MÜHENDİSLER YETİŞTİRMEKTİR. Gıda Mühendisliği Bölümü

ODTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİNİN AMAÇLARI Mezunlarımızdan beklentiler 1- Gıda Mühendisliği veya ilgili alanlarda profesyonel olarak çalışmaları veya lisans üstü eğitime devam etmeleri, 2- Matematik, Fen ve Mühendislik kavramlarını uygulayarak gıda mühendisliği ve ilgili alanlarında karşılaşılan problemleri analiz edip, çözebilmeleri Gıda Mühendisliği Bölümü

3- Motivasyonu yüksek takım çalışmasına uygun bireyler olmaları 4- Eldeki verilerin analizinde ve de yazılı ve sözlü iletişim tekniklerinde en yeni yöntemleri kullanabilmeleri 5- hayat boyu eğitimin önemini kavramış bireyler olarak farklı eğitim olanaklarını kullanmaları 6- Yaşadıkları toplumun refahı ve gelişimi için sorumlu birer mühendis olmaları Gıda Mühendisliği Bölümü

GIDA MÜHENDİSLİĞİ MİKROBİYOLOJİ BİYOKİMYA MÜHENDİSLİK EKONOMİ MATEMATİK Gıda Mühendisliği Bölümü

SAYILARLA DÜNDEN BUGÜNE ODTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü 1982 yılında kurulmuştur. 1982 Profesör: - Doçent: - Yardımcı Doçent: 3 Öğretim Görevlisi: - Araştırma Görevlisi: 4 Lisans: 15 Yük. lisans & Doktora: - 2011 Profesör: 10 Doçent: 1 Yardımcı Doçent: 4 Araştırma Görevlisi: 16 Lisans : 321 Yüksek Lisans: 58 Doktora: 29 Gıda Mühendisliği Bölümü

Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Hami Alpas (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Alev Bayındırlı ( Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Faruk Bozoğlu (Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi) Prof.Dr. G.Candan Gürakan (Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi) Prof.Dr. Haluk Hamamcı (Temel İşlemler, Gıda Biyoteknolojisi) Prof.Dr. Serpil Şahin (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. S.Gülüm Şümnü (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Suat Ungan (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Esra Yener (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Prof.Dr. Fatih Yıldız ( Gıda Biyokimyası, Gıda Biyoteknolojisi) Assoc.Prof.Dr. Behiç Mert (Temel İşlemler, Gıda Teknolojisi) Assist. Prof.Dr. Deniz Çekmecelioğlu (Temel işlemler, Gıda Biyoteknolojisi) Assist.Prof.Dr. Yeşim Soyer (Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi) Assist. Prof.Dr. İlkay Şensoy (Temel İşlemler, Gıda teknolojisi) Dr. Mecit Öztop (Gıda Biyokimyası) Ek Görevli Öğretim Üyeleri Prof.Dr. Ali Esin (Temel işlemler) Prof.Dr. Zümrüt Begüm Ögel (Gıda Biyoteknolojisi) Assoc.Prof.Dr. Gülçin Celep (Gıda ve Sağlık) Dr. Taylan Kıymaz (Gıda Pazarı ve Mevzuatı) Gıda Mühendisliği Bölümü

Öğretim üyelerimizin kitaplarından bazı örnekler Gıda Mühendisliği Bölümü

Öğretim üyelerimizin bilimsel etkinliklerinden örnekler (2011 yılı için)   Uluslararası makale sayısı 13 Uluslararası tebliğ sayısı 21 Yurtdışı kitapta makale 8 Yurtdışı kitap (editör) 1 Yurtdışı kitap Uluslararası proje 3 Ulusal proje 22 Gıda Mühendisliği Bölümü

LYS Puanları Türkiye’de bulunan toplam 58 Gıda Mühendisliği Programı arasında ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü taban puanına göre 2012 yılı için ilk sırada yer almaktadır Gıda Mühendisliği Bölümü

Yerleşkedeki Konumumuz... Gıda Mühendisliği Bölümü

BÖLÜMÜMÜZ Binamız ofisler, sınıflar, lisans eğitimi ve lisansüstü araştırmaları sırasında kullanılan laboratuvarlar, bir bilgisayar odası, amfi, dış amfi ve kantinden oluşmaktadır. Gıda Mühendisliği Bölümü

Sınıflarımız Bölümümüzde modern eğitim tekniklerinin uygulanabileceği 4 adet sınıfımız mevcuttur. Gıda Mühendisliği Bölümü

Amfimiz Binada bulunan 100 kişilik amfi, sunum ve sinevizyon gösterileri yapabilmek için gerekli donanıma sahiptir. Gıda Mühendisliği Bölümü

Yenilenen Lisans Eğitim laboratuvarlarımız Gıda Mühendisliği Bölümü

Araştırma Laboratuvarları Endüstriyel Biyoteknoloji Lab. Moleküler Biyoloji ve Enzimoloji Lab. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Analiz Lab. Laktik Asit Bakterileri ve Starter Kültürleri Geliştirme Lab. Aroma Kazanımı Lab. Mikrodalga İşlemleri Lab. Isıl Olmayan İşlemler Lab. Temel İşlemler ve Gıda Teknolojileri lab. Gıda Kalite Kontrol lab. Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Analiz Laboratuvarı (GAL) Bölümümüz bünyesinde faaliyet gösteren Aletli Analiz Laboratuvarı’na gelen analiz isteklerinde AB sürecindeki gelişmelere paralel olarak akreditasyon talepleri artmıştır. Bu nedenle, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ve Bölüm Başkanlığı’na bağlı akredite bir laboratuvar kurulmuştur. Amacımız bu çalışmaları uluslararası düzeyde yetkin bir analiz-araştırma birimi oluşturulması yönünde geliştirmektir. Gıda Mühendisliği Bölümü

Seminerler Teknik Geziler Sanayi ve Devlet Kuruluşları Seminerleri Bilimsel Seminerler Konuk araştırmacıların verdiği seminerler Öğretim üyelerimizin verdiği seminerler Lisansüstü seminerler Staj Seminerleri Teknik Geziler Gıda Mühendisliği Bölümü

NEDEN ODTÜ GIDA MÜHENDİSLİĞİ? ABET SÜRECİNİ TAMAMLAMIŞ, ABD’DEKİ ÜNİVERSİTELERLE EŞDEĞER EĞİTİM VEREN İLK GIDA MÜHENDİSLİĞİ MODERN DONANIMLI LABORATUVAR VE SINIFLAR AKTİF ÖĞRENİM EN FAZLA 30’AR KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE EĞİTİM ODTÜ’NÜN GENİŞ SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİNDEN YARARLANMA OLANAĞI Gıda Mühendisliği Bölümü

Mezunlarımızın İş Olanakları Özel Sektör Kamu Sektörü Akademisyenlik Kendi işini kurma Gıda Mühendisliği Bölümü

Sektörler Alkollü İçecekler Alkolsüz İçecekler Baharatlar Bal Bebek Mamaları ve Ek Besinleri Çay-Kahve ve Kakao Ürünleri Çerezler ve Kuruyemiş Et ve Et Ürünleri Gıda Katkı Maddeleri Hububatlar ve Baklagiller İçme Suyu Meyve ve Sebze Ürünleri Pastacılık Ürünleri ve Hammadeleri Su Ürünleri Süt ve Süt Ürünleri Şeker ve Şekerli Ürünler Un ve Unlu Mamuller Yağlar ve Yağlı Tohumlar Gıda Mühendisliği Bölümü

MEZUNLARIMIZIN ÇALIŞMA ALANLARI ÜRETİM KALİTE-KONTROL ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME SATIŞ-PAZARLAMA PROSES TASARIMI İŞLETME YÖNETİMİ Gıda Mühendisliği Bölümü

Kamu Sektöründe Çalışma Olanakları Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) Avrupa Birliği Bakanlığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TÜBİTAK – TÜBİTAK-MAM Kalkınma Bakanlığı Türkiye İstatistik Kurumu Türk Standartları Enstitüsü Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gıda Mühendisliği Bölümü

Akademisyenlik Akademik kariyer yapmak isteyen mezunlarımız hem ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü bünyesinde dünya çapında kabul gören araştırmalar yapmakta, hem de Avrupa’daki ve ABD’deki önemli üniversiteler tarafından lisansüstü eğitim için burslu olarak kabul edilmektedirler. Gıda Mühendisliği Bölümü