Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

elazığ organize sanayi bölgesi maden meslek yüksekokulu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "elazığ organize sanayi bölgesi maden meslek yüksekokulu"— Sunum transkripti:

1 elazığ organize sanayi bölgesi maden meslek yüksekokulu
2016 Faaliyet Raporu

2 ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Maden Meslek Yüksekokulumuz 1995 yılında Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde Maden Meslek Yüksekokulu adıyla eğitim ve öğretime başlamış olup,1998 yılında ise Maden ilçesinde bulunan Etibank tesislerine taşınmıştır. Daha sonra öğrenci sayısındaki azalmalardan dolayı Meslek Yüksekokulumuz Sivrice Meslek Yüksekokuluna taşınmıştır. 2004 yılında Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem dolayısı ile Meslek Yüksekokulu binasında hasar oluştuğundan eğitim ve öğretim yapılamamıştır. Meslek Yüksekokulumuz yılları arasında Elazığ Sağlık Yüksekokulu binasında eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürmüştür. Meslek Yüksekokulumuz 2010 yılından itibaren Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen binaya taşınarak eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

3 ÜST YÖNETİCİ SUNUŞU Meslek Yüksekokulumuz bulunduğu yerleşke ve Elazığ Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün talebi doğrultusunda isim değişikliğine gidilmiş yılında Maden Meslek Yüksekokulu olan ismimiz, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Maden Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. Meslek Yüksekokulumuz 2016 Yılında Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde yeni yapılan ek binaya taşınarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

4 Bölümlerimiz Bilgisayar Teknolojileri Bölümü;
Bilgisayar Programcılığı Programı, Makina ve Metal Teknolojileri Bölümü; Döküm Programı (pasif), Kaynak Teknolojisi Programı, Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü; Kimya Teknolojisi Programı,

5 Bölümlerimiz(1) İnşaat Bölümü; Elektronik ve Otomasyon Bölümü;
Yapı Denetim Programı, İnşaat Teknolojisi Programı, Doğal Yapı Taşları Programı (pasif), Elektronik ve Otomasyon Bölümü; Elektronik Teknolojisi Programı, Elektrik ve Enerji Bölümü; Gaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı, Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü; Maden Teknolojisi Programı (pasif),

6 misyonumuz Bilgili, becerikli, dürüst, sorumluluğunu bilen, araştıran, sorgulayan, paylaşan, çok yönlü ve tarafsız kalabilen, çevreyle olumlu iletişim kurabilen, ortak bir genel kültüre sahip, sorunların farkında olan, ülkenin kalkınmasına yardımcı olabilecek, Atatürk ilke ve inkılâplarını benimseyen, vatanını ve milletini seven, insan haklarına saygılı ve duyarlı, bireyler olmalarını sağlamaktır.

7 vizyonumuz Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Maden Meslek Yüksekokulu; Çağdaş, donanımlı, milli ve manevi değerlere sahip, açık fikirli, yeniliklere açık, alanındaki gelişmeleri takip edebilen ve alanında yeni ufuklar açabilen, ülkenin kaynaklarını ülkenin yararına kullanan, dünyanın her yerindeki meslektaşlarıyla rekabet edebilecek özelliklere sahip, sorgulayan, analiz eden, uzmanlığa ve bilimselliğe önem veren, teknolojiyi en üst seviyede kullanan, serbest rekabet piyasası iş ortamında tercih edilen ara elemanları yetiştirmektedir.

8 Fiziksel yapı Meslek Yüksekokulumuz üç katlı mevcut eski bina ve bu yıl açılışı yapılan yeni beş katlı ek binadan oluşmaktadır. Yüksekokulumuz kampüsü içerisinde iki adet bahçe, bir adet akademik, idari personel ve öğrenci yemekhanesi ile bir adet kantin işletmesi bulunmaktadır. Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Maden Meslek Yüksekokulu EOSB Yerleşkesi içinde iki ayrı binada yaklaşık m2 lik kapalı alana sahiptir.

9 Sosyal alanlar Bölümler Adet Kapalı Alanı (m2) Kapasitesi (Kişi)
Bölümler Adet Kapalı Alanı (m2) Kapasitesi (Kişi) Akademik ve İdari personel yemekhanesi 1 - 42 Öğrenci yemekhanesi 156 Toplam 2 198

10 Hizmet alanları Akademik Personel Hizmet Alanları
Sayısı (Adet) Alanı (m2) Kullanan Sayısı (Kişi) Çalışma Odası 20 - 17 Toplam

11 Hizmet alanları İdari Personel Hizmet Alanları
Sayısı (Adet) Alanı (m2) Kullanan Sayısı (Kişi) Çalışma Odası 12 - 15 Toplam

12 Hizmet alanları DİĞER Hizmet Alanları
Sayısı (Adet) Alanı (m2) Ambarlar 3 Arsivler 1 Atölyeler / Laboratuvarlar 6 Toplam 10

13 Meslek yüksekokulu alanları
Sayısı (Adet) Alanı (m2) Yemekhane 2 Bulaşıkhane 1 Laboratuvar 6 Kantin Depo 3 Santral Kazan Dairesi İdari ve Akademik Bürolar 32 Güvenlik Teknik Servis Ortak Alanlar Toplam 4679m2

14 Teşkilat yapısı

15 İnsan kaynakları Akademik Personel
Ünvanı Sayı Profesör 1 Doçent - Yardımcı Doçent 5 Öğretim Görevlisi 12 Uzman Okutman Toplam 18

16 İnsan kaynakları İdari Personel
Kadro Sayı Genel İdari Hizmetler 7 Teknik Hizmetler 2 Yardımcı Hizmetler 1 Toplam 10

17 İnsan kaynakları Güvenlik kadrosu
Sayı Güvenlik Görevlisi 5 Toplam

18 İnsan kaynakları işçiler
Kadro Sayı Hizmet Alımı İşçi 4 Toplam

19 Sunulan hizmetler Meslek Yüksekokulumuzda eğitim ve öğretim hizmeti verilmektedir. Laboratuvarlar ve atölyelerde etkin bir şekilde kullanılıp pratikte herhangi bir aksaklığa yol açacak nedenlerin önü kapatılmıştır. İş güvenliği esaslarını doğru şekilde uygulamaları sağlanmıştır. Eğitim Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda bulunan 7 program 561 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Laboratuvar Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda bulunan 7 Laboratuvarlarımız da eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Sosyal Hizmetler Meslek Yüksekokulumuz bulunduğumuz konum itibari ile merkeze olan uzaklığımız sosyal ve kültürel merkezlere olan uzaklığımız nedeni ile dezavantajlı bir durumdadır. Elinde bulunan tüm imkânları kullanan okulumuz sosyal alanlarda da hizmetlerine devam etmektedir.

20 Birimin Stratejik Amaç ve Hedefleri
Eğitim ve öğretimin kalite ve altyapısının geliştirilmesi, Araştırma kalitesini artırmak, bilim ve teknolojiye katkı sağlamak, İnsan kaynaklarını geliştirmek, çalışanların kurum içi memnuniyetlerini yükselterek motivasyonlarını arttırmak, Altyapı ve fiziksel alanların geliştirilmesini sağlamaktır.

21 Temel Politikalar ve Öncelikler
Meslek Yüksekokulumuzun temel politikası; eğitim hizmetleri sunumunda geçerli kalite standartlarına ulaşmak ve uygulama altyapısı oluşturmak, personel ihtiyacımızı karşılayacak personel sayısına ve kalitesine ulaşmaktır.

22 KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRMESİ (Üstünlüklerimiz)
Okulumuzun organize sanayi bölgesinde olmasından dolayı öğrencilerin teorik eğitimle birlikte sanayide olası uygulama sahalarını yerinde görebilmeleri Organize sanayi bölgesinde modern teknolojiyi bünyesinde bulunduran işyerlerinin bulunması Öğretim elemanlarımızın alanlarında iyi yetişmiş olması Tecrübeli idari personelin olması Hızla gelişen Organize Sanayinin Meslek Yüksekokulumuza yönelik beklentilerinin olması.

23 KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRMESİ (Zayıf yönlerimiz)
Sosyal ve Kültürel faaliyetler için fiziki alanlarımızın yetersizliği.

24 değerlendirme Bütün gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de her öğrencinin eğitimini en iyi şekilde yapmak haklarından biridir. Kalitesi yükselen yaşamda, eğitimin de kalitesi artacaktır. Kabul edilmesi gereken bir gerçek şu ki, eğitimli toplumların üretebilir olduğu ve ülke kalkınmasına doğrudan etkili olduğu açıkca görülmektedir. Bu bağlamda, öğrencilerin eğitim haklarına saygı ve eğitimin kalitesi ilk önceliğimizdir. Akademik ve teknik kadronun güçlendirilmesi, eğitim ve öğretim için fiziki kapasitenin arttırılması temel amacımızdır.

25 ÖNERİ VE TEDBİRLER Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, sosyal güvenlik kurumları ile mahalli idarelerin faaliyet raporlarının hazırlanması, ilgili idarelere verilmesi, kamuoyuna açıklanması ve bu işlemlere ilişkin süreler ile diğer usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanmış olan “Kamu İdarelerince Hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik” gereğince ve “5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu”na uygun olarak Meslek Yüksekokulumuza ait 2016 yılı faaliyet raporu hazırlanmıştır yılı faaliyet raporunda da belirtildiği üzere, anılan kanun ve yönetmeliklerin kurum ve kuruluşlardaki uygulamasının daha doğru ve etkin olabilmesi için, ilgili eğitmenler tarafından tüm kurumlardaki konu ile ilgili yetkililere eğitim verilmesinin, uygulamanın mevzuata göre yürütülmesine ve özellikle bundan sonraki yıllar için hazırlanacak olan raporların daha düzenli olmasını ve sonuçta bütçe tahsislerinin daha akılcı bir şekilde hazırlanmasını sağlayacağına inanılmaktadır.

26 Teşekkür ederim. 2017 ELAZIĞ


"elazığ organize sanayi bölgesi maden meslek yüksekokulu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları