ÇALINAN HAZİNELERİMİZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Amorium antik kenti.
Advertisements

ULAN BATOR.
Kiklad kadın heykelciği
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
SÜLEYMAN CURA İLKÖĞRETİM OKULU
TÜRKÇE / Özel İsimlerin Yazımı 1
ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZELERİ
4. YÜZYIL ve HELENİSTİK DÖNEM KRONOLOJİSİ
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
İSTANBUL ARKEOLOJİ MÜZESİ
Medeniyetlerin kesişim noktası
KAPADOKYA.
HAZIRLAYAN: Eren Arım, Yusuf Şahin
Kapadokya
EGE VE YUNAN UYGARLIKLARI
KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü
NERMİN KAMACI.  Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulmuştur.  7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği.
SANAT TARİHİ.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
MISIR MEDENİYETİ.
MARDİN ŞEHRİM.
Bodrum’dan feribot ile sadece 45 dakika süren bir yolculuk sonrası Oniki Adalar grubundan Kos Adasına varmış olduk. Bizi St.John Şövalyelerinin Kalesi.
HAYALLER VE AŞIKLAR ŞEHRİ VENEDİK
MISIR MEDENİYETİ.
ANADOLU UYGARLIKLARI.
Zeus Heykeli Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI Yapan:Al İ DANI Ş MAZ Ö Ğ RETMEN:Y.Z İ YA KICNACI.
Dünyanın Yedi Harikası
İSKENDER İMPARATORLUĞU
ANADOLU MEDENİYETLERİ
SAN JAN KİLİSESİ EFES AZİZ JAN’IN MEZARI ÜSTÜNE BİR TÜRBE YAPILMIŞTI.
SAN MARCO KİLİSESİ.
IZALA NEDİR : Asur krallarından I Adat Ninari ve oğlu I Salamsar'dan kalma kitabelerde "Kaşiari Dağları" diye sözü edilen bölgenin Mardin-Midyat yani Tur-Abdin.
BİZANS MİMARLIĞI.
AKHİSAR. Akhisar, İzmir-İstanbul karayolu üzerinde ilçenin adını taşıyan Ovanın hemen ortasında kurulmuştur. İlçenin Toplam Nüfusu ’dir İlçe yüz.
Pİ SAYISI.
ESKİŞEHİR SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
Venedik Resim Ekolü.
Hititlerrr!.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir. Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular.
İncil kelime olarak müjde, talim ve öğretici anlamlarına gelmektedir. Allah (C.C.) Teala Hz. İsa aracılığıyla Yahudilere gönderilmiştir. Ancak Yahudiler.
Romen Rakamları Bu şablon bir grup ayarında eğitim malzemesi sunmak için başlangıç dosyası olarak kullanılabilir. Bölümler Bölüm eklemek için slaydı sağ.
2D. EGE VE ESKİ YUNAN UYGARLIĞI
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
ESK İ MISIR SANATI KONU: KRALLAR VAD İ S İ (VALLEY OF THE K İ NGS)
LOGO Öğrenciler: Beyzanur Akdağ Songül Pulat Nazlı Doğan ADIYAMAN Danışman Öğretmen Haşim Taş.
DÜNYANIN ESKİ VE YENİ YEDİ HARİKASI
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
Fatih KÖSE Yunus Emre KAYA Mert SARIALTIN 6 / E
KLASİK YUNAN MİMARLIĞI
KOMMAGENE KRALLIĞI M.Ö. 290 – M.Ö. 163 – M.Ö. 72 Ş E N O L H A M Z A.
AKDENİZ TURU-4.
AKDENİZ TURU-3.
SINIF İÇİ GRUPLAR ARASI YARIŞMA SORULARI
SILIFKE…..
TOKALAŞMANIN TARİHÇESİ. En eski yazılı kaynaklarda tokala ş ma, bir tanrıdan dünyevi bir lidere güç bah ş etmeye i ş aretti. Bu, uzatılmı ş el resminin.
Efes. İlk çağlarda,Batı Anadoolu’nun en önemli şehirlerinden birisidir. Efesos, Ege Bölgesi kıyılarının hemen orta kısmında, Küçük Menderes (Kaystros)
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bazı Yunan tapınaklarında korint ve iyon sütun başlıkları birleştirilerek karma ( Kompozit) başlıklar kullanılmıştır. Bu tapınaklarda sütunların.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
PI SAYıSı. Pi sayısı, bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen matematik sabiti. İsmini, Yunanca περίμετρον sözcüğünün ilk harfi olan π.
TÜRK DEVLETLERİNDE SANAT ANLAYIŞI. TÜRKLERDE SANAT İLK TÜRK DEVLETKERİNDE SANAT  ORTA ASYA TÜRK SANATININ TEMELİ İLK TÜRK DEVLETLERİNDE GÖRÜLEN ATLI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Karşılaştırmalı Hukukun Tarihçesi
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
Sunum transkripti:

ÇALINAN HAZİNELERİMİZ

Bergama Sunağı (Bergama) .. İzmir ili Bergama ilçesinde, antik Pergamon’un akropolünde bulunan bu sunak Pergamon Kralı II. Eumenes’in (MÖ.197-MS.160) Seleukos Kralı III. Antiochos’a ve Galatlara karşı kazandığı zaferin anısına yaptırılmıştır. Sunak ayrıca Mitoloji Tanrılarından Zeus ile Athena’ya adanmıştır. Helenistik dönemdeki Pergamon’un en görkemli anıtlarından olan bu sunak ile ilgili bilgiler Romalı Lucius Ampellius’un yazmış olduğu kitaptan öğrenilmektedir. Günümüzde Berlin’de Pergamon Müzesi’nde bulunan bu sunağın yalnızca temel kalıntıları Bergama’dadır.

Nereidler Anıtı Likya'da bulunan en büyük anıt mezar olup türüne ilk örnektir. M.Ö. 390-380 yıllarına tarihlenir. Hem Pers, hem Grek kültürlerinin Likya medeniyetine etkisi açıkça görülmektedir.

ELMALI SİKKELERİ ELMALI SİKKELERİ "Yüzyılın Definesi" Elmalı Sikkeleri'nin Tarihçesi      M.Ö. V. Yüzyılda Perslerin Yunanistan'ı istila etmelerinden sonra Atina Şehir Devleti'nin önderliğinde Akdeniz çevresi şehirlerinden oluşan bir birlik kurulmuştu (Atik - Delos Deniz Birliği). Birliğin bir merkezi ve bir bütçesi vardı. Her ülke kendi bastığı gümüş sikkeden kendi gücü oranında katkıda bulunuyordu.

ATLARI Türkçe dört at heykeliveya dört atın çektiği tek kişilik araba anlamına gelir. Latinlerin 12. yy'daki büyük İstanbul yağması sırasında diğer Bizans eserleri gibi Venedik’e götürülen yüzlerce eserin en değerlilerindendir. Antik çağın en değerli eseri olarak bilinen bu altın kaplama bronzdan heykeller eskiden şimdi Sultanahmet Meydanı diye geçen Hipodrom’da bulunuyordu. Venedik’e götürülen bu atlar bugün ünlü St Marco kilisesi'nin müzesinde bulunmakta olup çok sıkı korunmaktadırlar. Bu atların bu kadar özel olmasının en önemli nedeni dört İncil yazarı olan Matta, Markos, Luka ve Yuhanna’yı sembolize etmeleridir ayrıca Quadriga Antik Yunan'da ve Roma'da da Tanrıların Arabaları olarak görüldüğünden saygı görmüşlerdir. Bulundukları St Marco kilisesinin kapısının üzerinde replikaları da bulunan Quadriga yüzyıllarca gücün, asaletin simgesi olmuştur ve Venedik Devleti'nin paralarına bile resimleri basılmıştır. Bu bahsi geçen dört attan birinin bir bacağı Büyük İstanbul Yağması sırasında kırılmıştır, yeri tam olarak bilinmese de İstanbul’da olduğu bilinmektedir. 1797 yılında Napolyon tarafından St Marco Kilisi'nden Paris'e getirtilmiştir fakat daha sonra yani 1815'de yeniden Venedik'e gönderilmiştir Quadriga.