T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hayatımızı Kolaylaştıran Basit Makineler
Advertisements

Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
BİLGİSAYARLI GÖRMENİN UYGULAMA ALANLARI
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
EĞİTİMDE WEB 2.0 KULLANIMI
TELEVİZYONUN İNCELENMESİ
GESTURE BASED INTERFACE
Numbers of Opcodes Nihal Güngör.
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
Tuzlu Su İ le Çalı ş an Arabalar Kadir Mert Ünlü
Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
Artırılmış Gerçeklik (AR)
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Gesture-Based İnterfaces
Mobil Öğrenme m-öğrenme
Sergileme ve Saha Aktiviteleri
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
SAN-TEZ Bilgilendirme ve Tecrübe Paylaşım Günü
Artırılmış Gerçeklik Hafta 4 Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit
KoordinasyonuBTÖ 427 : Okullarda Teknoloji Planlaması ve
Ayın Problemi: İşitme Sorunları.
Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 2007 – 2008 Bahar Dönemi Beytepe - ANKARA BTÖ302 - İNTERNET ORTAMINDA.
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU
Osman SAKA- Bilişim 2000 Prof.Dr. Tanju Aktuğ Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Doç.Dr. Ziya Alkan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Murat Sincan Hacettepe.
Eğitsel Bilgisayar Oyunları Tasarımı Doç. Dr. Hakan TÜZÜN Hazırlayan : Sinan KESKİNSinan KESKİN Mart 2013 Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim.
T.C. H ACETTEPE Ü NIVERSITESI E ĞITIM F AKÜLTESI B ILGISAYAR VE Ö ĞRETIM T EKNOLOJILERI E ĞITIMI B ÖLÜMÜ Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu:
SMARTWATCH HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan
DOĞAL AFET BTÖ–302 Internet Ortamında Yazarlık Dilleri ve Uygulamaları
Quest Atlantis Çok-Kullanıcılı Sanal Ortamları Kullanan Eğitsel Bir Bilgisayar Oyunu Örneği: Quest Atlantis Projesi Öğr. Gör. Dr. Hakan Tüzün Hacettepe.
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
E MIN YAMAN BÖTE. Blog Nedir? Web Günlüğü Paylaşım aracı Sosyalleşme aracı.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci.
Kütüphane Oryantasyonu
BTO-304 İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri & Uygulamaları
BTÖ 302-İnternet Ortamında Yazarlık Dilleri Uygulamaları
Ders Sorumlusu : Yrd.Doc. Dr Hakan TÜZÜN Hazırlayanlar : Mustafa SARITEPECİ Yeşim YENİLMEZ Yeşim YENİLMEZ Ebru KIRMAN Ebru KIRMAN Ramadan ŞEN Selahattin.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DAVUT DOĞAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ SINIF.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ DAVUT DOĞAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ SINIF.
LEAP MOTİON Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
Adnan TUTCAN Web 2.0 Nedir ? Toplulukları bir araya getiren, standart tasarım anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran, daha dinamik özelliklere.
Google Glass Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ
Gesture – Based İnterfaces
CES 2014 Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
G ESTURE – BASED I NTERFACES H AREKETE DAYALı ARA YÜZLER 8.G RUP Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Nurullah.
Hacettepe Üniversitesi
Leap Motion HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Eziz DURDİYEV
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
Bilişim Teknolojileri ve Yazarlık Dersi
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM UYGULAMALARI
RAM DÜNYASI Hazırlayanlar: Abdullah DEDE Aygül ÇELİK Çiğdem AÇIKGÖZ Hikmet AKSOY Seyit GÜNÇAL Mesut SARITAŞ Ders: BTÖ 302 – Internet Ortamında Yazarlık.
BİT KULLANMA VE YÖNETME
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Ders Adı : Çoklu Ortam Tasarımı Ders Hocası.
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
KERİM KAYA 10/C macOS, her Mac’e hayat veren işletim sistemi. Başka bilgisayarlarda mümkün olmayan şeyleri yapmanızı sağlıyor. Çünkü üzerinde çalıştığı.
Storytelling BTÖ716- Eğitsel Bilgisayar Oyunları Tasarımı
Leap Motion Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL
Sunum transkripti:

T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN Arş. Gör. Sinan KESKİN Hazırlayanlar: Ferhat KONCA, H. Fethi KESİCİ, Fatma SAVAŞ, Yasemin KAHRAMAN, Fatma BAYDAR, Duygu DÖMEN, Merve KARACA Bahar Dönemi, Ankara, 2014

Leap Motion Nedir? Bilgisayarımızı kullanırken alışkanlıklarımızı değiştirecek teknolojidir. Kibrit kutusu büyüklüğünde bir algılayıcıdır. Akıllı Tvlerde bulunan algılayıcılardan 200 kat daha hassastır. Bilgisayarlarımızı el ve parmak hareketleriyle çok rahat ve kolay bir şekilde kontrol edebilmemizi sağlıyor.

Leap Motion Nedir? Amerika' da ve Leap Motion Şirketi tarafından geliştirilmiştir. Uzunluğu 7,6 cm dir. Bilgisayar ile bağlantısını USB ile sağlar. Sizin bilgisayar ve çevresindeki hiçbir şeye dokunmanıza gerek kalmadan sadece parmaklarınızı hareket ettirmeniz ile bilgisayarda işlemlerinizi rahatlıkla yapabileceğiniz 3 boyutlu bir kontrol cihazı.

Leap Motion Leap Motion kontrolü yüksek hassasiyet ve hız ile ellerimizi ve parmaklarımızı izler. Bizim ve bilgisayarımız arasındaki geniş açık alan artık arasında biz hareketlerimizi gerçekleştiririz. 3D hareket kontrolü sağlar.

Leap Motion Google Earth ile ulaşmak istediğimiz şehirleri yukarıdan rahatça görüntüleyebiliriz. Solar Walk ile gezegenleri büyüterek inceleyebiliriz. Oyunlar oynamak bizim için daha cazip hale gelmiştir.

Windows 7 ve 8, ve Mac OS X 10.7 ve 10.8 işletim sistemleriyle uyumlu şekilde çalışacak. Asus bu teknolojiyi bilgisayarlarına entegre etmek için 30 milyon dolarlık bir antlaşma gerçekleştirilmiştir.

Video: 4/17/nedir-bu-leap-motion/#more-662https://broduct.wordpress.com/2013/0 4/17/nedir-bu-leap-motion/#more-662

Kullanım Alanları

Hareketlerimizi nasıl algılıyor ? Leap Motion, algılayıcılarının oldukça hassas olması sayesinde 10 parmağınızı ve ellerinizi kullanarak dilediğiniz işlemi yapmanızı sağlar. Bilgisayarınıza bağladığınız leap motion, üzerindeki üç LED lamba sayesinde elinizi aydınlatır, hareket sensörleri ve kameraları ile de sıfır gecikmeyle 10 parmağınızın ve ellerinizin milimetrenin 100'de birine kadar olan her hareketini algılayabilme ve kaydedebilme özelliğine sahip. Hiç şüphesiz ki sıfır gecikme leap motionun albenisini artırıyor.

Neler yapabiliriz ? Bir resim yapmak için kalem, kağıt, boya vs. gibi materyallerin hiçbirine ihtiyacınız yok çünkü, özelliklerinden bahsettiğimiz Leap Motion bütün bu imkanları size sağlıyor. Oyun oynarken dilediğiniz hamleleri hiçbir şeye bağlı kalmadan rahatlıkla yapabilmenizi ve oyunda çok önemli olan zaman kaybı yaşamayacaksınız.

Neler yapabiliriz ? Ve daha bir çok işlemi dilediğiniz gibi rahatlıkla gerçekleştirebileceksiniz. Daha fazlasını öğrenmek için onun dünyasını ziyaret etmeniz gerekecek..

Leap Motion Videosu

Leap Motion Leap motion uygulama videosu; nedir/

Kaynakça alglyor.html &type=2&theater &type=2&theater