ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI (2014-2016) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kasım 2008 İtibariyle Tamamlanan Çalışmalar
Advertisements

19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Mesleki Rehberlik kavramından ne anlıyoruz ?
Strateji Geliştirme Başkanlığı
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
HAYATBOYU ÖĞRENME AVRUPA YETERLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİKLER SİSTEMİ HAYATBOYU ÖĞRENME ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ Prof. Dr. Mustafa.
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi / Beceri'10 24 Mayıs 2011.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
Mesleki Yeterlilik Kurumu
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Turizm Sektörü Raporu 24 Aralık 2014.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) İnşaat Sektörü 24 Aralık 2014.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü 24 Aralık 2014.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Tarım Sektörü Raporu 24 Aralık 2014.
İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Ulusal İstihdam Stratejisi Eylem Planları ( ) 1
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
KAYNAŞTIRMA öğrencileri Ölçme ve Değerlendirme Esasları
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYÇ)
IPA II Dönemi Hazırlıkları
Sunum Planı İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Mesleki Yeterlilik Kurumu Ulusal Yeterlilik Sistemi
TÜRK-İŞ HBÖ YAKLAŞIMI Hayat Boyu Öğrenme Nedir? Hayat Boyu Öğrenme bireyin tüm yaşamı boyunca kişisel ve toplumsal gelişimine imkan sağlayan, şeffaf,
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
HAYAT BOYU REHBERLİK VE DANIŞMANLIK SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
ÖNCELİK 2: HAYAT BOYU ÖĞRENME FIRSATLARININ VE SUNUMUNUN ARTIRILMASI.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
1/ tarihinde gerçekleştirilen Çalışma Grubu 1’inci Toplantısı’nda görüşülen konular şunlardır: Su kaynakları modellerinin çeşitleri nelerdir?
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ GÖLBAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
3. ÜNİTE TÜRKİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÖRGÜTLENME VE MEVZUAT.
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Sunum transkripti:

ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI (2014-2016) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014

Sunum Planı Süre Değişikliği Öngörülen Tedbirler İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler Sorumlu/İşbirliği Yapılan Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler Yeni Tedbir Önerileri

2014-2016 yıllarını kapsayan Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilmesi gereken eylem sayısı: 42 İŞKUR sorumluluğundaki tedbir sayısı: 16 MYK sorumluluğundaki tedbir sayısı: 3 MEB sorumluluğundaki tedbir sayısı: 11 Maliye Bakanlığı sorumluluğundaki tedbir sayısı: 1 TOBB sorumluluğundaki tedbir sayısı: 1 YÖK sorumluluğundaki tedbir sayısı: 6 KOSGEB sorumluluğundaki tedbir sayısı: 6 2014 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: 9 2014 yılında tamamlanan eylem sayısı: 1 6.6 nolu tedbir 2015 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: 14 2016 yılında tamamlanması gereken eylem sayısı: 6 Sürekli olan eylem sayısı: 13

Süre Değişikliği Öngörülen Tedbirler “4.1. Ulusal Yeterlilik Çerçevesi (UYÇ) hazırlanacaktır.” tedbirine ilişkin sorumlu kurum tarafından Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Yönetmelik Taslağı ve ekinin, Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) gönderilen “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” nda 44 üncü madde olarak yer aldığı belirtilmiştir. Söz konusu değişiklik gerçekleştiğinde TYÇ yürürlüğe girebileceğinden süresinin 2015 olarak revize edilerek mevzuata yönelik gelişmeler takip edilmelidir.(Sorumlu Kurum/Kuruluş: MYK) “4.2. İş piyasasının önceliklerine göre belirlenen ulusal meslek standartları hazırlanacaktır.” tedbirine ilişkin MYK ile yapılan görüşme sonrasında eylemin sürekli yapılan bir eylem maddesi olduğu ve sürenin sürekli olarak revize edilebileceği bildirildiğinden dolayı tedbirin süresi “sürekli” olarak değiştirilmelidir.(Sorumlu Kurum/Kuruluş: MYK) “5.7. Yerel düzeyde hedef gruplara yönelik hizmetlerin daha aktif ve etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi için nitelikli personel alımı yapılacaktır.” tedbirinin süresi 2015 olarak revize edilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: İŞKUR) “5.8. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının işlevselliği ve etkinliği artırılacaktır.” tedbiri konusunda sorumlu kurum tarafından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının işlevselliği ve etkinliği hakkında yabancı ülke uygulamalarını da içeren literatür taramasının devam ettiğinin bildirilmesinden dolayı eylem maddesinin süresi 2015 olarak revize edilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: İŞKUR)  

Süre Değişikliği Öngörülen Tedbirler 6.4. Girişimcilik eğitimlerinin AİPP’ler içindeki payı artırılacaktır.” tedbiri ile ilgili sorumlu kurum olan tarafından tedbirin düzenli bir faaliyet olduğu ve 2014 yılı ile sınırlandırılmaması gerektiğinin belirtilmesinden dolayı, söz konusu eylemin süresi 2016 olarak revize edilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: İŞKUR) “6.7. KOSGEB tarafından koordine edilmekte olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinden İŞKUR aracılığı ile yürütülecek olanlara katılacakların belirlenmesi sağlanacak ve eğitimlerin her aşamasında İŞKUR-KOSGEB temsilcileri birlikte çalışacaktır.” tedbir maddesi ile ilgili sorumlu kurum tarafından tedbirin düzenli bir faaliyet olduğu ve 2014 yılı ile sınırlandırılmaması gerektiğinin belirtilmesinden dolayı, söz konusu eylemin süresi 2016 olarak revize edilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: İŞKUR) “6.15. KOBİ’lere rehberlik hizmetlerinin verilmesine yönelik hizmetler artırılacaktır.” tedbir maddesi ile ilgili sorumlu kurum tarafından, tedbirin kendi faaliyetleri kapsamında rutin bir faaliyet olduğu ve bu kapsamda eylemin 2014 yılı ile sınırlandırılmaması gerektiği belirtilmiştir. Söz konusu eylemin süresi 2016 olarak revize edilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: KOSGEB)

İçerik Değişikliği Öngörülen Tedbirler “4.1. Ulusal Yeterlilik Çerçevesi (UYÇ) hazırlanacaktır.” tedbiri “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) hazırlanacaktır.” şeklinde değiştirilmelidir. (Sorumlu Kurum/Kuruluş: MYK)

Sorumlu/İşbirliği Yapılan Kurum/Kuruluş Değişikliği Öngörülen Tedbirler “1.3. Yükseköğretimde okullaşma oranı yükseltilecektir.” tedbirine ilişkin sorumlu kurumlar MEB ve YÖK’tür. Eylemden sorumlu kurum/kuruluş sayısı teke düşürülmelidir. Bu kapsamda, YÖK’ün çalışma alanı ve faaliyetleri göz önünde bulundurularak eylemden sorumlu tek kurum olarak YÖK belirlenmeli ve MEB ise işbirliği yapılan kurum/kuruluşlar arasına eklenmelidir. “6.1. Yükseköğretim müfredatlarında yenilikçilik ve girişimcilik bölümlerine yer verilecektir.” tedbir maddesinde işbirliği yapılan kurumlar arasına İŞKUR da eklenmelidir. “6.3. Temel eğitimden itibaren tüm öğretim süreçlerinde yer alan öğrencilerde girişimciliğin önemi konusunda farkındalık yaratılacaktır.” tedbirine ilişkin sorumlu kurumlar MEB ve YÖK’tür. Eylemden sorumlu kurum/kuruluş sayısı teke düşürülmelidir. Bu kapsamda, tedbir maddesinden üniversite dönemine kadar MEB’in, sonrasında ise YÖK’ün sorumlu olacağı şekilde iki ayrı tedbir maddesi olarak yazılmalıdır.  

Yeni Tedbir Önerisi Tedbirin Yer Alacağı Politika: Eğitim-işgücü piyasası arasında uyum sağlanacaktır. Tedbir No ve Adı: İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı(İKGSOP) ile AB fonları etkin bir şekilde kullanılacaktır. Sorumlu Kurum/Kuruluşlar: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İlgili Birim: Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı   İşbirliği Yapılan Kurum/Kuruluşlar: ÇSGB, İŞKUR, SGK, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Süre: Sürekli