KETEM’İN TUNCELİ HALKI TARAFINDAN TANINIRLIĞINDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1EĞİTİM BİRİMİ DİYARBAKIR KHB 90 GÜN ÇALIŞMASI  ‘’Hedeflerle Yönetim İlkesine’’ dayanan bir proje çalışmasıdır.  Çalışma kapsamında 90 gün.
Advertisements

Esra ARIKAN Çevre Uzmanı
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
AİLE İRŞAD VE REHBERLİK BÜROSU
KADEM KIBRIS TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ HEKİM ÇALIŞMA KOŞULLARI, SORUNLAR VE ÖNERİLER ARAŞTIRMASI MART 2010.
200 Yataklı Bir Hastanede Acil Servise Aynı Şikâyetle Tekrar Başvuran Hasta Sayısı ve Hastaneye Tekrar Yatış Oranları Hakan SOYSAL.
90 Gün Kampanyası «HEDEFLERLE YÖNETİM İLKESİNE» dayanan bir yönetim kampanyasıdır. Kampanya kapsamında 90 gün gibi bir sürede İl Genel Sekreterliklerinin.
Kırıkkale Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)
Daire Başkanı Dr.Ünal HÜLÜR.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ MART GENEL TANITIM.
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ocak GENEL TANITIM.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ ŞUBAT GENEL TANITIM.
ALIŞVERİŞ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI Haziran 2001.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
1 Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği 2 Koç Üniversitesi
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Tahir Atik, Caner Turan, E.Ulaş Saz
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Bilimsel Araştırma Yöntemleri – Fırat BÖTE – 4
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi/ İş Geliştirme Yöneticisi
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
KIŞ SPORLARI ve KIŞ TURİZMİ BAĞLAMINDA CAZİBE MERKEZİ OLMAK: 2011 Universiade Kış ve Erzurum’un Tanıtımı Dr. Raci TAŞCIOĞLU Atatürk Üniversitesi İletişim.
Dr. Özlem COŞKUN*, Yrd. Doç. Dr. Mehtap KARTAL**,
SB EGE DOĞUMEVİ VE KADIN HASTALIKLARI EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ AİLE PLANLAMASI EĞİTİM MERKEZİ Op.Dr. Kenan Ertopçu.
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIK HİZMETİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK UZMANLIK EĞİTİMİ gazanfer aksakoğlu.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
Postmenopozal uniloküler kistlerin yönetiminde ultrasonografi
KANSER KOLOREKTAL TARAMA PROGRAMI
T.C. SA Ğ LIK BAKANLI Ğ I İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ.
DOĞUM VE SAĞLIK: DOĞUM SAYISI SAĞLIK DURUMUNU ETKİLİYOR MU ? Amaç Annelik kadının varoluşunda ona bahşedilen bir duygudur. Anneliğin birçok getirisi olduğu.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Aralık GENEL TANITIM.
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
İnovasyon Kültürü Hizmet Yenilikçiliği ve İnsan Kaynakları Uygulamaları Arasındaki İlişkilerin Test Edilmesi: Sağlık Çalışanları Üzerine Bir Araştırma.
LOGO TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
Kolorektal Kanser Cerrahi Tedavi
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
1 T.C. ŞIRNAK VALİLİĞİ Ekim GENEL TANITIM.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
MEB – ÇİM İŞBİRLİĞİ SAMSUN ÇOCUK İZLEM MERKEZİ.
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi -Bahçe Ziraatı Programında halen 1. Sınıfta 43 öğrenci; 2. Sınıfta 60 öğrenci olmak.
Asistan ve Öğretim Üyesi İhtiyacı Açısından Gelecekte Aile Hekimliği
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
– 2012 DEĞERLENDİRME ÖĞRENCİ SAYILARI YıllarYeni Kayıt Toplam Öğrenci.
1 (2009 OCAK-ARALIK) TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI. 2 VERGİ GELİRLERİ TOPLAMIDA TAHAKKUK ARTIŞ ORANLARI ( OCAK-ARLIK/2009 )
GİRİŞ BULGULAR YÖNTEM SONUÇ
Eğe Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi, İzmir
Gençlik Danışma Birimi Psk. Nuriye Genç
BİRBİRİMİZİ FARKLI ANLADIĞIMIZ KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli.
14.ULUSAL TURİZM KONGRESİ 2013 YILI BİLDİRİLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME Prof. Dr. A. Celil ÇAKICI Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi.
ADIYAMAN’DA ÇOCUĞUN PSİKOSOSYAL GELİŞİMİNİ DESTEKLEME PROGRAMI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
HASTA HAKLARI ve SORUMLULUKLARI
Çocuk İzlem Merkezinin tanıtımı ve işleyişi
İnsan Bilgisayar Etkileşimi Alanında Yılları Arasında Türkiye Kökenli Bilim İnsanları Tarafından Yapılan Çalışmalar Üzerine Bir İçerik Analizi.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
ÖĞRENME AMAÇLARI Olasılıklı örneklem ile örnek büyüklüğüne karar vermenin altında yatan sekiz aksiyomun anlaşılması Güven aralığı yaklaşımını kullanarak.
KANSER SAKARYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ. KETEM’ IN AMACı NEDIR ? Tanımlanmış risk gruplarına,Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu tarama programları standartları.
T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü
BYE900 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Araştırma Yayın Etiği
BAKIMIN KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİNDE
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Abdullah Alper ERTEM Enver AYDOĞAN
Değerlendirme Çalışması Raporlama
Sunum transkripti:

KETEM’İN TUNCELİ HALKI TARAFINDAN TANINIRLIĞINDA ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER YAZARLAR: SETTAR C., KARABEY A., GENÇTÜRK S., DOĞAN G., AÇIKGÖZ S., ULUS E.

Amaç Tunceli KETEM’in tanıtım amacıyla gerçekleştirdiği stand, panel, konferans, adrese dayalı davetiye gönderimi, telefonla davet gibi faaliyetlerin yararlılığını ve KETEM’e dönüş yapan kişi sayısının artışındaki etkiyi ölçmek, önümüzdeki dönemde tanıtım faaliyetlerini bu çalışma sonucuna göre, maliyet-etkinlik oranına göre planlamak.

Materyal Kanser taraması için başvuran 30-70 yaş aralığındaki 200 kadının muayene öncesi alınan anamnezine “KETEM’i ilk olarak nereden duydunuz?” sorusu eklendi.

Metod Tunceli genelinde KETEM tarama kapsamına giren 30- 70 arası yaş grubundaki 21,000 kadın araştırmada evren olarak kabul edildi. Örneklem grubunu ise 1 Ocak -25 Şubat 2013 tarihleri arasında başvuru yapan bu yaş grubundaki 200 kadın oluşturmaktadır.

bulgular Kadınların; -%48 i (96 kadın) kendilerine KETEM le ilgili ilk bilgilerin aile hekimleri aracılığıyla verildiğini söylediler. -%26,5’i (53 kadın) daha önce KETEM’de taraması yapılmış olan yakınlarının önerileriyle geldiklerini -%8,5’i (17 kadın) aile sağlığı elemanları tarafından bilgilendirildiklerini -%5,5’i olşturan bir grup (11 kadın) devlet hastanesi uzman hekimlerinin tavsiyesinin etkili olduğunu belirtti.

Sonuç Tunceli KETEM’in yürüttüğü tanıtım çalışmalarından çok, aile sağlığı merkezleriyle koordineli bir şekilde çalışması dönüş yapan kişi sayısı göz önünde bulundurulduğunda etkili olmuş görünüyor. Bu bağlamda KETEM sorumlu hekimi ve personelinin, aile sağlığı merkezi hekimleri ve personeliyle yakın iletişim içerisinde olması, ayrıca tanıtım faaliyetlerinin niteliği ve sayısı konusunda yeniden bir değerlendirme ve planlama yapılması gerektiği ortaya çıkmaktadır.

Teşekkürler…