Yeni alınan deneyimsiz personelin yetiştirilmesi veya

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Advertisements

PROJE YÖNETİMİ VE RİSK ANALİZİ
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
ORYANTASYON Doç. Dr. Hanifi BİNİCİ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
İnsan Kaynakları Planlaması (İKP)
ERK İSG&İK – –
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ VE REHBERLİK HİZMETLERİ
HİZMET İÇİ EĞİTİM. Hizmet İçi Eğitimin Amaçları Verimliliği yükseltme Performans artırma yoluyla – Motivasyonu sağlama Örgüt içinden eleman sağlama fırsatı.
Company name UZAKTAN E Ğİ T İ M. İ Ç İ NDEK İ LER Uzaktan Eğitimde Öğretmen Rolleri Uzaktan Eğitimin Kullanım Alanları? Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?
ELEKTRONİK ORTAMDA DENETİME GENEL BAKIŞ Prof. Dr
Tarihsel gelişim içerisinde değerlendirdiğimizde okullarda öğrencilere sunulan rehberlik hizmetleri
24 Kalite yönetimi.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİNDE TEMEL KAVRAMLAR
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE KULLANILAN STRATEJİ, YÖNTEM VE TEKNİKLER
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
19 İKY işlevleri.
27 TEDAVİ PLANLARI.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
EĞİTİM VE GELİŞTİRME 7. HAFTA.
ÜNİTE 11: DEĞERLENDİRME Ünitenin hedefleri
PERFORMANS YÖNETİMİ SİSTEMİ
SEKRETERLİK HİZMETLERİ-I İŞ PLANI
KURUM YAZIŞMALARI II Öğr. Gör. Hakan YILDIZ.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
BÖLÜM 9 Olumlu İşgören Tutumları ve Davranışları.
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
Kariyer Yönetimi Araçları
YENİ ORGANİZASYON YAKLAŞIMLARI
BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme. BÖLÜM 7 İşgören Eğitimi ve Geliştirme.
Probleme Dayalı Öğrenme
HİZMET İÇİ EĞİTİM VE YÜKSEK YÖNETİCİLERİN YETİŞTİRİLMESİ.
BEN OLMADAN BENİM ADIMA HİÇ BİR ŞEY! Bağımsız Yaşam hareketinin merkezinde “engelli bireyler” in kendileri vardır. Engelli bireyler, kendi hayatlarına.
SINIF YÖNETİMİ.
Doç. Dr. Murat Özdemir Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Örgütsel Kariyer Planlaması
Personel Eğitimi 6.HAFTA ÖĞR.GÖR. SEDA AKIN GÜRDAL.
Klasik Yönetim ve Organizasyon Teorisi
YÖNETİM SORUMLULUĞU. Yönetim Kalite politikasını oluşturmuştur. Yönetim kalite politikasında belirlenen değerlere sadık kalmayı taahhüt etmiş ve politikasını.
Uzaktan Erişim İşletme Yüksek Lisans Programı MAN516T İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2017 Bahar Dönemi Hafta – VI EĞİTİM VE GELİŞTİRME Yrd. Doç. Dr. Pınar SOYKUT.
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
***PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
1. İnsan kaynakları yönetimine giriş
Örgütsel sosyalizasyon ve kariyerler
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
HİZMET İÇİ EĞİTİM.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
İş Etüdü konularını tartışacağız. iş etüdünün yararları,
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Okul Yöneticilerinin Denetim ve Değerlendirme Rolü
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
Prof. Dr. Hüner Şencan İstanbul Ticaret Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
PROGRAMA SÜREKLİLİK KAZANDIRILMASI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Yeni alınan deneyimsiz personelin yetiştirilmesi veya 5. Personel Eğitimi Yeni alınan deneyimsiz personelin yetiştirilmesi veya Zaman içinde eskiyen personelin yeni yöntemler, teknikler konusunda eğitilmesi, yetiştirilmesi ve geliştirilmesi

Eğitim ve Geliştirme Genel Eğitim Yöntemleri Kavramlar, Yararları, İlkeleri Eğitim Politikaları Eğitim Yöntemleri İşbaşı ve İş Dışı Eğitim Yöntemleri Görsel-İşitsel Yöntemler Yöneticiler Yöntemler Eğitim Sürecinin Aşamaları İhtiyaç ve öncelik belirleme Amaç ve konuların belirlenmesi Yöntem ve eğiticiler Araç-Gereç ve Zamanlama Eğitim ve Değerlendirme

Kavramlar Eğitim: Belirlenen amaçlara ulaşmak için insanların bilgi, tutum ve davranışlarında değişiklik yapmaya yönelik olarak gerçekleştirilen öğretme, öğrenme ve davranış değiştirme süreci. Daha çok teorik. Geliştirme: Spesifik amaçlar ve davranışlar konusunda yapma ve gerçekleştirme becerilerinin iyileştirilmesi. Daha çok pratik.

Yararları İşletmeye Bireye Verimlilik, kalite bilinci, örgütsel gelişim Karar verme ve sorun çözme Direnci azaltma, iletişimi artırma Amaç birliği sağlama Bireye Görev bilinci, inisiyatif kullanma Kariyer gelişimi, öz güven artırma İş tatminini artırma, performansı yükseltme Ekip ruhunu geliştirme, örgütsel bağlılığı artırma Ait olma duygusunu geliştirme

İlkeleri Eğitimin sürekliliği Amaçlara yönelik olması ve yararlılık Fırsat eşitliğini sağlaması Planlı gerçekleştirilmesi Etkin katılımlı olması

Eğitim Politikaları Eğitim politikası: Eğitim uygulamalarına karşı işletmenin genel yaklaşımı, bu konuyla ilgili ilkeleri ve kuralları Gerekçeleri: Planlanmasını ve programlanmasını kolaylaştırır, önceliklerin belirlenmesini kolaylaştırır, süreklilik gereklerini ortaya koyar, denetimi kolaylaştırır, personelin moralini yükseltir, kuşkuları ve olumsuz görüşleri dağıtır

Eğitim Yöntemleri: İşbaşı Eğitim Uygulamaları İş üzerinde öğrenme İş değiştirme rotasyon Coacing (Yönlendirme-Rehberlik etme) Kılavuz aracılığıyla eğitim Yetki devri

Eğitim Yöntemleri: İşdışı Eğitim Uygulamaları Türleri: Seminerler, konferanslar, açık hava eğitimleri, Yararları-Sakıncaları: Uzman eğiticiler, sistematik planlı, maliyeti hesaplanabilir, diğerlerinin deneyimlerinden yararlanılır ---- uygulama güçlükleri olabilir, üretim kaybı söz konusu olabilir, daha maliyetli ve organizasyonu daha zordur.

Eğitim Yöntemleri: Görsel – İşitsel Eğitim Uygulamaları E-Öğrenme, filmler, slaytlar, viodeolar, klipler Simülasyon eğitimleri Doğada öğrenmeler, açık hava eğitimleri Bilgisayar destekli eğitim Sanal eğitim, sanal grup ve sanal toplantılar.

Eğitim Yöntemleri: Yöneticiler İçin Eğitim Uygulamaları Rol oynama Örnek olay, vaka analizi İşletme oyunları Grup teknikleri Nominal grup tekniği Delfi grup tekniği Diğer grup teknikleri

Eğitim Süreci Aşamaları İhtiyacın belirlenmesi Önceliklerin belirlenmesi Amaç ve hedeflerin belirlenmesi Eğitim konularının belirlenmesi Eğitim yöntemlerinin belirlenmesi Eğitimcilerin belirlenmesi Yer ve zamanın belirlenmesi Araç ve gereçlerin belirlenmesi İkramların belirlenmesi Eğitimin yapılması Eğitimin değerlendirilmesi