Facebook’ta iletişim biçimi üzerine Işık Barış Fidaner.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLIDEPLAYER.COM.TR Size sunuyoruz
Advertisements

SLIDEPLAYER.COM.TR Size sunuyoruz
SLIDEPLAYER.BIZ.TR Size sunuyoruz
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
WEB SİTESİ ÜYELİK GİRİŞİNİZ İÇİN ANA HABER EKRANI ÜZERİNDE YER ALAN E- POSTA ADRESİNİZ VE ŞİFRENİZİ MAİL ADRESİNİZE GÖNDERİLEN ÜYELİK BİLGİLERİ İLE YAPINIZ.
HABER YAZILARI.
Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
Sosyal Ağların Eğitimde Kullanımı
Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. 4 Şubat 2004 tarihinde.
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır.
Eğitimde Web 2.0 Kullanımı
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
YAPACAĞINIZ İŞE HAKİM OLUN
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
SANMAKİ DERT SADECE SENDE VAR.. SENDEKİ DERDİ NİMET SAYANLAR DA VAR..
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ
Aylık Sosyal Medya Faaliyet Raporu Ekim Genel İstatistikler Notlar: Toplam erişim, beğenenler ve hakkımızda konuşulanları görmekteyiz.. Aylık Sosyal.
Bölüm 6: Müşteriler Çekmek ve Süreklilik Oluşturmak Topluluk ortak bir ilgi ya da amacı paylaşan bir gurup insanın etkileşimini gerektirir. Bir topluluk.
TÜİK HANE HALKI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ARAŞTIRMASI 2010 %64,2 e-posta gönderip almanın ardındanen fazla gerçekleştirdikleri eylem sohbet odalarına,sosyal.
Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?
MEDYA Medyayı Tanımak - Kitle İletişimi ve Medya -
E-Posta Nedir?.
E-postanın nasıl kullanılır?
İnternetin Güvenli Kullanımı
Oturum aç butonuna tıklayın.
Bilgisayar Ağlarına Giriş
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İLETİŞİM VE BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Bilgi Paylaşımı için Araçlar
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
WEB 2.0 ARAÇLARI Semra ACAR
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
İLETİŞİM ARAÇLARI Bilişsel İletişim Araçları
BLOG NEDİR ? Blog (Türkçe: ağ günlüğü, günce) veya Weblog (Türkçe: Ağ kütüğü) teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri.
Modül 5 FACEBOOK.
Modül 5 FACEBOOK. DURUM Zaman Tüneli Zaman tüneli her Facebook kullanıcısının tüm içeriğini düzenleyebildiği ve gösterebildiği bir sanal alandır. Zaman.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
Twinspace
İMRAN YÜCEL TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
TUĞBA ŞAHAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF ÖRGÜN ÖĞRETİM
Modül 5 FACEBOOK. Profil ve gizlilik Gizlilik ayarları Şimdi de Facebook hesabınızın gizliliğini koruma yollarını öğrenelim. Daha önce “Ben kimim” modülünde.
WEB 2.0 KAVRAMI TEKNOLOJİLERİ ARAÇLARI
Fatih Karaokur - Computer Teacher
Modül 5 FACEBOOK. Arkadaşlık ilişkilerinin yönetimi.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
İLETİŞİM ARAÇLARI Bilişsel İletişim Araçları
KİME, NASIL YARDIM EDEBİLİRİM?
SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
Tehditler Taklit Hesap Spam ya da Bot Enfeksiyonları
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
WEB 2.0 ARAÇLARI.
Ask Question.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Hızlı Okuma Egzersizleri
Sosyal Ağların Tarihçesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bilgisayarların birbirine bağlanması ve bir ağ oluşturmasının temel amacı veri alışverişi yapabilmekti. Yani bir nevi haberleşmeyi sağlamaktı.
Sunum transkripti:

facebook’ta iletişim biçimi üzerine Işık Barış Fidaner

“gönderi” - mesaj Gönderen kişinin ismi ve resmi Mesaj içeriği Gönderildiği kişi ya da kişiler kimlerdir? “herkes” ile kastedilen? Şişedeki bir not gibi 1.Görüp geçebilirler 2.Alıp okuyabilirler Ahmet Korkmaz bu yazıyı herkes okumalı!! 3 saat önce Yorum Yap Beğen Paylaş

“gönderi” kime ulaşır? ‘Yorum yapan’, ‘beğenen’, ‘paylaşan’ kişilerin mesajı aldıklarını biliyor Sonradan karşılaşınca “facebook’ta görmüştüm” diyen kişilerin de mesajı aldıklarını biliyor Peki sadece bakan, okuyan kişiler? Hiçbir karşılık almayan mesajlar niçin gönderilir? Kime ulaşmak üzere gönderilir? Ahmet Korkmaz bu yazıyı herkes okumalı!! 3 saat önce Yorum Yap Beğen Paylaş Ahmet, mesajının kimlere ulaştığını biliyor mu?

“gönderi” kime gönderilir? “facebook arkadaşı” paylaşımları ödüllendirir siyasi hassasiyetleri vardır belirli temaları taşıyan içerikleri beğenir Mesaj Ağ’a gönderilir Ağ’dan beklentilerimiz var Ağ’a yabancılaşabiliriz Ağ’ı terk edebiliriz Sonra geri dönebiliriz... “sokaktaki adam” “sınıf arkadaşı” “iş arkadaşı”

“canlı haberler” - mesaj akışı Sürekli bir mesaj akışı vardır Yeni mesajlar eklendikçe eskileri gözden kaybolur Bu akış içinde çoğu mesaj çok az karşılık bulur Daha kalıcı bir etki grup kurarak sağlanabilir

“gruplar” - mesaj zinciri Facebook kullanıcıları istedikleri zaman grup kurabilir Her grup bir başlık, bir resim ve bir yazı ile kendisini tanıtır, üyelerine bir tartışma ve duyuru ortamı sağlar Grubu kuran kişi, kendi arkadaşlarına gönderdiği davetler ile ağ üzerinde bir mesaj zinciri başlatır Grup destek bulabilirse yeni davetlerle bu zincir arkadaşlık ağı üzerinde ilerler ve genişler

“gruplar” - mesaj zinciri Örnek: Cuma günü DTP kapatıldı Saat 19.30’da “DTP’nin kapatılmasına sevinen” 55 tane grup kurulmuştu Dün gece bu sayı 100’ü geçmişti Halen üye toplamak için birbirleriyle yarışıyorlar

grupların düşündürdükleri Televizyon haberi üzerine grupların kurulması –Geleneksel medya yeni medyayı nasıl ve ne ölçüde etkiler? Grupların ezici çoğunluğunun kararı desteklemesi –Gruplarda ne tür söylemler ön plana çıkıyor? Neden? Birbirinin kopyası gruplar kurulması, üye kapma yarışı –Grup kurmadaki motivasyon, ilan edilen amaçları aşar mı? Aşağılama-hakaret içeren gruplar üye kazanamıyor, bunları sansürleyerek aynı mesajı iletenler kazanıyor –Bir mesajın farklı ifade ediliş biçimleri birbirini açıklar mı?

facebook’ta iletişim biçimi üzerine Işık Barış Fidaner