ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Fen Teknoloji 5.
Advertisements

HAMİLELİKTE BESLENME Dyt. Şerife ÖZDEMİR TAVLAN.
HÜCREDE GEÇEN TEMEL OLAYLAR
Besin nedir?.
C vitamini Sağlık ve İş Güvenliği Bölümü.
Mikroplar bizim için faydalı da olabilirler!?!
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
VİTAMİNLER.
FOTOSENTEZ.
DERS: HAYAT BİLGİSİ KONU: ORGANLARIMIZ
Hazırlayan  Ercan YÜRÜK Fen Ve Teknoloji Öğretmeni 
Tam anlamıyla bir kış sebzesi olan ıspanak, kasım ayında pazar ve manavlarda boy göstermeye başlayıp, ta mart ayına, hatta martın sonuna kadar saltanatını.
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Fotosentez Canlılar, büyüyüp gelişebilmesi için besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. İnsanlar ve hayvanlar kendi besinlerini dışardan hazır alırlar.
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
VİTAMİN Metabolizmadaki olaylarda görev alan enzimlerin önemli bir kısmını meydana getirir.Bu nedenle de; ØSağlıklı büyüme ve gelişme için ØMetabolizmadaki.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
KARBONHİDRATLAR Görevleri: Enerji verirler (1 gramı 4 k.kalori).
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ ALİ DAĞDEVİREN
HÜCREDE GEÇEN TEMEL OLAYLAR
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ
Fotosentez ve Solunum Fotosentez ve Solunum.
VİTAMİNLER:Hücrelerin normal metabolizması için gerekli organik maddelerdir.
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
FAYDALI BESİNLER.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
VİTAMİNLER Ali DAĞDEVİREN
BESLENME REHBERİ 1.
BESİNLER ve SİNDİRİM SİSTEMİ
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
İÇ ORGANLARIMIZ.
Erik bol miktarda B vitamini içerir.
VİTAMİNLER.
DENGELİ BESLENME.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
Vücudumuzu Tanıyalım Duyu Organlarımız İç Organlarımız
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
BİTKİLER VE SU.
VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.
Sindirim Sistemi Nedir ?
Vücudumuzu Tanıyalım Duyu Organlarımız İç Organlarımız
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VE BESİN ÖĞELERİ
VİTAMİNLER. VİTAMİNLER Vitaminler Anlamı yaşamsal aminler demektir. Organik yapılı maddelerdir. Polimer yapısı göstermezler. Kimyasal sindirime uğramazlar.
HAZIRLAYAN:Bedirhan YILMAZ
VİTAMİNLER.
YAĞLAR Yağlar, CHO’ lar gibi karbon , hidrojen ve oksijen atomlarından oluşur. Ancak hidrojenin oksijene oranı yağda özellikle çok yüksektir. CHO için.
C VİTAMİNi (ASKORBİK ASİT)
OKSİJENLİ SOLUNUM FOTOSENTEZ İLİŞKİSİ
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ
B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
Sunum transkripti:

ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi yenilebilir canlı klorofil için bildiğimiz en uygun ve en zengin doğal kaynaktır. İçeriğindeki klorofil oranı yüzde 70'i bulur. Klorofil güneşin yaşam veren gücünün bir başka formudur. Klorofilin besin olarak önemi, 1911 yılından bu yana inceleniyor. Klorofilin en önemli özelliklerinden birisi, insan kanında oksijen taşıyan kırmızı kan hücreleri olan hemoglobinle hemen hemen aynı kimyasal yapıya sahip olmasıdır. Klorofil ağızdan alındığında, kırmızı kan hücrelerine hemen karışır ve kanımızı temizler.

Klorofil dokuların iyileşme hızını arttırır, buğday çiminde 20 çeşit amino asit, diğer gıdalarda bulunmayan yüzlerce farklı enzim bulunmaktadır. Organik toprakta yetişen buğday filizleri, 102 doğal mineralin 90 tanesini içinde barındırır.Buğday çimi taze olarak tüketilirse; metabolizmayı uyarır, tiroid bezlerinin sağlıklı çalışmasını sağlar, lenf sistemini temizler, kalbin fonksiyonlarını arttırır, buğday çimi suyu; başta sedef ve egzema olmak üzere, yara, yanık, kaşıntılar, güneş yanıkları, böcek sokmaları ve her türlü cilt tahrişine iyi gelir.

Az miktarda kullanıldığında diş çürümelerini ve diş eti hastalıklarını önler. Gargara yapılırsa boğaz basıncını normalleştirir, kolesterolü düşürür, iç organlarımızı özellikle akciğerleri, karaciğeri, böbrekleri ve bağırsakları temizler. Sindirim sisteminde kötü koku yaratan bakterileri yok eder. Buğday çimi bir sağlık ve gençlik iksiridir. Bir bardak buğday çiminde, 5000 mg klorofil ve 92 mineral dışında hiç küçümsenmeyecek oranda vitaminler bulunur.

Çim suyunda bulunan vitaminler ; 2000 mg ile C vitamini, 360 mg. E vitamini, F, K ve B grubu vitaminleridir.

Çim yetiştirmek için küçük bir saksı ve organik toprak yeterli Çim yetiştirmek için küçük bir saksı ve organik toprak yeterli.Saksınıza toprağı yerleştirin üst tarafa buğdayları ekin ve üzerine ince bir toprak katmanı yerleştirin sulayın fazla su lttan sızacaktır, üzerine nemli bir kaç kat gazete örtün ve direk güneş ışığı almayan bir odaya koyun çimleriniz dört santim olunca biçebilirsiniz İsterseniz suyunu sıkabilirsiniz isterseniz yiyebilirsiniz.

Vücut ve beyne enerji verir. Çim suyunun daha bir çok faydası vardır ve içilmesi gereken bir gıda maddesidir. İşte çim suyu içmek için 9 sebep : Bir kaşık buğday çimi sadece 10-15 kaloridir.Yağ ve kolestrol içermez. Buğday çimi vitamin,mineral ve amino asitler açısından çok zengindir. Buğday çimi suyu içmek yeşil yapraklı sebze tüketiminin harika bir yoludur. Buğday çimindeki klorofil karaciğeri temizlemeye yardım eder. Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığa iyi gelir. Kan dolaşımının düzenlenmesine yardım ederek toksinlerin vücuttan atılmasında etkili olur. Klorofil içeren bütün yeşil bitkiler gibi oksijen açısından zengindir.Beyin ve vücuttaki bütün dokular yüksek oksijen aldıkları zaman optimum düzeyde çalışırlar. Sedef egzema gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardım eder.  Vücut ve beyne enerji verir.

Kanser olup doktorlar tarafından yakında öleceği söylenen Ann Vigmore (The Wheatgrass Book) tarafından keşfedilmiş. kenndisi o kadar fakirmiş ki çaresizlikten bahçesindeki çimleri yemeye başlayınca kanseri iyileşmiş. Ve sağlıklı yaşam konusunda uzmanlaşmış bir enstitü kurulmasını sağlamış:Hippocrates Health Institute . Günde 2 kere çim suyu 3 kere de yeşil içecekler içilen bu merkezde yiyecekler %100 organik ve çiğ olarak sunuluyor.

Hazırlayan : Ömer Çırakoğlu 2084260034 Dinlediğiniz için teşekkür ederim… Hazırlayan : Ömer Çırakoğlu 2084260034 Kaynaklar : www.gidacilar.net www.uzunhayat.com