‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için Eğitim ve Ağ Kurma
Advertisements

Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
PROGRAM GENEL TANITIMI
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI AVRUPA BİRLİĞİ GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 2: AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ.
Meriç Belediyeler Birliği
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
PROGRAMI E Y L E M 1. 1 G e n ç l i k D e ğ i ş i m l e r i.
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
Eğitim ve Kültür ( ULUSAL AJANS ) AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ HOŞ GELDİNİZ.
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
9/1/ AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
GENÇLİK PROGRAMI.
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK SİSTEMLERİ.
AB GENÇLİK( YOUTH ) PROGRAMI
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB Gençlik Programı (YOUTH)
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
GENÇLİK PROGRAMI Eylem 1.3. Gençlik Demokrasi Projeleri
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
AVRUPA BİRLİĞİ VE KAMU SAĞLIĞI. YASAL ÇERÇEVE Roma Antlaşması’nın 3. ve 152. maddelerine göre kamu sağlığı politikalarının genel amacı: Roma Antlaşması’nın.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
2. Bölgesel Kalkınma ve Yönetişim Sempozyumu
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI GENEL.
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
20 Kasım 2004 Strateji Toplantısı. Strateji Geliştirme Süreci Misyon - Mevcut Durum = Fark Stratejiler / Politikalar VİZYON MİSYON MEVCUT DURUM HEDEFLER.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
ERASMUS+ GENEL TANITIMI Celil YAMAN Erasmus+ LdV Programı Koordinatörü 20 Ocak 2014.
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Life of minorities with us or alongside us?. KATILIMCI ÜLKELER ÇEK CUMHURİYETİ ( KOORDİNATÖR) TÜRKİYE (KATILIMCI ÜYE) POLONYA (KATILIMCI ÜYE) SLOVAKYA.
ERASMUS+ Gençlik.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı 1 Eylem 4- Gençlik Destek Sistemleri GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 4 – GENÇLİK DESTEK.
AB Gençlik Programı (YOUTH)
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.
AB Topluluk Programları Hakkında Genel Bilgi Türkiye’nin Katılmakta Olduğu Programlar.
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
COMENİUS PROGRAMI OKUL ORTAKLIĞI PROJE BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
DIŞ İLİŞKİLER VE AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği
Sunum transkripti:

‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI ‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’

AB Eğitim ve Gençlik Programları T.C BAŞBAKANLIK DPT T.C BAŞBAKANLIK DPT TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYAT BOYU ÖĞRENME GENÇLİK

İşsizlik oranı: % 10 = 1.891.044 kişi işsiz T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ TÜRKİYE’DE GENÇLİK Ülke Nüfusu:  70.586.256 15-30 yaş arası nüfus: 18.910.444 (%27) İşsizlik oranı: % 10 = 1.891.044 kişi işsiz Üniversite mezunu işsiz oranı: % 44

18-30 yaş grubu arasındaki 1752 kişi T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ AGİAD Araştırması: Gençlik, İtibar, İş Hayatı ve Gelecek Araştırması Anketi (Aralık 2008) 18-30 yaş grubu arasındaki 1752 kişi Türkiye’nin gelişmişlik ve refah düzeyinin artmayacağını düşünüyorum: % 86.2 Türkiye’nin gelir dengesine kavuşamayacağını düşünüyorum: % 86.3 Türkiye’de eğitim sorunuyla ilgili sıkıntılar bitmez: % 83.3 Türkiye’de işsizlik sorununun çözüleceğini sanmıyorum: % 88,7 Türkiye’nin ileri teknolojiler üreten bir ülke olmayacağını ve geri kalmışlığı yaşamaya devam edeceğini düşünüyorum: % 90,2

Toplumda var olduğunu ispatlamak , Özgürlük, Güven, Eşitlik, T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ GENÇLİK NE İSTER? Saygı görmek, Muhatap alınmak, Ciddiye alınmak, Toplumda var olduğunu ispatlamak , Özgürlük, Güven, Eşitlik, GELECEK İSTER (Bol maaşlı bir iş, güzel bir ev-araba, iyi bir eş)

T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ GENÇLİK PROGRAMI Beş yılda 33 ulusal ajansın bulunduğu “Program Ülkeleri” arasında geldiğimiz yer: 1. Almanya 9,6 m. € 2. Fransa 8,2 m. € 3. İngiltere 7,5 m. € 4. Türkiye 7,1 m. € 5. Polonya 7 m. € 6. İtalya 6,7 m. €

YILLARA GÖRE HİBE KULLANIM ORANLARI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ RAKAMLAR (2003-2008) 81 il 1.749 adet proje 18.731.368 € hibe 20.000 genç YILLARA GÖRE HİBE KULLANIM ORANLARI 2004 % 95 2005 % 97 2006 % 100 2007 % 100 2008 % 100

T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ GENÇLİK PROGRAMI 2007-2013 Bütün Gençler için Yaygın Eğitim (Youth in Action)

GENÇLİK PROGRAMI HEDEFLER T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ GENÇLİK PROGRAMI HEDEFLER Gençlerin genel olarak aktif vatandaşlıklarını ve özel olarak Avrupa vatandaşlıklarını teşvik eder, Gençler arasında dayanışmayı ve hoşgörüyü geliştirmeyi teşvik eder (Avrupa Birliği’nde sosyal uyumu güçlendirmek amacıyla), Farklı ülkelerdeki gençler arasındaki karşılıklı anlayışı güçlendirmeyi hedefler, Gençlik alanındaki sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefler, Gençlik alanında Avrupa işbirliğini teşvik eder.

KİMLER YARARLANABİLİR T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ KİMLER YARARLANABİLİR Gençler ve Gençlik STK’ları Gençlik çalışanları Gençlik liderleri Yerel yönetimler Gençlik politikaları belirleyicileri

EFTA/EEA Ülkeleri (İzlanda, Linkeştayn ve Norveç) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ COĞRAFİ KAPSAM PROGRAM ÜLKELERİ AB Üye Devletleri, EFTA/EEA Ülkeleri (İzlanda, Linkeştayn ve Norveç) AB’ye adaylık sürecinde bulunan Türkiye AB KOMŞU ÜLKELERİ DİĞER ORTAK ÜLKELER

Genişletilmiş Coğrafya: Ortak ülkeler T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ Genişletilmiş Coğrafya: Ortak ülkeler Komşu Ortak Ülkeler (Güneydoğu Avrupa, Doğu Avrupa ve Kafkaslar, Akdeniz Ortak Ülkeler) Diğer ortak ülkeler (Asya, Afrika, Latin Amerika, Pasifik ve Karayip Bölgeleri) (Şartlı: Avrupa Topluluğu ile gençlik alanında anlaşma yapan ülkeler)

T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ Bütün Gençlere Açık Olma “Komisyon ve katılımcı ülkeler sosyal, fiziksel, psikolojik, ekonomik veya coğrafi açıdan veya eğitim bakımından belli zorluklar taşıyan gençlerin programdan faydalanması için özel gayret sarf eder.”

GENÇLİK PROGRAMININ SÜREKLİ ÖNCELİKLERİ Avrupa Vatandaşlığı, T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ GENÇLİK PROGRAMININ SÜREKLİ ÖNCELİKLERİ Avrupa Vatandaşlığı, Gençlerin Katılımı, Kültürel Çeşitlilik, İmkanları Kısıtlı Gençlerin Dahil Edilmesi.

Gençlerin Avrupa vatandaşı oldukları konusundaki farkındalığı artırır. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ AVRUPA VATANDAŞLIĞI Gençlerin Avrupa vatandaşı oldukları konusundaki farkındalığı artırır. Avrupa değerlerine vurgu yapar. Gençleri Avrupa’nın gündeminde olan konuları yansıtmaları/ele almaları konusunda destekler.

Gençleri aktif birer vatandaş olmaları konusunda destekler, T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ GENÇLERİN KATILIMI Gençleri aktif birer vatandaş olmaları konusunda destekler, Gençleri kendi yerellerindeki toplumsal hayata daha aktif katılımları konusunda destekler, Gençleri temsili demokrasi mekanizmalarına daha aktif katılımları konusunda destekler, Nasıl katılım sağlanacağını öğreten faaliyetleri destekler.

Irkçılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadele eder. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİK Gençlerin projelerin kültürler arası boyutu hakkındaki farkındalığı artırır, Irkçılık ve yabancı düşmanlığı ile mücadele eder.

İmkanları kısıtlı gençlerin de Gençlik Programından T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ SOSYAL DAHİL ETME İmkanları kısıtlı gençlerin de Gençlik Programından faydalanmasını hedefler =Gençlik Programının Dahil Etme Stratejisi

Eylem 1 – Avrupa için Gençlik Eylem 2 – Avrupa Gönüllü Hizmeti T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ EYLEMLER Eylem 1 – Avrupa için Gençlik Eylem 2 – Avrupa Gönüllü Hizmeti Eylem 3 – Dünya Gençliği Eylem 4 – Gençlik destek sistemleri Eylem 5 – Gençlik Alanında Avrupa İşbirliği için Destek

1.1 Gençlik Değişimleri: 13-25 (istisna 26-30) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ YAŞ ARALIKLARI Eylem 1 1.1 Gençlik Değişimleri: 13-25 (istisna 26-30) 1.2 Gençlik Girişimleri: 18-30 (istisna 15-17) 1.3 Gençlik Demokrasi Projeleri: 13-30 Eylem 2 AGH: 18-30 (istisna 16-17) Eylem 3 Eylem 1 ve Eylem 4’e göre Eylem 4 Yaş sınırı yok Eylem 5 15-30

EYLEM 1 – AVRUPA İÇİN GENÇLİK T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ EYLEM 1 – AVRUPA İÇİN GENÇLİK Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri Eylem 1.3 Gençlik Demokrasi Projeleri

AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ (AGH) European Voluntary Service (EVS)

Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle işbirliği T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ EYLEM 3 – DÜNYA GENÇLİĞİ Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle işbirliği 3.1 a Gençlik Değişimleri, 3.1 b Eğitim ve Ağ Kurma Projeleri

Eylem 4 – GENÇLİK ÇALIŞANLARI İÇİN T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ Eylem 4 – GENÇLİK ÇALIŞANLARI İÇİN DESTEK SİSTEMLERİ Eylem 4.3 - Gençlik çalışanları ve gençlik organizasyonları için eğitim ve ağ kurma İşbaşı eğitimi, Fizibilite ziyareti, Değerlendirme toplantıları, Çalışma ziyaretleri, Ortaklık kurma faaliyetleri, Seminer, Eğitim kursu, Ağ kurma

Eylem 5 – GENÇLİK ALANINDA AVRUPA İŞBİRLİĞİ İÇİN DESTEK T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ Eylem 5 – GENÇLİK ALANINDA AVRUPA İŞBİRLİĞİ İÇİN DESTEK Eylem 5.1 Gençler ve gençlik politikalarından sorumlu kişiler için toplantılar (Ulusal ve uluslararası seminerler)

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ TEŞEKKÜRLER