BAŞHEKİMLİK TIBBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve belli aralıklarda güncellenen Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HASTANE BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
KİMLİK DOĞRULAMA İŞLEMİNDE FOTOĞRAF UYGULAMASI
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
AMAÇ Bu işleyişin amacı, hasta ve hastalığıyla ilgili ilk başvurunun ilgili Poliklinik veya kliniğin Bilgi Kayıt Kabinine müracaatı ile başlar. Hasta.
Azrael Online Hasta Takip Programı
TEDAVİ İŞLEMLERİ.
EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN FAYDALANMAK İÇİN KİM NEREYE BAŞVURUR?
INTERNET TABANLI HASTA KAYDI PAYLAŞIMI VE TELEKONSÜLTASYON PLATFORMU
HASTANELER ARASI NAKİLLER
AİLE HEKİMLİĞİNDE SAĞLIK OKURYAZARLIĞI
TIBBİ SEKRETERLER İÇİN MEDULA
SGK SSKB Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 4 BİLGİ İŞLEM SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
HASTA BİLGİ GÜVENLİĞİ NURAY TALİ.
KALİTE Hizmetin sunum standartlarının belirlenmesi, ve hizmete insanlar tarafından duyulan inanç, güven ve memnuniyetinartırılmasıdır.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
DERS:HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMLERİ KONU:EPİKRİZ YAZMA İŞLEMLERİ
20. Sağlık insangücü planlaması
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
AMAÇ Çalışanların birimine özel sağlık taramasının periyodik olarak yapılması, Sonuçların hekim tarafından değerlendirilmesi ve çalışana sonuçlar hakkında.
HIMSS NEDİR HIMSS 1961 yılında kurulmuş olan; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olarak bilinmektedir.
ÜNİVERSİTE SAĞLIK MERKEZLERİ ÇALIŞANLARININ ÇALIŞMA KOŞULLARI VE ÖZLÜK HAKLARI Başkan: Dr. Rüştü Güner Raportörler: Dr.Özlem Elçin Dr. Sare Mıhçıokur.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
23. Klinik bilgi sistemleri
KURUM ÖZELLİKLERİ Hastane yatak sayısı: 750 Personel Sayısı: 1229
Sağlık Tesisleri Faturalandırma Birimlerinin Yeniden Yapılandırılması
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
EVDE HASTA BAKIMI.
HASTANELERİMİZDE AKILCI STOK YÖNETİMİ
PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
D.E.Ü. Uygulama ve Araştırma Hastanesi
EPİKRİZ RESMİ OLARAK GEÇERLİ BİR SAĞLIK RAPORU DEĞİLDİR.
KİŞİSEL SAĞLIK KAYDI SİSTEMİ
1.  Hukuk Veri Girişi Hukuk Veri Giriş Hataları Öneriler SUNUMUN İÇERİĞİ.
İŞYERİ HEMŞİRESİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
Ayaktan Tedavilerde Ödeme
Dr. Mehtap Türkay Ankara SÇS Akdeniz Üniversitesi İşyeri Sağlık Birimi.
Kamu Hastaneleri Birliği
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON VE KURUMLARARASI İŞBİRLİĞİ.
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
HBYS’ NİN YENİ VİZYONUNA YÖNETSEL BAKIŞ
Yeni Nesil Laboratuvar
Özel Sağlık Sektörünün Sorunları
DOKTOR EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
PERSONEL YÖNETİMİ Personel işlevi, işletme işlevleri içinde yer alan kolaylaştırıcı bir işlevdir. Nasıl ki, bir işletmede üretim yönetiminin konusu mal.
HASTA HAKLARI.
HASTA KİMLİKLENDİRME VE KİMLİK DOĞRULAMA
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
1. Hasta kimlik bilgilerinin tanımlanması ve doğrulanması 2. Hastanın rızasının alınması 3. İletişim güvenliğinin sağlanması 4. İlaç güvenliğinin sağlanması.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
YÖNETİM KURULU GENEL DİREKTÖR
HASTA KİMLİK BİLGİLERİNİN TANIMLANMASI VE DOĞRULANMASI FATİH KARAYİĞİT EĞİTİM HEMŞİRESİ.
Hemşirelik Kayıtları Planlama aşamasında hemşirelik girişimleri saptanırken, bunlardan kimlerin, hangi işlevlerden sorumlu olacağı ve ne zaman yerine.
Laboratuvar Bilgi Sistemleri
EĞİTİM KOMİTESİ Tıbbi, idari ve hemşirelik hizmetleri yöneticilerinden birer temsilci, kalite yönetim direktörü, bir diş hekimi, protez laboratuvar sorumlusu,
Klinik Bilgi Sistemleri
Atık Yönetimi Çevre Yönetim Birimi Hasta mahremiyeti.
Sunum transkripti:

BAŞHEKİMLİK TIBBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ

 Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve belli aralıklarda güncellenen Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikleri takip ederek hastanenin bilgilendirilmesi. SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) değişiklikleri

 Klinikler tarafından kendi birimlerinde yaptıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SUT Ek-2B ve Ek-2C) sayfalarında karşılıklarını bulamadıkları tetkiklerin ilgili birimlere kodlanmasının yapılabilmesi amacı ile Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) ortamında yeni Ege Kodu açılarak yapılan işlemlerin sisteme girilmesinin sağlanması,  Böylelikle kliniklerde yapılıp faturalandırılamayan işlemlerin faturalandırılması sağlanmaktadır. Tetkik Tanımlama

 SGK tarafından örnekleme takılmış hastaların dosyaları her ay incelenmektedir.  Hasta dosyasındaki eksikliklerden, kodlama hatalarından ya da tetkik sonuçlarının medulaya ulaşamamasından kaynaklanan sebeplerden dolayı hastanemizin aylık gelirinden bazı kesintiler yapılmaktadır.  Bu kesinti miktarını en aza indirebilmek için kesinti yapılan kliniklerdeki doktor ve diğer sağlık personeline ulaşılıp, kesinti ile ilgili bilgi verilerek kesintiye sebep olan eksiklikler tamamlanmaktadır.  Bu süreç 5 gün ile sınırlıdır. Ayrıca bu tarz kesintilerle bir daha karşılaşmamak için klinikte çalışan doktor ve diğer sağlık personeli uyarılmalıdır. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Kesintileri

 E-Reçete şifresi almayan, ya da şifresini kaybetmiş hekimlerimize yardımcı olmaktayız.  Hekimlerimiz e-reçete yazarken karşılaştıkları sorunlarda ve e-reçete ekranının tanıtılmasından birimimiz sorumludur. E-Reçete

 HBYS programı kullanılarak hastanemiz laboratuvarlarından yapılan tetkik isteklerinde, laboratuvarların sisteme entegrasyonunun sağlanması,  Laboratuvar istekleri ile ilgili ekranın tanıtılması ve hekim ile diğer sağlık personelinin önerilerini dikkate alarak, programla ilgili değişiklikler yapılmasının sağlanması birimimizin sorumluluğundadır. E-tetkik istek

 İlaç-Malzeme istek ekranının hekimlerimize tanıtılması ya da karşılaştıkları sorunları ile ilgili yardımcı olmaktayız. İlaç-malzeme istek

 Epikrizin Sağlık Uygulama Tebliğine uygunluğu ile ilgili hekimleri bilgilendirmekteyiz.  Epikriz yazarken hasta ile ilgili verilen eksik bilgilerden dolayı hastanemiz gelirinden Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kesinti yapılmaktadır. Bu durumla karşılaşmamak için birimimiz tüm kliniklerde çalışan hekimler ile irtibat halindedir.

 Hemşirelik uygulamaları ekranının düzenlenmesi ve sağlık personelimizin yaptıkları uygulamaların kayıt altında tutulması için birimimiz tarafından programda düzenlemeler yapılmaktadır.  Böylece Sağlık Uygulama Tebliği eklerinde olmayan işlemler için de harcanan emek ve zaman kayıt altına alınmıştır.