Erasmus Koordinatörler Toplantısı Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü İletişim Fakültesi Konferans Salonu 27.12.2012.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bölüm koordinatörünün gidilecek kuruma bildirmesi için gerekli olan bilgiler bölüm koordinatörüne ulaştırılır. Ad , Soyad Doğum tarihi Fakülte Bölüm Gideceği.
Advertisements

ERASMUS OFİSİ.
NASIL ERASMUS ÖĞRENCİSİ OLURUM …
Edebiyat Fakültesi İstanbul
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
YTÜ AB OFİSİ ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Öğrenim Anlaşması -- Learning Agreement -- Nasıl Hazırlanır?
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
ULİK - Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
LLP/ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS ÖĞRENİM&STAJ HAREKETLİLİĞİ “TANINMA” DEĞERLENDİRME TOPLANTISI Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Tuba Alkanat Akman 9 Haziran 2010.
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
ERASMUS TANINMA TOPLANTISI Okt.Tuba A. AKMAN Okt.Ceyda POLATEL Okt.Fatma DEMİRCİ.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ VE TESLİM EDİLECEK BELGELER Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Erasmus Koordinatörler Toplantısı Doktora Salonu
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
2019/2020 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Erasmus Koordinatörler Toplantısı Doç.Dr. Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü İletişim Fakültesi Konferans Salonu

Diploma Eki Etiketi

GENEL DEĞERLENDİRME

ANLAŞMALAR Ülkelere göre (24 AB ülkesi+İsviçre) ( ) ÜlkelerAnlaşma Sayıları Almanya171 Fransa43 İspanya43 İtalya43 Polonya34 Avusturya25 İngiltere22 Yunanistan22 Hollanda21 Çek Cumhuriyeti14 Danimarka13 Macaristan11 Belçika11 İsveç11

ANLAŞMALAR Ülkelere göre (24 AB ülkesi+İsviçre) ÜlkelerAnlaşma Sayıları Bulgaristan11 Portekiz9 Litvanya9 İsviçre8 Finlandiya7 Slovakya5 Slovenya4 Romanya4 Estonya1 Letonya1 Lüksemburg1 TOPLAM550

Dönemi

Başvuru Süreci Online başvuru sistemi – AGNO koşulu: Lisans 2,20 /Lisansüstü 2,50 – Tam zamanlı öğrenci: Öğrencilerin diploma/derecelerinin gerektirdiği çalışmaları yurtdışında yapmak üzere bir yarıyıl için 30, bir tam akademik yıl için 60 AKTS (ECTS) kredisine denk gelen programı takip etmek üzere gönderilmesi beklenir. Bir öğrenci sadece bir kez Erasmus öğrenim hareketliliği hibesi alabilir.

Başvuru Süreci Şubat 2013 itibariyle sistem açılacak Gidilecek kurumun/programın eğitim dili Başvurular bilgi amaçlı koordinatörlüklere gönderilecek Yabancı dil sınavı: Mart 2013 Seçim süreci hibe açısından bir ön seçimdir

Koordinatör Seçilen öğrencinin bilgilerinin karşı kuruma bildirilmesi “Gitmeyen Ögrenciler Formu” Dönem+ Üniversite (Ülke) değişiklikleri 2 hafta içinde bildirilecek Dönem kısıtlamasına gidildiği takdirde öğrenci bilgilendirilecek

Hibeleri

Hibe Dağılımı ALMANYA425LETONYA333 AVUSTURYA476LİTVANYA325 BELÇİKA448LÜKSEMBURG448 BULGARİSTAN281MACARİSTAN355 ÇEK CUMHURİYETİ377MALTA368 DANİMARKA601POLONYA345 ESTONYA339PORTEKİZ381 FİNLANDİYA535ROMANYA312 FRANSA520SLOVAK CUM.358 GÜNEY KIBRIS RUM Y.375 SLOVENYA 401 HOLLANDA466YUNANİSTAN 425 İNGİLTERE602 İRLANDA489 İSPANYA438 İTALYA477 İSVEÇ531

Hibe Ödemesi Gitmeden önce %80 – Davet mektubu/Bilgi Formu üzerindeki tarihe göre Döndükten sonra %20 – Katılım Sertifikası’ndaki (Akademik Takvime uygun) tarihe göre (başarılı olunduğu takdirde)

Hibesiz (“0” Hibeli) Erasmus öğrencisi olma durumu Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli Erasmus öğrencileriyle aynı süreçten geçer. Öğrencinin uzatacağı süre için tamamlanması gereken Öğrenim Anlaşması ve Sözleşmesi güncellenmeli ve bir ay içinde anlaşmanın taraflarınca imza süreci tamamlanmalıdır.

Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı üniversiteden onaylanmadan hibe ödemesi yapılmayacaktır. – Akademik Tanınma Belgesi (Recognition Sheet)

Geldikten Sonra – “Not Çizelgesi (Transcript of Records)” (aslı veya aslı gibidir onaylanmış kopyası) Gelen "Transcript of Records"ın hem dersleri ve AKTS (ECTS) kredilerini, hem de AKTS notlarını göstermesi gerekmektedir. Transkript ile Akademik Tanınma Belgesi tutarlı olmalı

Planlanan faaliyet dönemi tamamlanmadan dönülmesi 3-12 ay arası Hareketlilik süresinin asgari sürenin altında olması durumunda sözkonusu hareketlilik için hiç hibe ödemesi yapılmaz,... ve tekrar Erasmus programından faydalanamaz

Başarısızlık Durumu Öğrencilerin yurtdışında bulundukları süre içinde derslerine devam etmedikleri ve öğrenci olarak yapmakla yükümlü oldukları sorumluluklarını yerine getirmedikleri tespit edildiğinde, öğrencinin aldığı derslerden de başarısız olması durumu dikkate alınarak toplamda yurtdışında kaldığı sürede hak edeceği toplam hibenin % 20’si kesinlikle ödenmez.

Evrak Teslimi Yapmayan Hareketlilik dönemini tamamlayan öğrencilerin döndükten sonra teslim etmeleri gereken belgeleri tamamlamaları gerekmektedir. Belgeleri tamamlamayan öğrencilerin hareketlilik dönemleri geçersiz sayılır ve bu öğrenciler hibe hak edemez.

Öğrenim Hareketliliği Taahhütnamesi

Gelen Öğrenci Başvuruların Kurulumuza yapılması Birimleri bilgilendirme Öğrenci Kimlikleri Avcılar: Misafirhane Kabul Mektubu-Oturma izni için yazı

Ders Seçimi ve Kayıt Anlaşma kapsamında geldiği birimde ders seçimi Başka birimlerden en fazla 2 ders 30 AKTS-60 AKTS

Birimlerce Yapılacak Olanlar Öğrencilerin Katılım Sertifikalarının hazırlanması ve daha sonra toplu halde Kurulumuza gönderilmesi Transkriptlerin hazırlanması İETT Genel Müdürlüğü, Cep Telefonu hattı vs. için Öğrenci Belgesinin verilmesi Gelen öğrencileri bilgilendirmek (kablosuz internet, sportif aktiviteler vs.) Dönem uzatmak isteyen öğrencilerinin isimlerinin zamanında Kurulumuza bildirilmesi

Koordinatör Değişiklikleri

Yeni Dönem Erasmus For All

Teşekkür ederiz