Çözüm Kabiliyeti için performans göstergeleri. PI yok, sorun da yok! Çözüm Kabiliyeti için göstergelerden en önemli üçü: 1. Tanımlanmışlık düzeyi, 2.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Elazığ İhracat ve Katma Değer Artışı Ortak Akıl Toplantısı WorldCafe Toplantı Akışı.
Advertisements

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
◦ Siyasi ◦ Ekonomik ◦ Askeri ◦ Sosyokültürel ◦ Çevre.
SİGARA VE ÖLÜM Alaaddin Attar DEBGİCİ Psikolojik Danışman
SORUNU ÇÖZÜMLEME Dr. Y. İlker TOPCU
My50 E/B Uygun fiyata İtalyan kalitesi My50, fiyat ve kalitenin buluştuğu nokta TMT Pazarlama İç ve Dış Tic.Ltd.Şti. İstoç 1.Ada No:2 Mahmutbey – Bağcılar.
ZEYNEP ALPTEKİN GÖLCÜK ASKER HASTANESİ
Bireysel / Kurumsal / Toplumsal “ Yaşamlarımızı şekillendiren yaygın ve yerleşik kalıplar’ın sorgulanması” 19 Aralık 2012 / İstanbul.
FIAT DUCATO – PİŞMANLAR KOROSU
Paydaşlar Arası Etkileşim Beklentileri Matriksi
Rev.0.0 –24 Ekim 2004© Copyright Sistem Mühendisliği Uygulama Hizmetleri, Bütün rekabet faktörleri birleşir ve şu 4 rekabet kuvvetini oluşturur:
Güvenlikçiden YK Bşk.na Bir kuruluşta en alttan en üste bilgi katma değeri yaratma örnekleri.. Sayfa ve satırları lütfen enter tuşuyla ilerletiniz..
TÜRKİYE’DE STRATEJİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ: BİLGESAM ÖRNEĞİ Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı.
SINIF:5-d OKUL: İHLAS İ.Ö.O
Küreselleşme ve Çözüm Kabiliyeti Rev 2 – Temmuz 2014 ©Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®
DIME - EIB - AEA 2008 Workshop ‘Turkey: A Model for Organic Products’ April , Izmir Turkey “ORGANİK TARIMA DAYALI SANAYİNİN GELİŞTİRİLMESİ” ÜZERİNE.
Ekim 15, 06© Copyright M.Tınaz Titiz, Sorunların kendileri Cevaplar De ğ ildir..
“Kök Sorunlar” ve “Hayalet Sorunlar”.
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEDMEM
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Neler Yapılmalı?. 1. “Bilgi” engel midir? Her alandaki “doğru”lar insanlık tarihinin birikimi olarak biliniyor. Ama bunlar, neyin nasıl yapılacağını söylemiyor.
Paydaşların Katılımı Süreçleri Jim Woodhill Yönetici: Wageningen International – Kapasite Geliştirme ve Kurumsal Değişim.
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014.
Mayıs 2012.
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
Performans Göstergeleri
/09/22/haber/siyaset/8509/_ laiklik_tehlikededir_diyemem_.html,
Bilgi ve Yenilik İktisadı
Sorun Stok Etkisi Rev Sorun sayısı arttıkça.. Tek sorun yerine iki ayrı sorun halinde: 1. Sorunlar aynı kaynaklara ihtiyaç gösterebilir,
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-1
Akademik & Bilimsel Performans Değerlendirmesi Çalıştayı InCites (Web of Science) Marmara Üniversitesi 27 Kasım, 2014 Dr. Metin TUNÇ.
Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Sorunların kendileri Cevaplar Değildir..
PEER SUPPORT TEAM.
AVRUPA KALİTE GÜVENCESİ REFERANS ÇERÇEVESİ VE KULLANILAN ARAÇLAR
Çözüm Kabiliyeti için performans göstergeleri Rev
Neler Yapılmalı?. 1. “Bilgi” engel midir? Yargılarımızın doğruluğuna güvendiğimizde, bilgi edinme kanallarımızı (dolayısıyla merakı) kapatırız. Bir çeşit.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Sömürü algoritması Birilerinden, sömürü yoluyla değer transfer etmek isteyenler için altın kurallar(!)
TRAFİK SORUNU Çözüm.
Ağzın dudaklarımda AğzınAğzın Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle paylaşmak uykularda en büyük günahları Seninle uyanmak nice çılgın.
Stratejik Hedefler;  Yeterince açık ve anlaşılabilir ayrıntıda  Ölçülebilir  Zaman çerçevesi belirlenmiş  İddialı Ancak imkansız olmamalıdır! Olmalıdır.
9. Sınıf akıllı fizik defteri
Herkes için –sürdürülebilir- Eğitim
Dayandığı felsefe ya da dünya görüşüne göre çeşitli değişiklikler göstermekle birlikte, eğitimin en yaygın kullanılan tanımlarından biri bireyin davranışlarında.
ÖĞR. GÖR. ELİF ÜNALAN ÖZÇELİK
Çocuk Dostu Okul.
Demokrasi Nedir? Demokrasi halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimidir. Halkın kendi kendini yönetmesidir. Demokrasi aynı zamanda özgürlük, eşitlik,
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
5.1 GİRİŞ Doğayla ilişkide olmanın sağlıklı olduğu fikri sezgisel olarak o kadar geçerlidir ki, uzunca bir süre insanlar doğanın sağlığa katkılarını.
HANGİ İLKEYİM? MUSTAFA TONBUL BOZKURT ORTAOKULU HANGİ ALANDAYIM?
VII. Ünite SİYASET FELSEFESİ
Mevcut sistem hastalık üretiyor, Hastalıklarımızı ve emeğimizi istismar EDİYOR! Türk Tabipleri Birliği – İstanbul Tabip Odası ‘Sağlığımıza Yatırım Yapmayanlar.
CUMHURİYET DÖNEMİNDE EĞİTİM ANLAYIŞI.
Türkiye Emek Piyasaları ve İstihdam Politikaları
Türkiye yol ayrımında: Diktatörlük mü Demokrasi mi
Kök-Nedenler Arası Olası Etkileşimler
KONTROL VE BANKA PERFORMANSI Lawrence Fogelberg John M.
KÖY MANTALİTESİ = KÖY DÜŞÜNÜ
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
ÖZEL AÇILI ÜÇGENLER ÜÇGENİ Özellik: *** 30 un gördüğü a ise 90 ın gördüğü 2a dır. *** 30 un gördüğü a ise 60 ın gördüğü.
MUTLULUK KURAMLARI Ezgi Akıncı.
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Çocuk İstismarı Roadshow Ne yapmalıyız?
KARAYOLUNUN KULLANILMASI 1-KARAYOLUNDA TRAFİĞİN AKIŞI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YARGI KARARLARI.
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
Kanatlı araba. benim projem askeri veya trafikdeki sorunları gidermek için 1 e 1 çözümdür.
Sunum transkripti:

Çözüm Kabiliyeti için performans göstergeleri

PI yok, sorun da yok! Çözüm Kabiliyeti için göstergelerden en önemli üçü: 1. Tanımlanmışlık düzeyi, 2. Sorunun kök nedenlerinin bilinirliği, 3. Sorunun, diğer sorunlarla etkileşim mekanizmasının bilinirliği. Haz,

Türkiye’nin önemli sorunlarının her birine bu ölçütler açısından bakınız! BM’in geri kalmış ülkeler için bir tanımı: “Kıt kaynaklarını iyi tanımlanmamış sorunlar uğruna heba eden toplumlar” Örneğin şu 5 sorunu: 1. O.Doğu bağlamında Kürt, Suriye vd 2. Demokrasi ve özgürlük 3. Laiklik ve din istismarı 4. Ortalama nitelik düzeyi, eğitim 5. Rekabet gücü (katma değer) ytmz 6. Ölümlü trafik kazaları 7. Çölleşme Haz,

Önemli bir sonuç ve çözüm anahtarı! TR’nin çözüm kabiliyetinin düşük olduğunun kabulü, çözüm yolunda en sağlam adımdır: Bir hastalığın tedavisinde ümitlerin en parlak olduğu an, hastanın hastalığını kabul ettiği andır. Haz,

Teşekkür Ederiz