Support to Local Administration Reform 1 Birlik için stratejik yönün tanımlanması.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PROJE HAZIRLARKEN DİKKAT EDİLECEK ADIMLAR
Advertisements

Apple Computer Inc. Altı Aşamalı Teknoloji Planlama Modeli (2005)
Stratejik yönetim işletmenin dış çevresini (rakipler, pazar-piyasa, ürünler, müşteriler, aracılar, tedarikçiler) analiz eder. İşletmenin geleceği ile.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Türkiye’de Yürütülen Kamu Kesimi Reformlarının Güçlükleri ve Vadettikleri Andrew N. Vorkink Ülke Direktörü 10 Ocak, 2005.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ GENEL SEKRETERLİĞİ
Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi.
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİNDE STRATEJİK PLANLAMA.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi 1 MODERN YEREL YÖNETİM BİRLİĞİNE DOĞRU John Jackson Capacity Building International.
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
STRATEJİK YÖNLENDİRME
Kalite İlkelerinin Geliştirilmesi ve Uygulanmasında ve Uygulamaların Niteliğinin Garanti Edilmesinde «Adım Adım Derneği’nin» (ISSA) Deneyimi Mihaela Ionescu,
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Mathieu Zagrodzki UNDP. Güvenlik Stratejileri ve İç Güvenlik Kuvvetleri’nin Örgütlenmesi Fransa Örneği.
Girişimcilik.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
MODERN YEREL YÖNETİM İÇİN LİDERLİK
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
STRATEJİK PLANLAMA SABEK A.Ş.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
HAFTA I.
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama Tuğba DİNÇER 25 Nisan 2011
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
MEHMET TAŞ KIRIKKALE MEM SPE
STRATEJİK PLANLAMA.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
STRATEJİK PLANLAMA.
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
Şirketlerde Yönetişim Biçimleri
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Dr. İsmail DEMİR Eğitim Politikaları Daire Başkanı.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
YÖNETİM FONKSİYONLARI
SAĞLIK SİSTEMLERİNİN VE HİZMETLERİNİN YENİDEN ÖRGÜTLENMESİ VE PLANLANMASI Prof. Dr. Haydar Sur Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi.
VİZYON VE MİSYON ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
FUAR ORGANİZASYONU.
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Support to Local Administration Reform 1 Birlik için stratejik yönün tanımlanması

Support to Local Administration Reform 2 Stratejik yönün tanımlanması- ana unsurlar Stratejik vizyon Stratejik plan –İş planı –Üyelere hizmetler (ana ve ücretli hizmetler) –Temsil ve lobi stratejisi Teşkilat yapısı Donör politikası ve koordinasyon Cinsiyet politikası

Support to Local Administration Reform 3 Sorular: Yerel Yönetim Birliklerine gerçekten ihtiyacımız var mı? Yerel Yönetim Birliklerine neden ihtiyacımız var? Türkiye Belediyeler Birliği’nin stratejik vizyonu ne olmalıdır?

Support to Local Administration Reform 4 Stratejik Vizyon “Stratejik vizyon” kavramından ne anlamalıyız? Stratejik vizyon, Yerel Yönetim Birliğinin gelecekte ideal olarak nasıl görünmesini istediğimizi ortaya koyar. Stratejik vizyon ifadesi, stratejik ve genel anlamda hedef belirleme için yön ve ilham vermelidir. Ayrıca, vizyon ifadesi ile, Birlik üye belediyeler tarafından belirtilen zorluklara ve diğer konulara cevap verebilecektir.

Support to Local Administration Reform 5 Stratejik vizyon (devamı) Birliğin stratejik vizyonu, mesaj veren, kolayca anlaşılabilen, herkes için kolayca hatırlanabilen ve ayrıca kuruluşun görevleriyle doğrudan bağlantılı olan bir ifade olmalıdır. Tek ve basit bir cümle ile, Türkiye Belediyeler Birliği’nin ülkenin ortak yararı için neden gerekli olduğu açık bir şekilde ifade edilmelidir. Net bir stratejik yönün (stratejik vizyon ve öncelikler) olmaması, Birliğin siyasi ve yönetici kadrosu arasında ve üyeleri içerisinde belirsizlik yaratır.

Support to Local Administration Reform 6 Stratejik vizyon (vizyon) Stratejik vizyon cümlesi (örnek) Türkiye Belediyeler Birliği, üyelerine üst düzey hizmet verebilen ve yerel düzeydeki reform süreçlerine ve Türkiye’nin AB’ye bütünleşme sürecine önemli destek sağlayabilen, modern, güvenilir ve duyarlı bir yerel yönetim Birliğidir.

Support to Local Administration Reform 7 Stratejik Plan Birlik için son derece önemli bir belgedir. Stratejik plan, stratejik vizyonun hayata geçirilmesidir. Stratejik plan, aşağıdaki alanlara rehberlik/kılavuzluk yapmalıdır: –İş planı –Üyelere hizmetler (temel ve ücretli hizmetler) –Temsil ve lobi stratejisi

Support to Local Administration Reform 8 Stratejik Plan (devamı) Stratejik planı uygulamaya koymada kullanılacak yöntem, Birliğin en yüksek mercileri tarafından tanımlanmalı ve kabul edilmelidir. Tüm üyelerin katılımı güvence altına alınmalıdır. Stratejik plan, yol gösterici ilkeleri ortaya koyan ve üyeleri tarafından açık destek verilen “canlı” bir belge olmalıdır.

Support to Local Administration Reform 9 Stratejik Plan- İş Planı Üyelik ücreti (temel hizmetler) Üyelere hizmetler (ücretli hizmetler) Donörlerin desteği ve projeler Ulusal (merkezi) bütçeden destek- devredilen görevler

Support to Local Administration Reform 10 Stratejik Plan – Temel ve ücretli hizmetler Ana görev, tüm belediyeler için zaruri olan görevler olarak tanımlanmalıdır. Ücretli hizmetler, bazı üye belediyeler tarafından talep edilen belirli hizmetlerdir. (tüm belediyeler için gerekli değil) Üyelik ücretine dahil hizmetler tanımlanan ana görevlerden oluşmalı; bunlar üyelere anlatılmalı ve üyelerle görüşülmelidir. Ek hizmetler, sadece ihtiyacı olan belediyelere verilen ücretli hizmetler olmalıdır.

Support to Local Administration Reform 11 Stratejik Plan Temsil ve lobi politikası Politika oluşturma, üyeler adına, temsil ve lobi faaliyetlerine rehber olmak, ortak çıkarları ilgilendiren konularda üyelere genel bir destek vermek ve ülke içindeki yerel yönetimin gelecekte takip edeceği yönü ve rolünü etkilemek için gereklidir. Bir lobi grubu veya komitesi, Birliğin yapıları içerisinde kurulmalıdır. Temsil ve lobicilik politikasının uygulanması (strateji)

Support to Local Administration Reform 12 Teşkilat Yapısı Bazı anahtar konular: –Desantralize yapı (küme- model) –Kilit personel ve proje personeli arasında net bir ayırım –İnsan kaynakları geliştirme stratejisi –İç ve dış iletişim stratejisi

Support to Local Administration Reform 13 Donör Koordinasyonu Donör kuruluşlarla temaslara ilişkin politikalar, Birliğin görevlerinin ne olduğunun ve Birliğin hangi koşullar altında donörlerden proje kabul edebileceğinin açıkça belirtilmesiyle geliştirilir. Projeler başladığında, Birliğin aktif rol oynaması gerekir Maliyeti karşılama politikası geliştirilmelidir. (İş Planının parçası) –Birlik için projeler –Birlik tarafından uygulanan projeler (işletme giderleri)

Support to Local Administration Reform 14 Cinsiyet Politikası Cinsiyetle ilgili temel kavram ve öğelere giriş Cinsiyet politikası geliştirilmelidir. (üst-düzey yönetimin ve üyelerin buna katılmaları ve bunu desteklemeleri gerekir) Tüm faaliyetlerde cinsiyet unsurunu gözeten uygulamalar Birlik tarafından cinsiyete duyarlı bütçeleme getirilecektir.