Case: HR Management Department AstraZeneca (AZ)Türkiye

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

ARTUSA ASSİSTANCEÇAĞRI MERKEZİ AKIŞ ŞEMASI
Vet-Hek ŞİRKET PROFİLİ MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ ÜRÜNLERİMİZ
Geçmişten Geleceğe: Elit Yazılım
GÖRMEK İNANMAKTIR Herkes İçin Kolay Analizler
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
Meriç Belediyeler Birliği
TTB-UDEK STE/SMG ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI. Tıp Uzmanlık Dernekleri ve STE  İlgili uzmanlık alanında çalışan hekimlerin bilgi, beceri, mesleki yetenekleri.
KOOPERATİFLERDE ETKİNLİK
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
2 (c) 2011 ErikTronik. ErikTronik'in yazılı izni olmadan kullanılamaz. “ ” Sektöründe yaptığı işlerde, kaliteli ve sonuç odaklı çalışan firmamız aynı.
Linda Martin Kıdemli Başkan Yardımcısı Dünya Çapında Satış 24 Mart 2003 Şirket Arka Planı.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
ECZACIBAŞI İLAÇ.
 Kütahya porselen,1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında % 70’i Güral ailesine geçmiş,% 26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de bir işlem görmekte.
Kurumsallaşma Sürecine Bakış Kurumsal Bir Deneyim
ACIBADEM ADANA HASTANESİ DİREKTÖRÜ
Sportif Kurumsallaşma
BAŞHEKİMLERİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
Küreselleşen Türkiye’de Yatırım Rekabeti İzzet Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Unilever Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
Performans Göstergeleri
Bilgi Sistemi Organizasyonlar içerisindeki kontrol ve karar verme mekanizmalarında kullanılacak bilginin toplanması, işlenmesi, saklanması ve dağıtılmasını.
1 Corporate 1 KURUMSAL BANKACILIK Corporate. 2 2 KURUMSAL BANKACILIK Finansbank 90’ lı yılların ikinci yarısından başlamak üzere, giderek ihtiyaçları.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
Hızlı Tüketim Ürünleri
Doç. Dr. Mehmet Cihan YAVUZ
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
Merhaba Değerli Misafirler
1 MALİ HİZMET BİRİMLERİ ORGANİZASYON ŞEMASI. Mali Hizmetler Teşkilat Şeması Mali Hizmetler İç kontrol alt birimiStratejik planlama alt birimi Bütçe ve.
Sağlık Provizyon Sistemleri SASDER 1. Ulusal Kongresi Kasım 2012.
İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI. 2 M. Tugay ÖZKAN İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Erdoğan BÜYÜKERSOY Şube Müdürü Lütfü YILDIRIM Şube Müdürü İzzet.
Hızlı Tüketim Ürünleri
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
İLAÇ VE ECZACILIK BAŞKAN YARDIMCILIĞI
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
Bilişim sistemlerinin türleri
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
Turizm Pazarlaması Çevresi
İşletme Çevreleri, Büyüme, Küçülme ve Analizler
ODTÜ İŞLETME Özel sektör ve kamu kuruluşlarının, değişen çevre koşullarına uyum göstererek, etkili, kârlı ve verimli bir şekilde yönetilmelerine.
Doç. Dr. Yusuf KARACA Afyon Kocatepe Üniversitesi

Bekir Sami NALBANTOĞLU
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
MALİ POLİTİKALARIN KAMU HASTANELERİNE YANSIMALARI
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Tedarik Zinciri, Kapasite Geliştirme ve Fon Kaynakları Çalıştay Sonuçları : Yaşanan Sorunlar Çözüm Önerileri.
TEB Yatırım Organizasyon Şeması Yönetim Kurulu Teftiş Departmanı Uyum İç Kontrol ve Risk Yönetimi Bölümü Genel Müdür Baturalp CANDEMİR Uyum ve İç Kontrol.
Şirket Toplantısı Şirketinizin Adı.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Matriks Organizasyon Yapısı
YÖNETİM KURULU GENEL DİREKTÖR
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
SÜREÇLERİN BELİRLENMESİ VE TANIMLANMASI
Genel Sekreterlik Organizasyon Şeması
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

Case: HR Management Department AstraZeneca (AZ)Türkiye OPSY 502-Organization Theory-Spring 2012 Uzman Konuk: HR Yöneticisi Hande Boynudelik Emel Seven Bozçam Hümeyra Yıldırım

Organizasyonun Özellikleri Uluslararası bir firma Faaliyet gösterdiği alanlar: araştırma, geliştirme, ilaç üretimi,pazarlama. Hizmet sunduğu alanlar: mide-bağırsak,kalp-damar, merkezi sinir sistemi, göğüs hastalıkları, onkoloji, enfeksiyon ve diyabet tedavi alanları. 32.8 milyar dolarlık sağlık hizmeti hacmine sahip. 100’den fazla ülkede satış yapıyor. 19 ülkede üretim. 5 ülkede araştırma merkezi. AR-GE’ye yılda ortalama 4 milyar dolarlık yatırım.

AZ Türkiye Vizyon-Misyon Vizyon: Yaşama değer katmak Misyon: Tüm dünyada, hastaların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlayacak etkin, inovatif, yan etkileri az, hasta uyumu yüksek ürünler geliştirmek.

AZ TÜRKİYE ORGANİZASYON ŞEMASI CEO Finans Direktörü Mali Kontrol Tedarik Zinciri IT Satınalma İnsan Kaynakları Direktörü Satış ve Pazarlama Direktörü Market Access Direktörü Medikal Direktörü Hukuk İş Geliştime Müdürü İletişim

AZ İK ORGANİZASYON ŞEMASI İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRÜ İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Müdürü İnsan Kaynakları Yöneticisi İnsan Kaynakları Asistanı İnsan Kaynakları ve Ücretlendirme Müdürü Ücretlendirme ve Yan Haklar Uzmanı Bordro Uzmanı İdari İşler ve Sağlık-Çevre-Emniyet Müdürü İdari İşler Uzmanı İdari İşler Asistanı Resepsiyonist İşyeri Hekimi Departman Asistanı

AZ TÜRKİYE ORGANİZAYON YAPISI Görevlerde uzmanlaşma Prosedürsel süreçte resmileşme İş için formal eğitim ve doktrinleşme Dikey olarak sorumluluk paylaşımı Satış-pazarlamayı besleyen kaynak dağılımı İzleme ve performans değerlendirme yaygın Bürokratik bir yapı.

MATRIX ORGANİZAYON YAPISI Organizasyonel Gelişim Müdürü Satış ve Pazarlama İş Ortağı İnsan Kaynakları ve Ücretlendirme Müdürü Merkez Ofis İş Ortağı

DIŞ KAYNAK KULLANIMI (OUTSOURCING) Hizmet merkezi sistemi (İspanya) İK sorumluluklarının delegasyonu. HR bölümünün daha stratejik işlere yönelmesi

Emel Seven Bozçam Hümeyra Yıldırım Teşekkürler Emel Seven Bozçam Hümeyra Yıldırım