OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Advertisements

REHBERLİK VE ÖZEL EĞİTİM
OGYE Okul Gelişim Yönetimi Ekibi
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
REHBERLİK Yıldız KOCADAĞ.
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
STRTEJİK PLAN HAZIRLAMA TAKIMININ OLUŞTURULMASI. Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Takımın Oluşturulması Stratejik planlama çalışmalarının başarısı plan.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
T.C. İZMİR VALİLİĞİ İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Kurullar hangi kurumlarda oluşturulmalıdır?
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
1 OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİNİN KURULUŞU. OKUL GELİŞİM MODELİ UYGULAMALARININ MEVZUAT DAYANAKLARI Toplam Kalite Yönetimi Uygulama Yönergesi. Milli Eğitim.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KEŞFET KENDİNİ PROJESİ
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sınav Rehberliği Konusunda
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
PLANLI OKUL GELİŞİMİ.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
OKUL HEMŞİRESİNİN GÖREV YETKİ SORUMLULUKLARI
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
BEP NEDİR?. Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı.
T.C. MANİSA VALİLİĞİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
T.C. YENİKENT AHMET ÇİÇEK ANADOLU TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ KOORDİNASYON MERKEZİ OKUL GELİŞİM MODELİ Nihat BÜBÜL.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
ÇEKMEKÖY REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Özel Eğitime İhtiyacı Olan Çocukların Eğitim Sürecine Uyumu Kursu Çiğdem ÇAMUR Özel Eğitim Öğretmeni Ahmet KAHRAMAN.
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
ÖRNEK REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
OGYE PLANLI OKUL GELİŞİMİ OKUL GELİŞİM SÜRECİNDE YER ALAN VARSAYIMLAR 1-OKUL; GELİŞİM SÜRECİ SONUNDA DAHA ETKİN BİR EĞİTİM KURUMU OLACAKTIR. 2-ÇALIŞMALARDA.
İKS UYGULAMA, İZLEME DEĞERLENDİRME İKS SONUÇLARIN PAYLAŞILMASI.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ben Temizim Okulum Temiz Projesi
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
Sunum transkripti:

OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE)

PLANLI OKUL GELİŞİMİ Planlı Okul gelişiminde Okul Gelişim Süreci basamaklarının uygulanması esastır. Okul Gelişim süreci basamakları, okulun fiziki kaynaklarını ve insan kaynaklarını geliştirerek eğitimin niteliğini ve öğrenci başarısını arttırmayı amaçlayan sistematik bir süreçtir. Bu süreç, okulda iyi bir planlama ve koordinasyonun kurulup gerçekleşmesi ve yerleşmesi ile olacaktır.

OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ ÜYELERİ 1. Okul Müdürü 2. Projeden Sorumlu Müdür Yardımcısı 3. Öğretmen( İkiden az olmamak üzere öğretmen sayısına göre ) 4. Rehber Öğretmen 5. En az bir Destek Personeli 6. Veli (İkiden az olmamak üzere) 7. Öğrenci (İkiden az olmamak üzere) 8. Bir Koruma Derneği Temsilcisi (Bizzat öğrencisi olan veliden) 9. Bir Okul Aile Birliği Temsilcisi 10. Okul Aile Birliği Sınıflar Temsilcisi 11. Sivil Toplum Örgütlerinden seçilen bir temsilci 12. Muhtar 13. Okulun bulunduğu bölgede Sanayi/Ticaret Odalarının birer temsilcisi

OGYE’NİN GÖREV TANIMLARI 1-OGYE, okul gelişim planı sürecinin yönetiminde okul toplumunu temsil eder. 2-Sağlanacak mali kaynakları(yardım, kermes, geceler vb.)yerinde kullanarak “Okul Bütçesi”ni hazırlar ve yönetir, okul toplumunu, velileri bilgilendirir. 3-OGYE, Okul Gelişim Planı’nı hazırlar ve uygular. 4-Bu gelişim sürecinde yer alacak çalışma gruplarını belirler, kurar ve çalışmalarında rehberlik eder. 5-Okulun imkanlarını ve ihtiyaçlarını belirleyici çalışmalar yapar

OGYE’NİN GÖREV TANIMLARI 6-Planlı okul gelişimi içerisinde yer alan diğer okulları ziyaret edip onlarla görüş alışverişinde bulunur. 7-Okul personelini, velileri ve öğrenci gruplarını bilgilendirmek amacıyla toplantı, panel ve seminerler yapar. 8-İhtiyaç analizi için anketler uygular ve değerlendirir. 9- Personel için görüşme formları düzenler, değerlendirir. 10-Çalışma gruplarının planlama ve uygulamalarını organize eder. Bu planlar ışığında Yıllık Okul Gelişim Planı’nı hazırlar. 11-Çalışma gruplarının çalışmalarını koordine eder.

OKUL MÜDÜRÜ Planlı okul gelişimi için gerekli planlama, organizasyon ve görevlendirme yapar. İlgili bakanlık birimleri ile koordinasyonu sağlar. Okul-üniversite işbirliğini sağlar. Okul personelinin mesleki gelişimini sağlar.

PROJEDEN SORUMLU MÜDÜR YARDIMCISI OGYE’nin toplantılarını düzenler.Üyeleri toplantıya çağırır.Kullanılacak dokümanları çoğalttırıp dağıtımını yapar. Okul müdürünün katılmadığı OGYE toplantılarına başkanlık yapar. Çalışma grupları’nın kurulması için gerekli ön hazırlıkları yapar,çalışmalarını takip eder, izler. Okul gelişimi ile okulda kaydedilen gelişmelerden okul toplumunun haberdar edilmesini sağlar. Okul personelinin mesleki gelişimi için onların hizmetiçi ihtiyacını belirler ve katılımlarını sağlar.

REHBER ÖĞRETMEN Öğrencilerin kişilik gelişimine yönelik olarak yapılacak çalışmaları yürütür. Öğrenci başarısının arttırılmasına yönelik çalışmalara rehberlik eder. Öğrenme zorluğu çeken öğrencilerin başarılarının arttırılmasına yönelik çalışmaları yürütür. Hızlı öğrenen öğrencilerin potansiyelini etkili bir şekilde kullanmaya yönelik çalışmaları yürütür. Çalışma gruplarının etkinliğini ve verimliliğini arttırıcı uygulamaların düzenlenmesinde rol alır.

DESTEK PERSONELİ Okul çevre temizliği ve güvenliğine yönelik çalışmaları düzenler ve yürütür. Okul eşyalarının ve ekipmanlarının korunması, temizliği ve etkili kullanımına yönelik yapılacak çalışmaları düzenler. Okulun fiziki mekanlarının kullanımını düzenler. Okulun güvenliğine yönelik çalışmaların organizasyonunda rol alır.

VELİ Okulun çevre ve veliler ile işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları organize edip yürütürler. Okulun fiziki kaynaklarının geliştirilmesine önderlik ederler. Okulun tanıtım çalışmalarını organize ederler. Yardıma muhtaç öğrencileri belirleyip gerekli desteğin bu öğrencilere sağlanması çalışmalarını yürütürler.

ÖĞRENCİ Okul gelişimine yönelik çalışmalarda öğrencileri temsil ederler. Öğrencilerin görüşlerini, isteklerini ve sorunlarını OGYE’ye iletirler.

OKUL KORUMA DERNEĞİ TEMSİLCİSİ Bakanlık kanalıyla sağlanan ödeneklerin kullanımı için gerekli planlamaları ve organizasyonu yapar. Velilerin parasal desteğini sağlamak için uygun düzenlemeleri yapar . Okulun parasal kaynaklarının kullanımı sonunda yapılan harcamaları gösteren mali raporların velilere duyurulması için gerekli düzenlemeleri yapar.

OKUL AİLE BİRLİĞİ TEMSİLCİSİ Okulda sosyal yardımlaşma etkinliklerini düzenleyip yürütür. Öğrenci başarısının arttırılmasına yönelik yapılacak çalışmaların bütün velilere duyurulmasında ve veli desteğinin sağlanmasında rol alır. Okul-çevre ve okul-veli işbirliğini geliştirirler.

A Y R I C A Okul Aile Birliği sınıflar temsilcisi, Sivil Toplum örgütlerinden seçilen temsilci, Mahalle Muhtarı, Sanayi / Ticaret odaları temsilcileri, Gelişim süreci basamaklarının teknik çalışmaları kapsayan bölümlerine katılmazlar. Çalışmalara gözlemci olarak katılabilirler. Kararların alınmasında oy kullanabilirler.