Training Manual 16. Mekanik Araç çubuğu. Training Manual 001289 30 Nov 1999 16-2 Mekanik Araç çubuğu Genel Bakış Mekanik Araç çubuğu (MTB) mekanik analizleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
My EBSCOhost Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Advertisements

Bilgilerimi sunuyorum
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
ŞAHİN AKDAĞ.
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
15. Kısa Başlıklar.
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
Analysis of Variance/Multiple ANOVA
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
4. Gerilme Analizi.
Kodlama bilgisi gerekmez!
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Wordpress 2. Not
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
Problemi Çözme Adımları
Support.ebsco.com EBSCOadmin Raporlar ve İstatistikler Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com DynaMed Kullanıcı Kılavuzu. Temel arama, kategorilere göre tarama, en son güncellemeleri takip etme ve sürekli tıp eğitimi puanı alma.
Konak.NET.
Görsel Okur-Yazarlık *
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
Training Manual 8. Geometrinin İthal Edilmesi. Training Manual Nov Geometrinin İthal Edilmesi Genel bakış Eğer analiz etmek istediğiniz.
Outlook express ayarları
12. APDL Basics.
Training Manual 11.Mantık Seçimi. Training Manual Nov Mantık Seçimi Genel Bakış Aşağıdakileri yapmak istediğinizi var sayalım: -İkinci.
Formül Hazırlama ve Kullanma
7. Termal-Gerilme Analizi
WİNDOWS 7 KURULUM.
Training Manual 13. Yükleme & Çözüm. Training Manual Nov Yükleme & Çözüm Genel Bakış Buraya kadar, aşağıdaki tip yüklemelerin nasıl.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 8: Windows Formları
 Sık kullandığınız raporları Reports menüsünün altındaki User Report seçeneğinde açılan listeye ekleyerek raporlarınıza daha kolay ulaşabilirsiniz.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
Support.ebsco.com Arama Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzu.
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
Bilgisayarda Ofis Programları
Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Erişim Tarihi Düzenleme
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesine basılır.
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Elektronİk Kamu AlImlarI Platformu
1.Adım: Yukarıdaki araç çubuğundan kayıt ekle sekmesi seçilir.
Temel Bilgi Teknolojileri
Microsoft EXCEL (1).
KLAVYE VE KISAYOL TUŞLARI Hazırlayan: Pınar KORKMAZ Bil.Tek.Öğretmeni.
1. Giriş.
Microsoft EXCEL (1).
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
WORD WORD UYGULAMA.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I
Etwinning Plus öğretmenlerinin, eTwinning projenize dahil edilmesi
LOGMEIN İLK OLARAK, “REMOTE CONTROL” ILE BAŞKA BIR BILGISAYARA BAĞLANMAYı VE ERIŞILEN BILGISAYAR ÜZERINDEN KOLAYCA IŞLEM YAPMAYı ANLATACAĞıM. ”
Visual Studio 2010 Menüler. File Tümü Kaydet Şablonu Ver Kaynak Kontrolü Sayfa Ayarları Yazdır Ctrl+P Çıkış Alt+F4 Seçili Nesne. Farklı kaydet Kapat Dizini.
DOSYA MENÜSÜ.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları
Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları
   .         «Sisteme Giriş» alanı «Dil Seçeneği» alanı.
::: Soru Numarası Seçin :::
Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
EBSCOhost ile Dergi Hatırlatmaları Oluşturma
Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
powerPoint nedir
ANSYS UYGULAMA ÇALIŞMASI
FIZ 171 GRAFİK ÇİZİM PROGRAMI ORIGIN. Temel bilimlerde yapılan bilimsel çalışmalarda yaygın olarak kullanılan grafik programlarından biri ORIGIN’dır.
Sunum transkripti:

Training Manual 16. Mekanik Araç çubuğu

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu Genel Bakış Mekanik Araç çubuğu (MTB) mekanik analizleri daha hızlı ve kolay yapmak için dizayn edilmiş bir akış çizgili GUI’dir : –Lineer statik analiz –İstatistik analiz –Daimi durum termal analiz MTB kullanmanın temel avantajları: –Kullanımı basit.Araç çubuğundaki sekmeler sizi analiz adımlarına düzenli olarak yol gösterir. –Yük uygulamaları için birçok yol sağlar,mesala bir alan veya çizgideki toplam güç. –Birçok otamda yüklemeleri sağlar, kullanıcı adıyla ve otomatik dosya saklmasıyla. –Analizin bir HTML raporu meydana getirmesine izin verir.

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu...Genel Bakış MTB bir kaç tane sınırlaması vardır. Özellikle kullanım için görüntüyü basitleştirmek: –Katı modelleme kapasitesi yoktur.Bütün geometriler— via IGES ile bağlantı ürünlerinde olduğu gibi ithal edilir –Sadece ortak kullanılan grafik kontrolleri ve destek proses fonksiyonlarını içerir. –Multifizik ve lineersizlik yeteneği yoktur. Bu bölümde, size MTB nin çabuk bir kullanım kılavuzunu vereceğiz,takibi olarak da bir workshop.

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu Hızlı Tur MTB başlatmak için, Utility Menu > MenuCtrls > Mechanical Toolbar tıklayın. –Ana menü,araç çubuğu ve girdi penceresi yerine “Mechanical Toolbar” penceresi görünecektir. (Eğer araç çubuğunu veye girdi penceresini kullanmak istiyorsanız, Utiliy Menu > MenuCtrls aktif hale getirmek için kullanın.) –Eğer hazırda veritabanında bir modeliniz varsa,ANSYS onu preMT.db diye kaydedecektir ki daha sonra bunu geometri bölümüne ithal edebilsin.

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu... Hızlı Tur Analiz sıra tableri Yeni model, Modele devam, Modeli kaydet “Tam ANSYS” Yardım & Tur Sistem yararları: hesap mak, editör Plot fly-out Plot kontrolleri İzle fly-out Çabuk alan Durum alanı Hard copy

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu... Hızlı Tur Analizlerinizi yapmak için MTB’yi kullanmak basittir — kısaca belirli bir düzendeki tabs ları soldan sağa kullan. Ve yardım bir çok formda belirgindir: –Bütün buton ve menüler bilgi sistemi ipuçları sağlar. –Birçok dialog kutusu bir yardım butonuna sahip dir ki daha hassas yardım sağlasın. –[?] yanındaki [Tour] butonu her bir analiz adımı için detaylı açıklama sağlar. –Ayrıca menüdeki herhangi bir buton sağ klik ile tıklandığında [What’s This?] sorusuyla açık bir tarifini elde edebilirsiniz.

Training Manual Nov Analiz başlığı Mekanik Araç çubuğu - Hızlı Tur Setup Tab Belirtmek için Setup tab kullanın: –analiz disiplini –analiz tipi –Birim sistemi –başlık –MTB özellikleri

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu - A Quick Tour Model Tab Model tab kullanımı: –Geometri ithali –Geometriye nitelikler atamak –Ağ oluşturmak. Eğer ağ oluşturulmadıysa, MTB otomatik olarak çözüm sırasında ağlamayı da yapar. İthal etmek Şekli belirle (gerçek sabit) Materyali belirle SmartSize slider Mesh MeshTool

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu - A Quick Tour Load Tab Load tab aşağıdaki özellikleri yapmanızı sağlar: –Ortamların adını belirtmek –Yükleri uygulamak yada silmek Uygula Yada sil fly-outs ile birlikte Yük butonları Simetri BC

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu - A Quick Tour Solve Tab Solve tab size şimdi veya belirlenen başka bir zamanda çözmenizi sağlar. Çözme butonu

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu - A Quick Tour Results Tab Results tab : –Değiştirilmiş şekilleri gözden geçirir ve istenilen ortam için taslakları çevreler –Sorgu,canlandırma veya sonuçları listele –Web üzerinden mail gönderilebilen veya postalanılabilen bir HTML report, çıkar.HTML report kontur, sorgu, canlandırma, Listele

Training Manual Nov Mekanik Araç çubuğu Hızlı Tur Demo: –Veri tabanını temizle ve MTB başlat –Kurmak Birimleri inch-lbm-s çevir Bir başlık oluştur, “Plane stress analysis of a rib” Özellikleri getir ve bir isim gir –Model ribgeom.db ithal et Asimetriyi düzlem gerilmeye çevir,daha sonra isim=1/8thick, kalınlık=1/8 gir set smart-size slider 4 ayarla (mesh butonundaki eleman boyutlarının değiştiğini gözlemle), ama mesh yapma –Yük UX de sol köşedeki çizgi, UYde alt çizgi Yukarı çizgide 100-lb basınç –Şimdi çöz MTB nın mesh oluşturduğunun farket –Sonuçlar SEQV canlandır Rapor oluştur –ANSYS butonuna tıkla.ANSYS içinden model ekrana gelir ki bunu lineerizliğe ve kompleks analizlerine genişletebilirsiniz.

Training Manual Nov Workshop Kılavuz için Workshop Supplement’inize bakınız : W14. Pipe Shell