Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEKNOLOJİNİN HAYATIMIZA GİRMESİ
Advertisements

ENERJİ TASARRUFU.
MATERYAL VE ETKİNLİK HAZIRLAMA
Öğretim Tasarımı (Instructional Design)
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK ÜNİTESİNE HOŞ GELDİNİZ.
ReklamMatik Projesi Hit Teknoloji Haziran Televizyon Reklamlarının Avantajları; Duyguları kolayca harekete geçiren formata sahiptir. İmaj hedef.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
İşletmelerde Eğitim İhtiyacının Belirlenmesi
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Medya  Medya, her türden sözlü, yazılı, basılı, görsel metin ve imgeleri içeren çok geniş iletişim araçlarını kapsayan bir kavramdır. Bu kavramın içine.
BBY Bilgi Teknolojisi ve Yönetimi
İletişimin Zamanda yolculuğu
Veri – Bilgi – Karar Kuramları ve Özellikleri
Evimizde kullandığımız alet ve makineleri tanımaya ne dersiniz….
Bilgi Teknolojileri Hafta 01. Bilgi Nedir???  Fikir  İlim  Malumat.
İNTERNETİN KULLANIM ALANLARI
Gelişen Teknoloji ve Buluşlar
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
MANTIK DERSİ AKIL YÜRÜTME YÖNTEMLERİ
Bilgisayar’da Virüsler, Zararlı Yazılımlar ve Alınacak Önlemler
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
BİLGİ TOPLUMU.
EĞİTİMDE MATERYALİN YERİ VE ÖNEMİ
Zaman içinde bilim.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Öğretimde Teknoloji Kullanımı
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
IV. DERS: Medyanın Toplumsal Konumu ve Medya ile İlişkiler HALKLA İLİŞKİLERE GİRİŞ ÖĞR. GÖR. RECEP YILMAZ.
ENDÜSTR İ MESLEK L İ SES İ TEKN İ K L İ SES İ ANADOLU TEKN İ K L İ SES İ.
BİT’in Günlük Yaşamdaki Önemi
, Denizli Akademik Bilişim 2006 YAZILIM GELİŞTİRME SÜRECİNDE OTOMATİK KOD ÜRETİCİLER Çağdaş Can BİRANT Kökten Ulaş BİRANT Prof. Dr. Alp KUT.
Geçmişten Günümüze Teknoloji
TÜMLEŞİK DEVRELER VE SAYISAL SİSTEMLER
KONUŞMA ÖĞRENME ALANI.
TEKNOLOJİK GELİŞİMLER
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ
ADANA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Medya ile ilişkiler Webinar-3 Kütüphan-e Türkiye Projesi Tanıtım Çalışma Grubu 23 Ekim 2014.
BİT KULLANMA VE YÖNETME
Yeni Medya ve Sosyal Medya
E-TİCARET. E NFORMASYON VE G ELIŞIMI Julius Reuter 28 Nisan 1850’de bilgi aracılığı mesleğini 45 posta güvercini ile başlamıştır. Reuter, ulaştırılması.
Kurumsal Ağlarda Uzak ve Merkezi İşlem Birimlerinin Sanallaştırılması: Bir Uygulama Emrah ÇOLAK, SGK Aydın ÇETİN, Gazi Üniversitesi ŞUBAT 2016.
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
Bunlar yokken ne yapıyorduk?. Şu anda olmazsa olmaz dediğimiz hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen birçok teknoloji bundan sene önce yoktu. Peki.
1)Elektrikle Tanışalım Günlük hayatımızda evde, okulda kullandığımız araçlar ile fabrikalarda kullanılan makinelerin birçoğu elektrikle çalışır. Elektrik.
EKONOMİK FAALİYETLERİN SINIFLANDIRILMASI
ÖĞRETİM ARAÇLARI Bölüm 6. Öğretim Araçları Yazı tahtası Akıllı tahta Bilgisayar Tarayıcı Dijital kamera Dijital fotoğraf mk. Web kamerası Dijital ses.
Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız Bilim ve teknoloji sayesinde bir yerden bir yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Son derece hızlı haberleşebiliyoruz. Dahası.
Elektriğin Günlük yaşamdaki yeri ve önemi
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
(E)Tuğg.Doç.Dr. Oktay Bingöl
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
DERS:Sosyal Bilgiler KONU:İletişim 1.HAFTA
BİT’i Kullanma ve Yönetme
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
Neden Bilişim
SOSYAL MEDYA VE ETKİLERİ. Sosyal Medya Nedir? En basit tabiriyle sosyal medya; Haber, içerik ve bilgi paylaşma, okuma ve keşfetme alışkanlıklarının değişmesidir.
GRUP İLETİŞİMİ.
Sunum transkripti:

Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme ve ona konu olan enformasyonun önemini arttırmıştır. Bu kadar önemli bir araç haline gelen enformasyon nedir sorusunun en basit cevabı, enformasyon istenen veya aranan bilgidir. Enformasyonun iki önemli özelliği vardır. Birincisi, bilginin varlığı ve onun aranması veya istenmesidir. İkincisi ise enformasyonun problem çözücü olmasıdır. Burada önemli olan enformasyonun soruna çözüm getirmesidir. Enformasyonun sorununa çözüm getirilebilmesi için öncelikle bilginin istenmesi ve aranması gerekmektedir.

BİLGİ ÇAĞININ GELİŞİMİ VE TEKNOLOJİ İLE GELEN YENİ DÜNYA DÜZENİ

BİLGİNİN KARAKTERİSTİKLERİ Bilginin, yararlı ve değerli olabilmesi için bazlı özellikleri taşıması gerekir, Bilginin ilgililiği Zamanlılığı Tamlılığı Doğruluğu ve doğrulanabilirliği Ekonomikliliği(maliyeti) Bilginin sadeliği.

YENİ EKONOMİNİN DÖRT ANA BİLEŞENİ MEVCUTTUR DİİJİTALLEŞME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GLOBALLEŞME İNSAN KAYNAKLARININ PROFİLİNDE YAŞANAN REDİKAL DEĞİŞİM.

TEKNOLOJİNİN İNSAN YAŞAMINA OLUMLU ETKİLERİ

1-) İnternet ağı sayesinde Dünya’nın bir ucundaki bilgiye ulaşıyoruz 1-) İnternet ağı sayesinde Dünya’nın bir ucundaki bilgiye ulaşıyoruz. Teknolojinin gelişimi yaşam standartlarını artırmakta ve insana daha rahat bir yaşam sunmaktadır.

2-) Teknoloji sayesinde insanlar daha rahat yaşam koşullarına sahip olurlar ve işlerini daha çabuk ve daha rahat yaparlar böylece ömürleri uzar. Evlerimizde kullandığımız çamaşır- bulaşık makinelerinden tüm teknolojik aletler işlerimizi daha rahat ve daha az enerji harcayarak yapabilmekteyiz.

3.)Teknoloji tıp alanında da çığır açan ürünlerle insanların hayatına olumlu etki etmektedir. (mamografi, Elektrokardiyografi (EKG), röntgen vb.)

4-) Eğitimde de teknolojinin yararı vardır 4-) Eğitimde de teknolojinin yararı vardır. Episkop, projeksiyon makinesi, televizyon, dvd-vcd, video oynatıcı gibi cihazlar okullarda kolaylık sağlamaktadır.

Teknoloji ulaşımda da çok işimize yaramaktadır Teknoloji ulaşımda da çok işimize yaramaktadır. Uzun yollara kısa sürelerde gidebilmekteyiz.

Günümüzde teknolojinin olumlu bir sonucu da bilgilerin, düşüncelerin, duyguların geniş insan kitlelerine daha kolay aktarılabilmesidir. Matbaayla birlikte Avrupa’da birçok kitap basılmış ve aydınlanma çağı başlamıştır. Günümüzde internet, gazete, televizyon, radyo ve çeşitli iletişim araçları sayesinde daha çok insana duygularımızı, düşüncelerimizi, yapmak istediklerimizi aktarabilmekte dünyadaki insanların fikirlerinden de haberdar olmaktayız.

TEŞEKKÜR EDERİM