Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

DGS Sosyal Hizmetler Önlisans Programı Dikey Geçiş Hakkında Bilinmesi Gerekenler (Güncelleme 2014)
Ankara Yenilikçi Kütüphane Girişimleri Grubu
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Finansal Eğitim Merkezi ve Eğitim Teknolojileri 2012 – 2013 Dönemi Değerlendirmesi Mesleki Gelişim ve Kurumsal İletişim Grup Başkanlığı Temmuz 2013.
FAKÜLTE/BÖLÜM/ YÜKSEKOKUL ADI STRATEJİK PLANLAMA SUNUMU Not:Süreçler değişebilir…
ÖMER DERİNDERE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ Osmancık/ÇORUM
TABAN VE TAVAN PUANLARININ KARŞILAŞTIRMASI. TABAN VE TAVAN PUANLARININ KARŞILAŞTIMASI.
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
Öğr.Gör.Dr. S. Sadi SEFEROĞLU & Arş. Gör. Fatih GÜRSUL
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ERZURUM
Erzurum Masa Tenisi İl Temsilciliği Faaliyet Sunumu
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
Yapabildiklerimiz Yapabildiklerimiz
Uygulamalı Örneklem Seçimi
TIP FAKÜLTESİ VE SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN BİRBİRLERİNE BAKIŞ AÇILARI.
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
Uluslararası Ticaret ve Finansman 25 Eylül 2014
YETKİN LEVENT ÖZEL YENİ SINAV SİSTEMİ YGS-LYS.
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Matematik 2 Örüntü Alıştırmaları.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
2010-ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi. 1.AŞAMA: Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 2.AŞAMA: Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS)
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
TÜBİTAK 1000 PROJESİ BİLGİLERİ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2011 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti 16 Şubat 2011 Nippon.
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
Amaç: Organ yetmezliği insidansı (toplumdaki hastalık sayısı oranı) tüm dünyada artmakta olup, organ nakli olmayı bekleyen hastalar da uygun organ beklerken.
Açık Toplum Vakfı-Boğaziçi Üniversitesi Ön Sonuçların Sunumu 11 Mayıs 2010.
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
BÖTE BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARININ WEB SİTELERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
Kilis 7 Aralık Üniversitesi
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 2.1. Durum Analizi -Bahçe Ziraatı Programında halen 1. Sınıfta 43 öğrenci; 2. Sınıfta 60 öğrenci olmak.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Asistan ve Öğretim Üyesi İhtiyacı Açısından Gelecekte Aile Hekimliği
Türk Tıp Fakültesi yayınlarında kurallar ve dergiler Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık Ulusal Sempozyumu Kasım 2008, Ankara Öğr. Gör.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDE DEPRESYON BELİRTİLERİ TAŞIMA DURUMU
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
ÖSYM TERCİH NASIL YAPILIR.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
TÜRK DİLİ VE EdebİyatI bölümü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
UZAKTAN EĞİTİM VE ÜNİVERSİTELER
Sunum transkripti:

Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç. Dr. Hüseyin Odabaş Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

Sunum Planı 1. Giriş 2. Türkiye’de Bilgi ve Belge Yönetimi Eğitimi 3. Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü a. Genel Olanaklar b. Akademik Olanaklar 4. Bulgular ve Değerlendirmeler 5. Sonuç ve Öneriler

Türkiye’de Bilgi ve Belge Yönetimi Eğitimi

Türkiye’de Bilgi ve Belge Yönetimi Eğitimi

Türkiye’de Bilgi ve Belge Yönetimi Eğitimi Aritmetik Ortalama: 171

Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü

Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü 2011-2012 öğretim yılından itibaren Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalı çatısı altında yüksek lisans programına başlanılmıştır. Söz konusu programda toplam 44 öğrenci öğretimine devam etmektedir.

Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Genel Olanaklar Atatürk Üniversitesi 1957 yılında Türkiye’nin 5. üniversitesi olarak kurulan köklü bir akademik kurumdur. -- derslerin sürdürülebilmesi için teknolojik altyapısı oluşturulmuş üç adet sınıf -- 35 terminalli bilgisayar laboratuvarı (Fakülteye tahsis edilen) -- 16 bilgisayardan oluşan laboratuvur (Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’ne tahsis edilen

Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Genel Olanaklar Kentte bölüm öğrencilerinin yararlanabileceği -- Erzurum İl Halk Kütüphanesi, -- Erzurumlu Emrah Edebiyat ve Müze Kütüphanesi, -- Erzurum Yazma Eser Kütüphanesi, -- Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve -- Erzurum Teknik Üniversitesi Kütüphanesi olmak üzere beş kütüphane hizmet vermektedir.

Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Akademik Olanaklar Öğretim Elemanları: 6 Öğretim Üyesi, 2 Araştırma Görevlisi 1 Uzman

Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Akademik Olanaklar

Bilimsel ve Kültürel Faaliyetler

Bilimsel ve Kültürel Faaliyetler

Bilimsel ve Kültürel Faaliyetler

Bilimsel ve Kültürel Faaliyetler

Bilimsel ve Kültürel Faaliyetler

Bulgular ve Değerlendirmeler Araştırma kapsamında 198 öğrencinin katılımcı olarak destek verdiği bir anket çalışması yapılmış ve çalışmadan elde edilen üç tür veri kümesi değerlendirmeye alınmıştır.

Bulgular ve Değerlendirmeler

Bulgular ve Değerlendirmeler

Bulgular ve Değerlendirmeler

Sonuç ve Öneriler Büyük kentler dışında bilgi ve belge yönetimi bölümlerinin karşı karşıya bulunduğu güçlükler ve riskler: Yeni bölümlerin açılmasında bilimsel ilkelerin ve Türkiye gerçeklerinin esas alınmaması Öğretim üye ve yardımcılarının yetersiz oluşu İş yoğunluğunun akademik üretkenliğe olumsuz yönde etki etmesi Akademik programların yürütülmesi için gerekli olan fiziki olanakların yetersizliği Büyük kentlerin sahip olduğu olanaklardan yoksunluk

KAYNAKLAR ÖSYM (2013). Yükseköğretim Programların Ek Yerleştirme Kılavuzu. 14 Mart 2014 tarihinde http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/OSYS/2013OSYSEKYERLESTIRMEKILAVU ZU25.09.2013.pdf adresinden erişildi. Yılmaz, M. (2010). “Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü: Kuruluş Aşaması ve Bugünkü Durumu”. Türk Kütüphaneciliği 24 (1), 118-130. Atılgan, D. (1999). Türkiye'de Kütüphanecilik Eğitimi ve Yeni Bin Yılda Hedefler. Bilginin serüveni: Dünü, Bugünü, Yarını: Türk Kütüphaneciler Derneği’nin Kuruluşunun 50. Yılı Uluslararası Sempozyum Bildirileri içinde (ss. 144-163). Ankara: Türk Kütüphaneciler Derneği. Bilgi ve Belge Yönetimi Taban Puanları (2013). 20 Mart 2014 tarihinde http://www.parlakbirgelecek.com/tr/faydali-bilgiler/universite-secimine-baslarken/bilgi-ve- belge-yonetimi-taban-puanlari adresinden erişildi. BBY Haber Portali. (2014). 21 Mart 2014 tarihinde http://www.bbyhaber.com/bby/2012/07/22/bilgi- ve-belge-yonetimi-bolumunu-tercih-edecek-ogrenciler-icin-genel-bilgiler/ adresinden erişildi. Bir, B. (2012). Türkiye’deki Üniversitelerde Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin, Özelde Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Eğitim Programlarının Genel Değerlendirilmesi ve Durum Analizi”, International Conference on New Trends in Education and Their Implications ICONTE, Antalya, (26-28 Nisan 2102).

Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç. Dr. Hüseyin Odabaş Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü