TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖĞR. GÖR. HASRET ALTINTAŞ ARŞ. GÖR. RUŞEN AKMAN
Advertisements

OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Besin nedir?.
C vitamini Sağlık ve İş Güvenliği Bölümü.
VİTAMİNLER.
FEN VE TEKNOLOJİ Mızrap Ege Durakoğlu.
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
SAĞLIK Sağlık; insanın fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır.
VİTAMİN Metabolizmadaki olaylarda görev alan enzimlerin önemli bir kısmını meydana getirir.Bu nedenle de; ØSağlıklı büyüme ve gelişme için ØMetabolizmadaki.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
VİTAMİNLER VE GÖREVLERİ.
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
A VİTAMİNİ HAZIRLAYANLAR: Gökçe Selin Şahin İrem İnal Zeynep
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER:Hücrelerin normal metabolizması için gerekli organik maddelerdir.
Hazırlayan:Deniz Zeynep ATAY
FAYDALI BESİNLER.
DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI
VİTAMİNLER Ali DAĞDEVİREN
BESLENME REHBERİ 1.
E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu. E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur.
Prof. Dr. Tanju BESLER Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Vİtamİnler BAŞLA.
PROJESİ.
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER.
DENGELİ BESLENME.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
OKULLAR SAĞLIKTA YARIŞIYOR
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
BESLENME BESLENME YAŞAMIMIZ İÇİN GEREKLİDİR Besinler Canlıların enerji üretmek ve vücut yapılarını oluşturmak üzere dış ortamdan besin alması veya sentezlemesine.
Sağlıklı Beslenme.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
DERS: Fen ve Teknoloji TEMA: Besinler Ve Dengeli Beslenme SINIF: 5. Sınıf
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VİTAMİNLER.
PROTEİNLER VE MİNERALLER
VİTAMİNLER. VİTAMİNLER Vitaminler Anlamı yaşamsal aminler demektir. Organik yapılı maddelerdir. Polimer yapısı göstermezler. Kimyasal sindirime uğramazlar.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
VİTAMİNLER.
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Sağlıklı Beslenme.
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
Sunum transkripti:

TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ VİTAMİNLER ADI:MERVE NUR ÖZÇELİK SINIF: ANADOLU 9-A NO: 355

B grubu vitaminler ile c vitaminleridir. Vitaminler, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan organik bileşiklerdir.Vitamin Latince yaşam anlamına gelen “vita” sözcüğünden kaynaklanır. Vitaminler yağda ve suda eriyenler olmak üzere 2 gruba ayrılır. YAĞDA ERİYENLER: A,D,E ve K vitaminleridir. SUDA ERİYENLER: B grubu vitaminler ile c vitaminleridir.

VİTAMİNLERİN ÖNEMİ

A vitamini A vitamini, büyüme, ve güçlü kemiklere ve dişlere sahip olmak için gerekli bir vitamindir. Yaşlanma sürecinde, cildinizin ve gözlerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. A vitamini, karaciğerde, balık karaciğer yağında, süt ürünlerinde, koyu yeşil ve sarı-turuncu renkli sebzelerde, ve meyvelerde bulnur. A vitamininin aşırı tüketilmesi durumunda, baş ağrısı, kaşınma, ve saç dökülmesi gibi semptomlar ortaya çıkabilir.

B vitamini B grubunda pek çok vitamin bulunur B vitamini B grubunda pek çok vitamin bulunur. Vücut fonksiyonlarındaki pek çok işlevde rol alırlar. B grubu vitaminleri, ette, süt ürünlerinde, fındıkta, hububatta, ve lifli sebzelerde bulunur. B6 vitamininin aşırı tüketimi sinirlerde inflamasyona neden olabilir.

C vitamini C vitamini sağlıklı dokuların oluşmasına yardım eder C vitamini C vitamini sağlıklı dokuların oluşmasına yardım eder. Ayrıca iyileşme sürecinde de rol alır. C vitamini, meyvelerde ve domates, patates, ve yeşil biber gibi sebzelerde bulunur. Yüksek dozda C vitaminin soğuk algınlığını önlemeye yardımcı olduğu yaygın bir inançtır, ancak bu henüz bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. C vitaminin aşırı tüketimi, ishale ve böbrek taşına neden olabilir.

D vitamini D vitamini, güçlü kemiklere ve dişlere sahip olmaya ve yaşlılık döneminde osteoporozun önlenmesine yardımcı olur. Süt ürünleri, yağlı balıklar, karaciğer ve yumurta sarısında bulunur. Güneş ışığı D vitamini için başka bir kaynaktır. D vitaminin aşırı tüketimi, sindirim sistemi bozukluklarına, depresyona, ve böbreklerde ve kan damarlarında kalsiyum birikmesine neden olabilir.

E vitamini E vitamini, bedendeki hücrelerin sağlıklı olmalarına yardımcı olur. Ayrıca, alyuvarların oluşumuna da yardımcı olur. E vitamini, fındıkta, çekirdekte, bitkisel yağlarda, ette, hububatta, ve yumurta sarısında bulunur. E vitaminin aşırı tüketimi, mide rahatsızlığına, ve A,D,ve K vitaminlerinin emiliminin engellenmesine neden olabilir.

K vitamini K vitamini, yaralanma sonrasında kanın pıhtılaşması için gerekli bir vitamindir. Lifli sebzelerde, bitkisel yağlarda, yumurta sarısında, ve karaciğerde bulunur. Ayrca K vitamini bağırsaklarda yaşayan bakteriler tarafından da üretilir.

İNSAN VÜCUDUNDA BULUNAN VİTAMİNLER