Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu. E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu. E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur."— Sunum transkripti:

1 E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu

2 E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur.

3 E VİTAMİNİ 1. RESİMDE ;C,E vitaminli sebze ve meyveler bulunuyor.

4 E VİTAMİNLERİ

5 E VİTAMİNİ Sağlığımız için oldukça önemli olan vitaminlerden birisi olan E vitamini yaşlanmayı geciktirir, bağışıklık sistemini güçlendirir, hücrelerin yenilenmesini ve daha uzun yaşamasını sağlar.

6 E VİTAMİNİ  Vitaminlerin sağlığımız açısından taşıdığı önem büyük. Ancak, birçok besinde kolayca bulunan E vitamini, başta göz sağlığımız olmak üzere vücudun hayati fonksiyonları açısından büyük önem taşıyor.

7 E VİTAMİNİ E vitamini, bitki­sel tohumlarda ve onlardan elde edilen yağlarda (mısırözü, ayçiçeği, fındık ve su­ sam yağı), yumurtanın sarısında, karaciğerde, yeşil bitkilerde bulunur.

8 E VİTAMİNLERİ  E Vitamini yani Tokoferol, çok mühim bir antioksidandır ve bağışıklık sistemi bakımından çok işlevde vazifesi olan oldukça önemli bir vitamin türüdür. bağışıklık sistemibağışıklık sistemi

9


"E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu. E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları