Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın 10.04.2009 tarihli sunumundan alınmı ş tır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Farabi Değişim Programı Tanıtım Prof. Dr. Şaban ÇALIŞ YÖK Başkan Danışmanı Ulusal Öğretim Elemanı ve Öğrenci Değişim Komisyonu Üyesi Ankara Üniversitesi.
Advertisements

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
(0288)
Farabi Değişim Programı Tanıtım. Farabi Değişim Programı2 Sunumun İçeriği 1.Yasal Dayanakları 2.Kapsamı 3.Özellikleri 4.Araçları 5.Organizasyonu 6.Bileşenleri.
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
Farabi Değişim Programı
Mayıs  Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır.  Şuan 64 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
Farabi Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
Lisansüstü Öğrenim ve Akademik Kariyer Üzerine
FULBRIGHT. FULBRIGHT BURSLARI Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora Tezi Araştırma Doktora Tezi.
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
 Farabi Değişim Ofisi  Giden Öğrenci  Gelen Öğrenci.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİRİM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI “Farabi Değişim Programı” Nedir? AMAÇ Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında.
Kurum Koordinatörü Prof. Dr. A. Hakan ÖZTÜRK Mevlana Kurum Koord. Birimi Öğr. Gör. Ayça Uysal ÖZCAN Öğr. Gör. Duygu BULUT.
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
İŞLETME YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ KABULÜ.
1 Mart 2012 IV. Farabi Değişim Programı Semineri Farabi Kurum Koordinatörlü ğ ü Selma GENÇEL Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü.
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Tanışma Toplantısı 07 Ekim 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 04 OCAK 2011 MEHMET.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr. M. Kasım ŞENER Yrd. Doç. Dr. Ömer SAVAŞ Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇAKAR Sevda KAYA Hülya ALIR FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ Prof. Dr.
1. Farabi Değişim Ofisi Giden Öğrenci Gelen Öğrenci 2.
T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörü
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Mayıs 2016 Farabi Değişim Programı Giden Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı Selma GENÇEL Farabi Kurum Koordinatörü.
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 28 Nisan 2010 Muğla.
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ Farabi Kurum Koordinatörü
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
DENİZ HARP OKULUNA NASIL GİRİLİR?
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Kurumlararası Yatay Geçiş
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Farabi Değişim Programı Tanıtım
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Sunum transkripti:

Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.

2 Kapsamı Yükseköğretim kurumları  Üniversiteler  Yüksek teknoloji enstitüleri Tüm eğitim kademeleri  Önlisans  Lisans  Yüksek Lisans  Doktora

Öğrenci Değişimi Başvuru Koşulları 1- Ön Lisans ve Lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile Yüksek Lisans ve Doktora programları öğrencileri hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar. 2- Öğrencinin örgün eğitim veren yükseköğretim programlarında önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması gereklidir. 3- Başvuru için Genel Akademik Not Ortalamasının; Ön Lisans ve Lisans öğrencileri için 2.00/4.00 ya da 70/100 olması gerekmektedir. Yüksek Lisans veya Doktora öğrencileri için ise 2,5/4,00 ya da 75/100 olması gerekmektedir. 4- Farabi Programı için başvuracak öğrenciler, başvuracakları akademik yıl için geçerliliği olan İkili Protokollerin kontenjanlarını göz önünde bulundurarak başvuruda bulunmalıdır. ( MAKÜ Protokolleri için farabi.mehmetakif.edu.tr adresini ziyaret ediniz.)

Kriterler Değerlendirme Kriterleri 1-Öğrenci Değerlendirmesinde;  Öğretim dili Türkçe ise = Not ortalaması  İngilizce ise = Not ort.+ İngilizce Notu 2-Yerleştirmeler öğrencilerin tercihlerine göre Farabi Koordinatörlüğü tarafından bu nihai puan üzerinden yapılacaktır. 3-Her bölümün öğrencileri kendi içerisinde değerlendirilecek ve sıralama yapılacaktır.

5 Ödemeler o Ödemeler öğrenci hesaplarına aylık olarak o %70 oranında hesaplanarak Koordinasyon Ofisince yapılır. o Aya tamamlanmayan süreler için gün hesabı esastır. o Kalan %30’luk ödemede o Katılım Belgesindeki süre ile o öğrencinin başarı durumu dikkate alınır.

6 Hesaplanması Öğrenciler için aylık burs miktarı: Burs Miktarı x burs miktarı = ?

Farabi Takvimi 7 TARİH İ Ç ERİK 1 MAYIS 2009 CUMA 2009 Yaz d ö nemi i ç in ö ğrenci ve ö ğretim ü yelerinin FARABİ başvurularının BAŞLANGI Ç tarihi 15 MAYIS 2009 CUMA 2009 Yaz d ö nemi i ç in ö ğrenci ve ö ğretim ü yelerinin FARABİ başvurularının BİTİŞ tarihi 1 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ Akademik Yılı G ü z d ö nemi i ç in ö ğrenci ve ö ğretim ü yelerinin FARABİ başvurularının BAŞLANGI Ç tarihi 22 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ Akademik Yılı G ü z d ö nemi i ç in ö ğrenci ve ö ğretim ü yelerinin FARABİ başvurularının BİTİŞ tarihi 1 EYL Ü L 2009 SALI Akademik Yılı Bahar d ö nemi i ç in ö ğrenci ve ö ğretim ü yelerinin FARABİ başvurularının BAŞLANGI Ç tarihi 15 EYL Ü L 2009 SALI Akademik Yılı Bahar d ö nemi i ç in ö ğrenci ve ö ğretim ü yelerinin FARABİ başvurularının BİTİŞ tarihi

Gerekli Evraklar Ön Başvuru İçin Gerekli Belgeler: 1-Aday Öğrenci Başvuru Formu (bu form, Farabi web sayfasından temin edilebilir.) 2-Transkript 3-Yabancı dil belgesi (Gidilecek yükseköğretim kurumu tamamen ya da kısmen yabancı dilde eğitim-öğretim yapıyor ise gereklidir.) 4- Fotoğraf (2 adet)

İletişim internet : tel/fax: 0 – 248 – dahili: 2260 adres: Farabi Değişim Programı Koordinasyon Ofisi Öğrenci İşleri Daire Bşk. Binası 301 Nolu Ofis 9

10 TEŞEKKÜRLER