DEFTERDARLAR TOPLANTISI 07-08 OCAK 2012 SAPANCA Personel Genel Müdürlüğü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
19.FASIL : Sosyal Polİtİka ve İstİhdam “AçIlIş Krİterlerİnde Gelİnen Son Aşama” ÇALIŞMA ve SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON.
1 Ahmet DEMİRCAN Daire Başkanı 22 MAYIS ANTALYA PERFORMANS BÜTÇE VE RAPORLAMA DAİRE BAŞKANLIĞI.
Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Kamu Personeli Verimlilik Projesi
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL SİSTEMİ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
T. C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Personel Genel Müdürlüğü SAYI :B. 08. PGM
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
Engellilik ve Dava Örnekleri
STANDART DOSYA PLANI.
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
KESİN HESAP.
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Madde-2) Kurumların merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarında yer alan tüm birimlere ait kodların güncellenmesi işlemlerinde kurumların strateji geliştirme.
KAMU HİZMET ENVANTERİ SEMİNERİ 18 MART 2011 AMASYA.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
KAMU İÇ DENETİMDE SON GELİŞMELER & İÇ DENETİM-SGB İLİŞKİLERİ 02 Mayıs 2010 Ahmet BAŞPINAR Maliye Bakanlığı İç Denetim Merkezi Uyumlaştırma.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRME
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
SORULARIMIZ YILINDA MALİYE BAKANLIĞI MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NCE GÖNDERİLEN YAPILANMA YAZISI NEDEN UYGULANMADI?
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
NORM KADRO UYGULAMALARI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
AKADEMİK KADRO VE YAZIŞMAŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ VE GÖREVLERİ
50.Yıl T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
BÜTÜNLEŞİK KAMU MALİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

DEFTERDARLAR TOPLANTISI OCAK 2012 SAPANCA Personel Genel Müdürlüğü

AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ Bakanlığın insan kaynakları politikası ve Genel Müdürlüğün yönetim kapasitesini geliştirmek, gerekli alt yapıyı oluşturmak. 1.Bakanlığın organizasyon yapısının gözden geçirilerek hizmet gereklerine uygun nitelik ve nicelikte personel istihdamını sağlamak. 2.Personel yönetiminden insan kaynakları yönetimi yaklaşımına geçişi sağlamak ve insan kaynakları yönetimi süreçlerini geliştirmek. 3.Personel Otomasyon Projesini (PEROP) insan kaynakları yönetimine göre geliştirmek. 4.Çalışan memnuniyetini artırmak. 5.Eğitim imkanlarını ve etkinliğini artırmak.

AMAÇ VE HEDEFLERİMİZ Stratejik amaçlarımız doğrultusunda belirlenmiş bulunan kurumsal hedeflerimize ulaşabilmek amacıyla;  Uzman ve nitelikli personel istihdamı  Birimler arasında dengeli dağılım yoluyla verimlilik artışı  Hızlı ve kaliteli hizmet sunumu  Eğitime verilen önem  Çalışan memnuniyetinin arttırılması İnsan kaynakları politikamızın temelini oluşturmaktadır.

2012 YILINDA PLANLANAN FAALİYETLER  Personel işlemlerin tamamının elektronik ortamda yürütülmesi ve merkezden izlenmesi gerçekleştirilecektir.  Yer değiştirme çalışmaları Haziran ve Temmuz aylarında yapılacaktır.  Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı yapılması planlanmaktadır.  Merkez teşkilatı birimleri ile Defterdarlıkların talepleri dikkate alınarak Maliye Uzman Yardımcılığı ve Defterdarlık Uzman Yardımcılığı sınavı açılacaktır. Personel Genel Müdürlüğü

İÇ KONTROLDAKİ YERİMİZ Genel Müdürlüğümüz, Bakanlığımız Kamu İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı çerçevesinde Strateji Geliştirme Başkanlığı ile birlikte en fazla sorumluluk verilen birimdir.

İÇ KONTROLDAKİ YERİMİZ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI  5 Unsur  18 Standart  79 Şart’tan oluşmaktadır. Bu bağlamda  108 Eylem öngörülmüştür.

İÇ KONTROLDAKİ YERİMİZ GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ;  Sorumlu birim olduğumuz 17 eylemden 9’u  Çalışma grubu üyesi görevlendirdiğimiz 45 eylemden 26’sı  İşbirliğinde bulunduğumuz 17 eylemden 4’ü tamamlanmıştır.

İÇ KONTROLDAKİ YERİMİZ  SGB’nin 26/12/2011 tarihli ve 2011/5 sayılı genelgesi uyarınca taşra görev tanımları yapılacaktır.  Personel Müdürlüklerindeki her unvan için yapılacak görev tanımlarının Nisan 2012 sonuna kadar Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.

Personel otomasyon projesinin teknolojik alt yapısının güçlendirilmesi çalışmalarına devam edilmektedir. Sözkonusu projeyle;  İnsan kaynakları veri tabanının geliştirilmesi,  Verilerin sınıflandırılması, personel istatistiklerinin üretilmesi ve raporlanması suretiyle insan kaynakları politikasının geliştirilmesine katkı sağlanması  Personel işlemlerinin tamamının elektronik ortamda yürütülmesi ve merkezden izlenmesi amaçlanmaktadır. PERSONEL OTOMASYON PROJESİ (PEROP)

Personel otomasyon projesinin kullanımının öğrenilmesi amacıyla projede bulunan bilgi giriş, form dökümü ve raporlama ekranlarının her biri için kısa ve öz olarak nasıl kullanılacağına ait sesli ve görüntülü eğitim setleri hazırlanmıştır. Söz konusu setlere adresinden erişmek mümkündür. PERSONEL OTOMASYON PROJESİ (PEROP)

MEVZUAT DÜZENLEME Maliye Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Atama Yönetmeliği Değişikliği 06/10/2011 tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 659 sayılı KHK ile Müdür Yardımcısı ve üstü unvanlar için sözlü sınav getirildiğinden Yönetmeliğin uyumlaştırma çalışması devam etmektedir.

MEVZUAT DÜZENLEME 659 ve 666 sayılı KHK’lara istinaden;  Maliye Uzmanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliği  Defterdarlık Uzmanlığı Görev ve Çalışma Yönetmeliği çalışmaları devam etmektedir.

EĞİTİM KONUSU ADAY MEMUR EĞİTİMİ GÖREVDE YÜKSELME ETİK EĞİTİMİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE GEÇİŞ (PERGEN-MAYEM) EĞİTİM Personel Genel Müdürlüğü

EĞİTİM  Mesleki eğitim kurslarında; Eğitim Dönemi için gelir bölümünden 62, gider bölümünden 190 olmak üzere toplam 252 kursiyere eğitim verilmektedir. Personel Genel Müdürlüğü

BAKANLIĞIMIZ GENEL KADRO DURUMU Teşkilat Dolu Boş Toplam Merkez Taşra Yurtdışı Toplam Personel Genel Müdürlüğü 04/01/2012 tarihi itibarıyla

ATAMALAR Personel Genel Müdürlüğü

A GRUBU KADROLAR B GRUBU KADROLAR TOPLAM KADRO KONTENJANI Personel Genel Müdürlüğü

YAPILAN ATAMALAR AÇIKTAN ATAMA ÖZELLEŞTİRİLME KAPSAMINDA KURUMLARARASI NAKLEN ATAMA ŞEHİT VE MALUL YAKINLARI İSTİFA DÖNÜŞÜ ATAMALAR SAYILI KANUNA GÖRE 26

ATAMALAR KPSS  2 yıl çalışma zorunluluğu  Atanacakları yerler ve birimler bakanlığımızca nokta olarak belirlenmektedir.  2 yıl içerisindeki yer değişikliklerinde bakanlığımızdan izin alınacaktır.  Özür hallerinde atama yönetmeliğinin 39/2 nci maddesi uygulanacaktır. KURUMLAR ARASI  Kurumlararası nakillerde şartları taşımayanlar ile bazı kurumların (il özel idare, belediye v.b.) personeli için izin talebinde bulunulmaması İSTİFA DÖNÜŞÜ  Bakanlığımızca uzman erbaşlıktan istifa dönüşü atama talepleri kabul edilmemektedir. KPSS, kurumlar arası ve istifa dönüşü atamalar Personel Genel Müdürlüğü

YER DEĞİŞTİRME Personel Genel Müdürlüğü

BAKANLIĞIMIZ MERKEZ TEŞKİLATINA İLİŞKİN İSTATİSTİKİ BİLGİLER

CİNSİYET DURUMU Personel Genel Müdürlüğü

YAŞ DAĞILIMI Personel Genel Müdürlüğü

ÖĞRENİM DURUMU Personel Genel Müdürlüğü

TOPLAM HİZMET SÜRELERİ Personel Genel Müdürlüğü

BAKANLIĞIMIZ TAŞRA TEŞKİLATINA İLİŞKİN İSTATİSTİKİ BİLGİLER

CİNSİYET DURUMU Personel Genel Müdürlüğü

YAŞ DAĞILIMI Personel Genel Müdürlüğü

ÖĞRENİM DURUMU Personel Genel Müdürlüğü

TOPLAM HİZMET SÜRELERİ Personel Genel Müdürlüğü

TAŞRA TEŞKİLATI ÜST YÖNETİCİ PROFİLİ Personel Genel Müdürlüğü

GENEL DURUM UNVANDOLU DEFTERDAR75 DEFTERDAR YARDIMCISI76 Personel Genel Müdürlüğü

DEFTERDARLARA İLİŞKİN İSTATİSTİKİ BİLGİLER Personel Genel Müdürlüğü

DEFTERDARLARIN ATAMA, YER DEĞİŞİKLİĞİ VE AYRILMALARI ATAMA-AYRILMA NEDENİ DEFTERDAR YARDIMCILIĞINDAN ATANANLAR MERKEZ DENETİM ELEMANLARINDAN ATANANLAR YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPILANLAR EMEKLİYE AYRILANLAR BAŞKA GÖREVE ATANANLAR VEFAT Personel Genel Müdürlüğü

YAŞ DAĞILIMI Personel Genel Müdürlüğü

ÖĞRENİM DURUMU Personel Genel Müdürlüğü

TOPLAM HİZMET SÜRELERİ Personel Genel Müdürlüğü

BULUNDUĞU UNVANDAKİ HİZMET SÜRELERİ Personel Genel Müdürlüğü

ÖNCEKİ GÖREV UNVANLARI BİRİMADET MERKEZ DENETİM ELEMANI ŞUBE MÜDÜRÜ MUHASEBAT MİLLİ EMLAK PERSONEL GELİR 3 13 Defterdarların önceki görevleri itibarıyla dağılımı Personel Genel Müdürlüğü

DEFTERDAR YARDIMCILARINA İLİŞKİN İSTATİSTİKİ BİLGİLER Personel Genel Müdürlüğü

YAŞ DAĞILIMI Personel Genel Müdürlüğü

ÖĞRENİM DURUMU Personel Genel Müdürlüğü

TOPLAM HİZMET SÜRELERİ Personel Genel Müdürlüğü

BULUNDUĞU UNVANDAKİ HİZMET SÜRELERİ Personel Genel Müdürlüğü

ÖNCEKİ GÖREV YERİ BİRİMADET BÜMKO12 MUHASEBAT 44 MİLLİ EMLAK 10 PERSONEL 5 GELİR 5 TOPLAM 76 Personel Genel Müdürlüğü

TEŞEKKÜR EDERİZ Personel Genel Müdürlüğü