V A K A Y Ö N E T İ M İ Doç. Dr. Ertan Kahramanoğlu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM YÖNETİMİNE KATILIM
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR BİRİMİ (KABİ)
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
1) İÇ DENETİM KAVRAMI İç denetim, kamu idaresinin çalışmalarına değer katmak ve geliştirmek için kaynakların ekonomiklik, etkililik ve verimlilik esaslarına.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir?
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
 BÜTÜNLEŞME Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade etmektedir. Bu tanım, bağımsız birimler arasındaki.
Tartışma Hastane (sağlık kurumları) yönetimi niçin ayrı bir yönetim disiplini olarak gelişmiştir ?
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
AKTS/DE ve TANINMA ÇALIŞTAYI -HEDEFLENEN ÖĞRENME ÇIKTILARI- Naci CANGÜL Çalıştaylara katılanlar; Program çıktıları, ders amaç ve hedefleri, öğrenme çıktıları,
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ VE GÖREVLERİ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
27 TEDAVİ PLANLARI.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Bayram AKBAŞ MYK Başkanı MÜSİAD Mesleki Eğitimde Yeni Açılımlar Çalıştayı, Şubat 2011/İstanbul MESLEKİ EĞİTİME İLİŞKİN ANAHTAR KAVRAMLAR 1.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Girişimcilik.
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
HİZMET İÇİ EĞİTİM VE YÜKSEK YÖNETİCİLERİN YETİŞTİRİLMESİ.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
A-MEB’NA BAĞLI KURULUŞLAR 1.MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ 2.YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU 3.FİLM,RADYO,TELEVİZYONLA EĞİTİM MERKEZİ.
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
BEP GELİŞTİRME BİRİMİ Aralık 2005-Ankara. BEP Geliştirme Birimi Başkan Aile Sınıf Öğretmeni Gezerek Özel Eğitim Görevi Verilen Öğretmen Özel Eğitim.
SUZAN MEHMET GÖNÇ TİCARET MESLEK LİSESİ 02/09/2013.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
EKİP ÇALIŞMASI Ekip çalışmasının önemini gözeterek meslekler arası işbirliği yapabileceksiniz.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 6. DERS : HASTA DOSYALARI ARŞİVİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

V A K A Y Ö N E T İ M İ Doç. Dr. Ertan Kahramanoğlu Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi

PROJE’NİN KISA ERİMLİ AMACI 1- Mevcut hizmet sunum standardını yükseltmek, 2- Sistemde yer alan personelin hizmet standartlarını yükseltmek / insangücü kaynaklarını güçlendirmek 3- Rize il sınırları içinde sosyal risk faktörlerini belirlemek.

HİZMET SUNUM MODELİ AMAÇ Rize ilinde sosyal risk altında bulunanların sosyal iyilik hallerinin ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesini sağlamak amacıyla mevcut hizmet sunum sisteminin re-organizasyonunu gerçekleştirerek hizmet sunum standardını yükseltmek.

HİZMET SUNUM MODELİ İÇERİK Modelin içeriğini temelde “hizmetsel bütünleşme” kavramı oluşturmaktadır

Hizmetsel bütünleşme, Müracaatçıların ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümlenmesinde destek ve yardımcı olabilecek kurum ve kuruluşların hizmetlerinin müracaatçı lehine koordinasyon ve işbirliği sağlanmak suretiyle bir bütünlük içinde gerçekleştirilmesidir.

HİZMET MODELİNİN İŞLEYİŞİ Hizmetsel bütünleşmenin sağlanması, müracaatçı yönünden yararlanılması gerekli olan insani hizmetler arasında etkili bir “bağlantı” tesis edilmesi suretiyle gerçekleşebilir. BAĞLANTI TÜRLERİ Müracaatçıya doğrudan hizmet sunumu sürecindeki “bağlantı” İdari (yönetsel) bağlantı

HİZMET MODELİNİN İŞLEYİŞİ Modelin işleyişinin odağında “vaka yönetimi” uygulaması ve bu uygulamayı gerçekleştirecek “vaka yöneticileri” yer almaktadır.

müracaatçının gelişme VAKA YÖNETİMİ Vaka yönetimi, müracaatçının gelişme ve değişme kaydetmesi için ihtiyaç duyduğu birbirinden farklı ve çeşitli hizmet ve profesyonel müdahalenin müracaatçı lehine düzenlenmesi, eşgüdümlenmesi, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesini içerir.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI STANDARTLAR Sosyal hizmet alanlarında görev alacak vaka yöneticileri “sosyal hizmet bilim dalında” en az yükseköğrenim lisans diplomasına ; ve vaka yönetimini yetkinlikle yerine getirmek için gerekli bilgi, beceri ve deneyime sahip olmalıdır.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI STANDARTLAR Vaka yöneticisi, sahip olduğu profesyonel becerisini müracaatçının yüksek yararı doğrultusunda yetkinlikle kullanma yeterliliğine sahip olmalıdır.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI STANDARTLAR Vaka yöneticisi, müracaatçının vaka yönetimi uygulamasının her aşamasına mümkün olan en geniş biçimde katılımda bulunmasını garanti altına almalıdır.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI STANDARTLAR Vaka yöneticisi, müracaatçının özel hayatının mahremiyetine ilişkin haklarını ve müracaatçı ile ilgili bilgilerin başkalarına yayılmamasını garanti altına almalıdır.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI STANDARTLAR Vaka yöneticisi, müracaatçılara ve ailelerine doğrudan hizmet sunumunun gerçekleştirilmesi ve eşgüdümlenmesini sağlamak üzere, müracaatçı düzeyinde profesyonel müdahalede bulunma yeterliliğini göstermelidir.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI STANDARTLAR Vaka yöneticisi, mevcut vaka yönetimi hizmetlerini desteklemek, müracaatçılarca ihtiyaç duyulan hizmetlerin sağlanması olanaklarının genişletilmesi ve bu hizmetlere ulaşmanın kolaylaştırılması amacıyla hizmet sistemleri düzeyinde profesyonel müdahalede bulunma yeterliliğine sahip olmalıdır.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI STANDARTLAR Vaka yöneticisi, kullanılabilir kaynakların mevcudiyeti, hizmetin maliyeti, vaka yönetimi etkinliklerinin gerektirdiği bütçe ve finansman konuları hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI STANDARTLAR Vaka yöneticisi, vaka yönetimi uygulamasının yer aldığı hizmet sunum sisteminin ve görev aldığı kendi vaka yönetimi hizmetlerinin uygunluk ve etkililiğinin izlenmesi, ve profesyonel işlevselliğin ölçülebilirliğinin garanti altına alınması için tasarlanmış değerlendirme ve kalite geliştirme etkinliklerine katılmalıdır.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI STANDARTLAR Vaka yöneticisi, müracaatçı sistemi ve hizmet sistemine müdahalede bulunma ile ilişkili vaka yönetimi görevlerinin etkili bir şekilde planlanması, gerçekleştirilmesi ve değerlendirilmesini güçleştirmeyecek makul sayıda vaka yüküne sahip olmalıdır.

VAKA YÖNETİCİLİĞİNE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI STANDARTLAR Vaka yöneticisi, meslekdaşlarına karşı nazik ve saygılı davranmalı, müracaatçı yararına mesleklerarası, meslekdaşlar arası ve kurumlar arası işbirliğinin tesis edilmesine çalışmalıdır.

İL SOSYAL HİZMETLER KURULU (2828 Sayılı Kanun) RİZE İLİNDE SOSYAL RİSK ALTINDA OLANLARLA İLGİLİ HİZMET SUNUM MODELİ ŞEMASI VALİ İL SOSYAL HİZMETLER KURULU (2828 Sayılı Kanun) İl İdare Kurulu Üyeleri İl Sosyal Hizmetler Müdürü İl Merkez Belediyesi Başkanı Üniversite Rektörü (Temsilcisi) İşverenler (Vali tarafından seçilen) Gerçek Kişiler (Vali tarafından seçilen) YÜRÜTME KURULU (Proje Uygulama Ekibi) VAKA YÖNETİMİ GRUBU KOORDİNATÖR BİRİM (İL SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ) VAKA BİLGİ   Sağlık Kuruluşları Eğitim-Öğretim Kuruluşları Sosyal Hizmet Kuruluşları Polis – Jandarma Teşkilatı Belediye Kuruluşları Vakıf (SYDV) ve Dernekler Diğer HİZMET BİRİMLERİ MÜRACAATÇILAR

TEŞEKKÜR EDERİM