The SEE-GRID initiative is co-funded by the European Commission under the FP6 Research Infrastructures contract no. 002356 SE4SEE A Grid-Enabled Search.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Advertisements

Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Çalıştayı
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
TR-GRID Üzerinde Kandilli Sismik Veri Sunucusu
Cambridge Journals Online
Support.ebsco.com CINAHL Plus with Full Text Temel Arama Kullanıcı Kılavuzu
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
09/12/2009Ankara Üniversitesi TÜBİTAK ULAKBİM ULUSAL AKADEMİK AĞ VE BİLGİ MERKEZİ Prof. Dr. Cem Saraç (ULAKBİM Md.)
MySQL Veritabanı Sunucusu ve MySQL Veritabanı Kullanımı
 Web-Log kelimesinden türetilen bloglar, yazarların herhangi bir konu hakkında hızlı ve kolay ş ekilde yorumlarını, ba ğ lantılarını yazılarını, resimlerini,
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
Veri ve Veri Yapıları Genel olarak bilgisayarlar.
Paralel ve Dağıtık Hesaplama Grubu Prof. Dr. Cevdet Aykanat
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
VERİTABANLARININ ETKİN KULLANIM TEKNİKLERİ
AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARI
KURULUŞUNUZUN ADI ---[LOGO]--- Who we are Kuruluşun kısa tanıtımı. 50 kelimeyi aşmayacak şekilde.
TÜBİTAK NATIONAL PARTNER OF PLATON+ 28 Ocak 2010 TÜBİTAK, ANKARA.
Internet Üzerinden Araştırma Yöntemlerinin Etkin Kullanılması
ULAKB İ M ULUSAL VER İ TABANLARI EBSCOhost VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ.
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Türkiye’de Yüksek Başarımlı Hesaplama
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
TR-GRID ULUSAL GRID OLUŞUMU GRID PROJELERİ TÜBİTAK ULAKBİM Ankara, Şubat 2007.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2011 YILI İŞ PROGRAMI.
Intelligent Network and Mobile Agents Agent kavramı 90’ların başında çıkmıştır. Agent kelimesinin kesin bir tanımı bulunmamaktadır. Bazı yerlerde uygulama.
Grid Hesaplaması Özgür Erbaş GRID Kullanıcı Eğitimi Boğaziçi Üniversitesi 2007, İstanbul.
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Düşük Sıcaklık Güç Üretimi Section 14.
Web Tasarımı Nedir?.
Açık Ders Malzemelerinde (ADM) Teknik Alt Yapı R. Orçun Madran
DİNAMİK VE ADAPTİF SİSTEM TASARIMLARI İLE ALGORİTMA ÖĞRETİMİ
İnternet. İnternet...  dünya çapında bir bilgisayar ağı  bilgi süper otoyolu (information super highway)
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) 2012 YILI İŞ PROGRAMI.
Altan Küçükçınar “IST/INCO” Ulusal İrtibat Noktası TÜBİTAK Ankara, 2002.
Quest Atlantis Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel Bir Bilgisayar Oyununun Teknik Yapısı.
E-Resource Access & Management ULAKARA TDNet - ULAKARA e-Dergiler Portal ve Federe Arama Çözümü TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Antalya – Mayıs 2009 e-Resource.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
Copyright © The OWASP Foundation Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the OWASP License. The OWASP.
ONLINE MEDYA TAKİBİ “FIRSATLAR”. Online Medya Takibi DİNLE -> KATIL -> ÜRET.
Cambridge Journals Online KISA KULLANIM REHBERİ Erişim Adresi:
1- YEREL ALAN AĞI - LAN 2-GENİŞ ALAN AĞI - WAN
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 1: Giriş ve Kültürel Miras Arş. Gör. Tolga Çakmak.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Gölgede kalmış yeterliliklerinizin farkında.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Hafıza performansınızı geliştirmek Developed.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.
Partnership for the Future United Nations Development Programme Programme funded by the European Union UNDP-PFF Nasıl Web Sitesi Sahibi.
1. Ders: Ders İşleyişi Hazırlayan ve Sunan:
Internet Üzerinden Araştırma Yöntemlerinin Etkin Kullanılması
IP PBX Call Recording Settings
Yeni Medya Kültürü ve Sanal Kimlik
Türkçe Arama Motorları Ne Kadar Türkçe?
Bilgisayar Ağlarına Giriş
Bir bilgisayar sisteminin 4 bileşeni vardır;
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Metadata ve Z39.50 Metadata.
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
Bilginin Organizasyonu Uygulama I
Mehmet Fatih KARACA Yrd. Doç. Dr. Salih GÖRGÜNOĞLU
DynaMed ‘in İçeriği DynaMed klinik olarak özetlenmiş yaklaşık 3,000 konu başlığını sunmaktadır. Konu başlıkları temel olarak: Genel ve genel olmayan hastalıklar.
Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel
AKADEMİK BİLİŞİM 2007 “UniTube – Üniversitelerarası Web Tabanlı Çokluortam İçerik Paylaşım Platformu” Bülent Gürsel Emiroğlu Başkent Üniversitesi Bilgisayar.
Türkçe Haber Yazılarında Sosyal Ağların İncelenmesi
Web Tasarımı Nedir?.
Sunum transkripti:

The SEE-GRID initiative is co-funded by the European Commission under the FP6 Research Infrastructures contract no SE4SEE A Grid-Enabled Search Engine for South Eastern Europe Doğu Avrupa Bölgesi için Grid-Tabanlı Arama Motoru B. Barla Cambazoglu, Ata Turk, Evren Karaca, Cevdet Aykanat, Bora Ucar, and Tayfun Kucukyilmaz Bilkent Universistesi, Bilgisayar Müh. Bölümü Onur Temizsoylu TÜBİTAK/ULAKBİM SEE-GRID Bölgesel Uygulaması

II. Ulusal Grid Çalıştayı SE4SEE Nedir? SE4SEE Doğu Avrupa Ülkeleri için Kişisel İstek güdümlü Ülkeye özel Kategori özelliği olan Grid tabanlı arama motoru.

SE4SEE parçaları SE4SEE’nin üç ana parçası vardır ağ tarayıcı sınıflandırıcı (internet portalı) kullanıcı arayüzü II. Ulusal Grid Çalıştayı

Ağ Tarayıcı Ağ tarayıcı (örümcek) programı, ağ sayfalarını bulur, indirir ve kaydeder. SE4SEE ağ tarayıcısı Java dilinde geliştirilmiştir multi-threaded Websphinx kütüphanesini kulanmaktadır II. Ulusal Grid Çalıştayı

Grid-Tabanlı Ağ Tarama Uluslararası ağdaki bilgi miktarı çok fazladır; Ağ tarama uygulaması: –Ağdan hızlı indirme oranı – yüksek bağlantı hızı, –Maximum kayıt kapasitesi (hem bellek, hem disk), –Yüksek işlem kapasitesi. Merkezi bir sistemle Ağ tarama probleminin çözümlenmesi zordur Çözüm: Grid-tabanlı ağ tarama, çünkü: –Coğrafik olarak dağılmış Grid düğümleri hızlı/yüksek indirme oranı ve network yükünün dağılımını sağlar, –Grid sisteminde mevcut olan yüksek işlem gücü, disk ve bellek kapasitesi, büyük miktarda ağ içeriğinin kaydedilmesi ve işlenmesi için gerekli ortamı sağlar. II. Ulusal Grid Çalıştayı

Sınıflandırıcı Yazı sınıflandırma: Ağ sayfalarının çeşitli başlıklar altında sınıflandırılması Başlıklar her ülke için farklı olabilir ve ülkelerin yöresel özelliklerine göre belirlenebilir Uygulama geliştirimine katılan her ülkeden dil-özgü kök bulma ve sık görülen kelimelerin eliminasyonu gibi işlemler için gerekli bilgiler alınmıştır SE4SEE yazı sınıflandırıcısı C dilinde geliştirilmiştir Harbinger sınıflandırma kütüphanesini kullanmaktadır Şu an 10 farklı sınıflandırma yöntemini desteklemektedir II. Ulusal Grid Çalıştayı

İnternet Portalı Ağ portalı: Kimlik belirleme ve hesap sistemi sağlar Hem kategori tabanlı, hem de (anahtar) kelime tabanlı sorguları destekler Çeşitli sorgu parametrelerinin (örn: tarama süresi, tarama başlangıç sayfası gibi) ayarlanmasını sağlar Ülke-özel sorgular için otomatik sorumlu düğüm seçimi sağlar SE4SEE ağ portalı HTML PHP C MySQL programlama dilleri ile geliştirilmiştir II. Ulusal Grid Çalıştayı

İnternet Portalı II. Ulusal Grid Çalıştayı

SEE-GRID Meeting9 (Backup) SE4SEE Web Portal

SEE-GRID Meeting10 (Backup) SE4SEE Web Portal

İnternet Portalı II. Ulusal Grid Çalıştayı

SEE-GRID Meeting12 (Backup) SE4SEE Web Portal

İnternet Portalı II. Ulusal Grid Çalıştayı

SEE-GRID Meeting14 (Backup) SE4SEE Web Portal

II. Ulusal Grid Çalıştayı

Verimlilik Deneyleri II. Ulusal Grid Çalıştayı

Sayfa Tazeliği Deneyleri II. Ulusal Grid Çalıştayı

Coğrafik Yakınlık Deneyleri II. Ulusal Grid Çalıştayı

Gridifikasyon Deneyleri II. Ulusal Grid Çalıştayı

Etkinlik Deneyleri II. Ulusal Grid Çalıştayı

Bölgesel Arama Motorunun Faydaları Kısa tarama çevrimlerinden dolayı yüksek sayfa tazeliği, Kültürel entegrasyon ortamı, İndirilen ağ içeriği ve sorgu logları üzerinde bölgesel veri madenciliği uygulamaları çalıştırabilme imkanı SEE ülkeleri arasında sosyal, kültürel, politik ve bilimsel ilişkilerle ilgili bilgi toplama imkanı, Bölge ülkelerindeki folklorik ögelerin bulunması. II. Ulusal Grid Çalıştayı

Sonuç SE4SEE Ülke-spesifik arama hizmeti sağlamak, Kültürel ilişkilerin incelenebileceği bir veri bankası oluşturmak, SEE ülkeleri arasındaki sosyo-kültürel entegrasyona katkıda bulunmak. II. Ulusal Grid Çalıştayı

Referans B.B. Cambazoglu, A. Turk, E. Karaca, C. Aykanat, and T. Kucukyilmaz, Architecture of a grid-enabled search engine, Information Processing & Management, the Special Issue on Heterogeneous and Distributed Information Retrieval (in press). B.B. Cambazoglu, A. Turk, E. Karaca, C. Aykanat, B. Ucar, and T. Kucukyilmaz, SE4SEE: a grid-enabled search engine, Proceedings of the Hypermedia and Grid Systems Conference in the MIPRO’05 Convention, pp. 223–227, Opatija, Croatia, May SEE-GRID Meeting23

SEE-GRID Meeting24 (Backup) Differences with GRACE GRACE general-purpose dependent on other document servers keyword-based search batch processing of queries categorization of query results SE4SEE socio-cultural independent category-based search interactive categorization of Web pages

SEE-GRID Meeting25 (Backup) SE4SEE Web Portal

SEE-GRID Meeting26 (Backup) SE4SEE Web Portal

SEE-GRID Meeting27 (Backup) SE4SEE Web Portal

SEE-GRID Meeting28 (Backup) SE4SEE Web Portal

SEE-GRID Meeting29 (Backup) SE4SEE Web Portal