OPTIMA CAPITAL YATIRIM LİMİTED ŞTİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANADOLU GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI
Advertisements

Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
Uluslararası gelişmeler,
İŞLETME II FİNANSMAN FONKSİYONU 4.DERS Yrd. Doç. Dr. Recep KILIÇ
İŞLETME Toplumdaki bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak
Girişimci: Candan İŞVEREN
MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
Girişimcilik.
Fatih Tuncer HATUNOĞLU İletişim Yazılım Genel Müdürü Mart, 2013 BURSA
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMLERİ:
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
BÖLÜM VIII FİNANS YÖNETİMİ.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
GİRİŞİMCİ SUNUMU.
HAZIRLAYAN: TANER KAYA
5. İşletme Dönemi Finansman Planının Hazırlanması
“Alternatif Finansman Kaynağı Olarak Girişim Sermayesi "
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi)
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
GİRİŞİMCİLİKTE FİNANSMAN (Bütçe - Anapara - Kredi)
Finansal Yönetim Risk Yönetimi Etkin Borç Yönetimi Büyüme Hukuki Danışmanlık Modern Finans; sahip olduğu geniş müşteri portföyü ve güçlü referanslarıyla.
Çalışma Sermayesi Yönetimi
1 Abdullah Kaya Sermaye Piyasası Kurulu Genel Olarak Risk Sermayesi Yatırım Ortaklıkları Mevzuatı ve Değişiklik Önerileri.
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Türkiye Bankalar Birliği 50. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Yönetim Kurulu Başkanı.
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
İKTİSAT Girişimcilik - Değirmenin Suyu Nereden Gelecek? -
ORAN (RASYO) ANALİZLERİ
Sermaye Maliyeti Yatırımcı açısından sermaye maliyeti;
Özkaynak maliyeti Burada araştırılan hisse senedi maliyetidir.
Türkiye Bankalar Birliği 49. Genel Kurulu 1 Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sistemindeki Gelişmeler Ersin Özince Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Duran Varlıklar Rasyosu
YARD.DOÇ.DR.HAYRİ BARAÇLI
ÜNİTE 1 FİNANSAL YÖNETİM VE FONKSİYONLARI
Borsa İstanbul Piyasaları İşlem Görmeye Başlama ve Sonraki Süreçler
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
ŞİRKET ORTAK DEĞERİ VE HALKA AÇILMA Mustafa Niğdeli
TÜRK EXIMBANK İhracatın Finansmanı
FİNANSAL TABLOLAR F.Dilvin Taşkın. Finansal Tablolar ve Raporlar Yıllık Rapor??? 1. Bilanço: belirtilen tarihte işletmenin sahip olduğu varlıkları.
1 GİRİŞİMCİ SUNUM TASLAĞI. 1. İletişim Formu 2. Şirket Hakkında Bilgi 3. Genel Bilgi 4. Sektör ve Pazar Hakkında 5. Teknoloji ve Patent Hakkında 6. Rakip.
Prof. Dr. Nermin ÖZGÜLBAŞ
Büyüme ve finansal sektör 2017
Blog: E-posta: BİLANÇO RİSKLERİ Web: Blog: E-posta:
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Finans Nedir Finans, işletmenin gereksinim duyduğu fonların en uygun koşullarda ele geçirilmesi ve ele geçirilen fonların en etkin kullanımını sağlamaktır.
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
İÇİNDEKİLER Sermaye Maliyeti ve Sermaye Yapısı Kararları
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
VENTURE CAPITAL Risk (Girişim) Sermayesi Dr. Çağatay ORÇUN.
1. BÖLÜM FİNANSAL YÖNETİMİN TANIMI VE AMACI
Sunum transkripti:

OPTIMA CAPITAL YATIRIM LİMİTED ŞTİ Optima Capital Yatırım Limited Şti, 2010 yılında Türkiye’deki KOBI’lerin şirket değerleme/yurtdışı ortak/finansman bulmaya yardımcı olmak amacıyla kurulan bir şirkettir.

MİSYON Pazarda firmanızın daha çok büyümesi, gelirlerini artırması amacıyla, yurtdışından firma için gerekli sermaye, ortak, finansman ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmaktır

HEDEF KİTLE Türkiye’deki KOBI’ler Türkiye’ye komşu ülkelerdeki firmalar Yeterli sayıda ve nitelikte insan kaynağı olan, büyüme trendinde olan, Pazarlama stratejisi ve vizyonu güçlü firmalar

GİRİŞİM SERMAYESİ KOBI’lere yurtdışından özel sermaye, ortak, finansman bulmak KOBI’lerin sağlıklı ve hızlı büyümelerine yardımcı olmak

GİRİŞİM FİNANSMANI Girişimcilere ortak olunarak finansman sağlanmaktadır, Sağlanan finansman kaynağı uzun vadeli, geri ödemesiz ve faizsizdir, Ortak olunan şirkete yeni ürün ve hizmet geliştirme konularında yardımcı olunmaktadır, Şirket yönetimine katılınarak stratejik kararlarda yardımcı olunur, Yeni ve hızlı büyüyen sektör ve şirketlerde azınlık hissesi (Max %49) tercih edilir, ancak ihtiyaca göre çoğunluk hisse de olabilir Yüksek getiri beklentisi nedeniyle yüksek risk alınır Yatırımlardan genelde 2 ila 5 yıl arasında çıkarlar (başlangıç sermayesi yatırımlarda)

GİRİŞİM SERMAYESİ YARARLARI Girişim Sermayesi ile finanse edilen şirketler diğer şirketlere oranla aynı dönem içerisinde; Satışlarını iki kat daha hızlı arttırmakta, İhracatları iki kat daha hızlı artırmakta, Ar-Ge’ye 3 kat daha fazla yatırım yapmakta ve Her 36,000 dolarlık yatırıma bir istihdam sağlamaktadırlar.

NEDEN GİRİŞİM SERMAYESİ Türkiye %8-10 büyümekte, ancak girişimciler hala yeterli finansman desteği alamamakta Banka faizleri şu anda yüksek ve krediler uzun dönemli alınamamakta,komisyon ve masraf adı altında kredi maliyetleri yükseldi Şirkete uzun dönemli ortak alınmakta Yurtdışı yönetim tecrübesi, uzmanlık ve iletişim ağı çok az Çekirdek aşamadaki şirketlerin desteklenmesi bu yöntemle mümkün

ÇALIŞMA YÖNTEMİ Taraflar arası gizlilik anlaşması ve sözleşme imzalanır Firmanın değerini artırıcı çalışmalar yapılır,firmanın değeri belirlenir Firmanın finansman ihtiyacı ve beklentileri netleştirilir Fon ihtiyacı Sermaye ihtiyacı Yurtdışı finansman sağlayıcı firmalarla ilişki kurulmasına yardımcı olunur Kısa dönemli değil, uzun dönemli birlikte çalışma yaklaşımı hedeflenir

ŞİRKET DEĞERLEME Belirgin Rekabet Avantajı Güçlü iş planı Güçlü şirket yönetimi Kurumsal yönetişim Şeffaf muhasebe kayıtları Yüksek Büyüme potansiyeli Yıllık %15-35 ROI Potansiyeline nazaran çekici değerleme ve yatırım koşulları (Piyasa değeri /defter değeri rasyosu 1:1’e yakın) 2-5 yıl sonra tanımlı çıkış stratejisi Halka arz Ortaklara satış Stratejik satış Ticari/ finansal satış

YATIRIM KOŞULLARI Yüksek satış hacmi Düşük firma riski Düşük borçlanma faizi ve riski Sermaye artışı ile daha hızlı büyüyebilecek (%20-%50 yıllık) Kar marjı şirket büyüdükçe artan Asgari $10 Milyon USD sermayeye ihtiyacı olan

DEĞER KATAN UYGULAMALAR Firma sunumunun hazırlanması Üst düzey yönetim CV’lerinin ve organizasyon şemasının hazırlanması Kurumsal yönetişim prensiplerinin iyileştirilmesi Stratejik Plan Dökümanının oluşturulması İK uygulamalarının gerçekleştirilmesi IT altyapılarının dökümantasyonu Envanter bilgilerinin son hale getirilmesi İş süreçlerinin dökümante edilmesi Gerekli sertifikaların alınması Proje Yönetimi çerçevesinin belirlenmesi Müşteri odaklılığın tesisi

FİRMA SUNUMUNUN HAZIRLANMASI Firma ortaklık yapısı, sahipleri Firma iş planı Firma rekabet avantajı Firma Pazar payı Üst düzey yönetim/ organizasyon yapısı/ özgeçmişleri Büyüme planları /stratejisi ( CAGR) İş ortakları Müşterileri Dağıtım kanalları Bilanço Gelir/Gider raporu Kar/Zarar Raporu İskonto edilmiş nakit akımı Net aktif değeri Piyasa değeri / defter değeri

Teşekkürler İletişim için: Ercan Argunhan Managing Partner Optima Capital Private Equity Investments Limited www.optimacapital.com.tr ercan@optimacapital.com.tr Skype ID: optima.capital Office  Tel: 0090 224 221 8920 Mobile Tel: 0090 535 433 2174 Turkey (Istanbul) Office: Günet Eroğlu Senior Executive Officer Optima Capital Private Equity Investments Limited www.optimacapital.com.tr eroglu@optimacapital.com.tr Skype ID: optimacapital.tr Office Tel: 0090 216 485 4434 Mobile Tel: 0090 532 326 5582