T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
Advertisements

Özürlüler Destek Programı Hibe Programının Konusu:
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
Middle East Technical University
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği,
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
UZUNKÖPRÜ - HASKOVA TARIMSAL SANAYİ GELİŞTİRME PROJESİ DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ PROJE BAŞ KOORDİNATÖRÜ BEYKENT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ.
KÜÇÜK YATIRIMLAR FONU ORMANLARIMIZIN EKONOMİK, SOSYAL VE ÇEVRESEL KATKILARI ÜZERİNE YEREL UYGULAMALAR PROJESİ “Yaşam için Fırsat, Doğa için Destek” İÇERİK.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi Projesi
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
Ankara Bölgesinin Sağlık Sektöründeki Rekabet Avantajları ve Değer Zinciri Doç. Dr. Asım BALCI Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri 04 NİSAN 2011 ANKARA.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
YERELDE AB SÜRECİ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü 24 Aralık 2014.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
Araştırma-Geliştirme Destek Programı
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
T.C KARŞIYAKA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARŞIYAKA ÖZEL BÜRO 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARLARI BAŞVURU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 26 Aralık 2016 Saat:
Uludağ Üniversitesi Kalite Kurulu
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN 2011

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJE FİKRİNİN DOĞUŞU-I Ankara Ticaret Odası “Girişimcilik, Yenilikçilik (İnovasyon) ve Kümelenme Özel İhtisas Komisyonu” tarafından yılı çalışma döneminde, Ankara Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin rekabet edebilirliğini arttırmak amacıyla kümelenme ve inovasyon konularında çalışmalar gerçekleştirilmesi planlamıştır. Bu çerçevede Komisyonumuz öncelikle, Ankara Bölgesi’nde sanayi ve hizmet sektörlerinin rekabetçilik seviyelerinin belirlenmesi amacıyla bir “Rekabet Analizi” çalışması gerçekleştirmeyi hedeflemiştir.

ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJE FİKRİNİN DOĞUŞU-II Odamızca söz konusu çalışmanın, bu konuda uzman kurum veya kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütülmesi öngörülmüştür. Bu kapsamda; fikir aşamasında itibaren Gazi Üniversitesi ile karşılıklı görüş alışverişi çerçevesinde çalışmalar yürütülmüştür. Ankara ekonomisinin ölçeği ve öne çıkan çok sayıda sektörel faaliyetin bulunması tüm sektörleri kapsayan ana projenin fizibilitesinin hazırlanmasını ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Ankara Kalkınma Ajansı’nın proje çağrısına çıkması ile birlikte fizibilite çalışması ATO proje ekibi ve Gazi Üniversitesi’nin değerli Öğretim Üyelerinin ortak çalışmasıyla projelendirilerek hayata geçmiştir.

ANKARA KALKINMA AJANSI ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN AMACI Ankara ilinde tüm sektörleri kapsayacak bir rekabet analizi çalışması için kullanılacak bilimsel yöntemlerin belirlenmesi, bu yöntemler için gerekli enstrümanların geliştirilerek bir rekabet analizi modeli oluşturulması Tüm sektörler için uygulanacak Rekabet Analizi çalışmasının işgücü, maliyet, içerik, süre bakımından fizibilitesinin yapılması Firmaların kendi sektör ortalamalarına göre Rekabetçiliklerini değerlendirebilecekleri web üzerinden yayınlanacak yazılım algoritmasının hazırlanması

ANKARA KALKINMA AJANSI Proje 18 Ocak 2011 tarihinde başlamış olup üç ayda tamamlanmıştır. Bu süre içerisinde gerçekleştirilecek proje faaliyetler aşağıdaki belirtilen iş paketlerinin altında planlanmıştır. İŞ PAKETİ 1- Proje Yönetimi İŞ PAKETİ 2- Hazırlık Çalışmaları ve Model Taslağının Hazırlaması İŞ PAKETİ 3- Modelin Pilot Uygulaması ve Nihai Model Tasarımı İŞ PAKETİ 4- Tanıtım ve Yaygınlaştırma ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN SÜRESİ VE İŞ PAKETLERİ

ANKARA KALKINMA AJANSI Rekabet analiz konusunda mevcut çalışmalar ve literatür’ün taranması Proje Kapsamında ATO Meslek Komitesi üyeleri ile yapılan toplam 70 kişinin katıldığı 9 adet Odak grup toplantısı, Toplam 10 İlgili sivil toplum örgütünün katıldığı 1 adet Odak grup toplantısı Rekabet Analizi için özgün yöntem geliştirilmesi ve soru formu hazırlanması ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ANA FAALİYETLER-I

ANKARA KALKINMA AJANSI 512 firmanın katıldığı 330 geçerli anket elde edilen Mobilya Sektörü Rekabet Analizi Pilot Çalışması İlgili STK temsilcileri, Meslek Komiteleri Temsilcileri ve Proje Uzmanlarının katılımıyla düzenlenen ve nihai modelin değerlendirildiği 1 adet çalıştay Tüm faaliyetlerinin sonuçlarının değerlendirildiği ve Projenin bundan sonraki aşaması olan tüm Sektörlerde uygulanacak Rekabet Analizi Çalışması için yöntem, işgücü, maliyet ve zaman planının yer aldığı Fizibilite Raporu ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ANA FAALİYETLER-II

ANKARA KALKINMA AJANSI ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİNİN ÇIKTILARI 1) Ankara’nın Sektörel Rekabet Analizi Fizibilite Raporu 2) Rekabet Analizinde Kullanılacak Yöntem ve Materyaller ve Tasarlanmış Model 3) Firma Rekabetçilik Karnesi 4) Sektörel ve firma düzeyinde rekabet analizi sonuçlarının alınabileceği Veri Tabanı algoritması 5) Sektörlerin büyüme, yatırım ve istihdam kapasitesi hakkında Mevcut Durum Analizi ve Paydaşların Katılımı 6) Üniversite-Sanayi-Meslek Kuruluşu İşbirliği

ANKARA KALKINMA AJANSI TEŞEKKÜR EDERİZ.